• Zware domper in Zevenbergen voor SC Gastel JO15-1


  Na een lange lange wedstrijdloze periode mocht SC Gastel JO15-1 na 8 maanden eindelijk weer aan de bak. Voor de Regio-Cup waardoor we in de maand juni toch nog elk weekend een wedstrijd kunnen spelen, na opnieuw een seizoen waarin Corona wederom de grote spelbreker was.
  Virtus bleek in Zevenbergen echter veel te sterk, waardoor de rentree op wedstrijdniveau voor SC Gastel eindigde in een sportief drama.

  Op 10 oktober 2020 speelde SC Gastel JO15-1 zijn laatste competitiewedstrijd, een 5-0 zege op Halsteren. Daarna, net als een seizoen eerder, werd de competitie afgebroken vanwege een ellendig virus. Weg kans op bekersucces, waarvoor SC Gastel JO15-1 zich knap voor de knock-out fase had weten te plaatsen. Weg titelkansen, na een mooie 2e plaats na 4 gespeelde wedstrijden. Maanden van doelloos trainen zouden volgen. Af en toe onderbroken door een partijtje met andere teams van de eigen vereniging. Maar dat is het toch allemaal net niet.
  Maar in juni kan SC Gastel JO15-1 alsnog in actie komen voor de Regio-Cup, zeg maar de Corona-gifbeker.

  Om te beginnen tegen Virtus dus en dat hebben we geweten. Al in de eerste minuut was het bijna raak voor de blauw-witten. Ongehinderd denderde de thuisploeg het Gastelse strafschopgebied binnen, om vervolgens in het zijnet te schieten. Hierna had SC Gastel een optisch overwicht, maar in de 10e minuut ging alles mis wat mis kon gaan. Eerst gaf Gloire onnodig een vrije trap weg, trapte Jonathan over de bal heen en liet Marne de bal knullig door de vingers glippen, 1-0.
  SC Gastel poogde zich te herstellen van deze tegenslag, maar speelde veel te onrustig. Achterin roeide men de bal blind naar voren. En voorin hield men geen bal vast, was er geen aansluiting vanuit het middenveld en kwam dus elke naar voren geschoten bal, weer net zo snel en hard terug.
  Na 22 minuten konden 2 Virtus aanvallers op weg naar Marne, maar ditmaal bracht de doelman knap redding.
  SC Gastel kon zich maar geen kansen scheppen. Of het moet de kopbal van Vince, na een corner, zijn geweest, die net over ging. De 26e minuut was meer exemplarisch voor het povere spel dat de bezoekers lieten zien. Jasper bood Wahib een goede kans, maar die maaide in kansrijke positie finaal over de bal.

  In de rust probeerde men bij SC Gastel de bakens te gaan verzetten, door wat (positie)wisselingen. Dat pakte echter dramatisch uit, want binnen het kwartier was het duel beslist, 4-0.
  In de 38e minuut stuurde Jasper, Jop op weg naar het doel. Jop werd in het strafschopgebied omver gekegeld, maar de verder prima leidende scheidsrechter liet doorspelen. In de omschakeling liet Virtus de defensie van SC Gastel de hielen zien, 2-0. Een paar minuten later opnieuw een bliksensnelle counter en 3-0. En nadat Marne zich in de 48e minuut verkeek op een afstandsschot was het gedaan, 4-0.
  Een enorm pak slaag kondigde zich aan.
  SC Gastel JO15-1 kreeg voetballes van Virtus.De fysiek sterke thuisploeg was simpelweg letterlijk en figuurlijk een maatje te groot.
  Toch konden Gloire, Jitze, Luuk, Luca en Ricardo door hard te blijven werken een totale afgang voorkomen. Verdiende Tycko respect door weer een marathon af te leggen. Bleven Jop en Jasper zoeken naar een gaatje in de Virtus defensie. Verdiende de jonge Vince de complimenten voor zijn werklust voorin. Probeerden Jonathan en Kas ondanks dat ze niet volledig fit waren toch hun bijdrage te leveren. En bracht Kas als invaller wel meer voetbal in de ploeg.
  Toch kreeg SC Gastel in de laatste minuut van de officiële speeltijd nog een draai om de oren van Virtus, 5-0.
  Pas diep in blessuretijd (er waren de nodige blessurebehandelingen voor Gastel spelers bij wie het melkzuur uit de oren kwam), kregen de bezoekers toch nog de kans op een doelpunt. De snelle Tycho had voor verwarring bij Virtus gezorgd en na een handsbal ging de bal op de stip. Jop schoot raak en redde zo in ieder geval nog de eer.
  Maar de einduitslag van 5-1 was even terecht als pijnlijk. Volgende week een nieuwe kans op succes in de Regio Cup. Dan op het eigen vertrouwde sportpark Blankershove tegen DSE.


  Virtus JO15-1 - SC Gastel JO15-1 5-1

  Doelpunten:
  10e min. Virtus 1-0
  38e min. Virtus 2-0
  42e min. Virtus 3-0
  48e min. Virtus 4-0
  70e min. Virtus 5-0
  70e min. Jop van Meel (strafschop) 5-1