• Na een lange, hele lange periode waarin een pandemie er de oorzaak van was dat jonge voetballers plots hun hobby niet meer konden uitvoeren, ging het 22 augustus 2020 eindelijk weer los op sportpark Blankershove. De vernieuwde SC Gastel JO15-1 selectie bond in een oefenduel de strijd aan met het talentvolle in de tweede divisie uitkomende Unitas ’30 JO14-1. Na ruim 5 maanden geen wedstrijd te hebben gespeeld was dit een prima test om te kijken waar de ploeg nu staat. De SC Gastel JO15-1 selectie had na de zomervakantie, pas 2 trainingen in de benen. En de spelers van deze selectie waren afkomstig uit 4 verschillende teams van voor de coronacrisis. Zouden ze elkaar al een beetje kunnen vinden? Na afloop konden de trainers alleen maar zeer tevereden zijn. Het arme Unitas ’30 werd volledig overhoop gespeeld. Een zeer gretig SC Gastel boekte een monsterzege van 7-0. Dat is nog eens een lekker begin na een zo lange pandemiestop.

  Als een roedel losgelaten jonge honden, zo gretig gingen de mannen van SC Gastel van start. Het eerste kwartier creëerde de ploeg al de nodige kansen. In de vierde minuut stuurde Jop met een steekpass Wahib weg, maar de doelman van Unitas was op tijd zijn doel uit om zich voor de bal te werpen.
  Na een zelf verdiende vrije trap schoot Xavi net over.
  In de 10e minuut combineerden Jop en Xavi door de Unitas defensie heen, maar wist Unitas de bal tot twee maal toe op de doellijn te keren.
  Na een goede actie van Jonathan, schoot Jop de bal in kansrijke positie over het doel.
  Unitas wist na een afgeslagen corner er in de 13e minuut een keer gevaarlijk uit te komen. Prima verdedigingswerk van Ricardo voorkwam dat Unitas de wedstrijd op zijn kop zou zetten.

  In de 18e minuut kreeg SC Gastel loon naar werken. Mart kwam op het middenveld in balbezit en zette Wahib aan het werk. De ijzersterke spits van JO15-1 speelde de doelman uit en schoot de 1-0 binnen.
  Mart was vervolgens zelf dicht bij een doelpunt, maar zijn schot ging net over het doel. De spelvreugde spatte van de Gastelaren af. Dolblij om eindelijk weer een echte wedstrijd te kunnen spelen. Al ging het dan om een oefenduel, beide ploegen wilden natuurlijk niets liever dan winnen, na zo’n lange periode van gebrek aan winstkansen.
  Na 25 minuten spelen kwam SC gasten op een 2-0 voorsprong. Een razendsnelle omschakeling, waarbij Jop zijn maatje Wahib alleen voor de doelman zette. Die wist daar wel raad mee, doelpunt!
  De Gastelse verdediging met Ricardo, Jitze, Kas en Gloire moest soms nog wennen aan elkaar en de afgesproken tactiek, maar gaf nauwelijks iets weg. En schoot er eens een bal door, dan was daar de attent keepende Marne die steeds op tijd ingreep. Op de flanken konden Tycko en Jonathan goed hun energie kwijt. Mart, Luca en Xavi heersten op het middenveld en voorin waren Jop en Wahib een plaag voor de geel- zwarte defensie uit Etten- Leur.

  Na de pauze, met Tycho voor Tycko in de ploeg, kon JO15-1 het goede spel van voor de rust voortzetten. Al na 6 minuten in de tweede helft was het 3-0. Een actie van Xavi wist Unitas nog te stuiten, maar in de kluts sloeg Wahib, weer hij, toe 3-0.
  SC Gastel denderde door. Xavi wist knap een bal te onderscheppen, Jonathan kwam door over rechts en Tycho wist van dicht bij te scoren 4-0.
  Diezelfde Tycho was na 50 minuten spelen dicht bij zijn tweede doelpunt, maar een Unitas speler wist zich nog voor het schot te werpen. In de rebound sloeg Xavi toe, 5-0.

  Gloire moest helaas met kramp naar de kant. Of had hij een vooruitziende blik? Gloire zat namelijk net onder het afdak van de bank of de regen kwam met bakken uit de hemel. Een groot deel van het publiek nam de 1,5 meter maatregel plots zeer serieus en vluchtte weg.
  De dapperen die wel bleven kijken zagen dat SC Gastel niet ging verslappen. Defensief gaf men niets weg en bleef men door goed te blijven combineren kansen creëren. In de 67e minuut zette Tycho goed druk en kwam in balbezit. Zijn assist op Xavi was prima, 6-0.
  Uit de kluts zorgde Xavi met een puntgave hattrick voor de 7-0 eindstand.
  Een geweldige opsteker voor SC Gastel JO15-1 dat de bevestiging kreeg prima bezig te zijn. Over een week begint het echte werk, met een bekerduel tegen BSC.


  SC Gastel JO15-1 – Unitas ’30 JO14-1 7-0

  Doelpunten:
  18e min. Wahib Tahri (assist Mart Koolen) 1-0
  26e min. Wahib Tahri (assist Jop van Meel) 2-0
  41e min. Wahib Tahri (kluts) 3-0
  47e min. Tycho Tampoebolon (assist Jonathan van Rijsbergen) 4-0
  50e min. Xavi Frik (rebound) 5-0
  67e min. Xavi Frik ( assistTycho Tampoebolon) 6-0
  68e min. Xavi Frik (kluts) 7-0