• Op het eerste gezicht een zaterdag als alle anderen in deze Coronatijd; voetballende SC Gastel jeugdleden op het sportpark Blankershove. Toch was deze zaterdag anders dan normaal. Bij SC Gastel is namelijk een testdag georganiseerd om te bekijken of er belangstelling is voor deelname aan een voetbalschool. Voetbalscholen zijn alom bekend, in de regio zijn er inmiddels veel actief. In deze Coronatijd brachten de beperkingen echter ook mogelijkheden met zich mee. De velden waren beschikbaar in verband met het ontbreken van competitievoetbal en voetbalschool "ForThePlayers" wilde zich graag presenteren aan SC Gastel. 

    "We organiseren bij een aantal clubs in de regio diverse clinics die een periode van 8 weken, meestal op zondagmorgen uitgevoerd, voor jonge voetballers/sters die graag extra willen trainen," aldus eigenaar van voetbalschool ForThePlayers Yves vd Vloet. "SC Gastel wil graag polsen of er bij deze vereniging ook intresse is. De huidige Corona regels zorde ervoor dat we deze dag alleen konden uitvoeren met SC Gastel jeugdleden. We willen geen onnodige extra reisbewegingen van buiten Oud Gastel naar het sportpark. We hebben de inschrijving daarom alleen toegelaten voor SC Gastel jeugdleden van 6 t/13 jaar," aldus een jeugdcommissielid van SC Gastel.

    Ruim 70 kinderen waren vandaag verdeeld over het hele sportpark in kleine groepjes bezig met allerlei voetbaloefeningen en spelletjes. De organisatie van de dag was in handen van ForThePlayers en ook een aantal SC Gastel selectiespelers ondersteunde de begeleiding van de oefeningen. Alles bij elkaar een echte jongerendag bij SC Gastel. Vanuit het SC Gastelbestuur waren er enkele toezichthouders namens de club aanwezig. 

    De jeugdcommissie SC Gastel laat weten: "Voetbalscholen zijn er op veel plaatsen. We zien ook leden van onze vereniging naar voetbalschollen in de omgeving trekken. Dat is uiteraard een vrije keuze. We willen echter kijken of we ook onze leden een dergelijke faciliteit aan kunnen bieden. Extra voetbaltrainingen zorgen voor een positieve inpuls op talentontwikkeling en we zorgen ervoor dat kinderen weer een extra voetbalmoment kunnen beleven. Iedereen moet kunnen deelnemen aan voetbalactiviteiten dus het is geen exclusief iets voor geselecteerde talenten. Als club willen we echter overtuigd zijn van de werkwijze, de filosofie achter de school en een ongeremd enthousiasme voor het voetbalspel. We gaan dus niet over een nacht ijs voordat we met een organisatie in zee gaan. Er zit uiteraard een comercieel aspect achter een voetbalschool, niks mis mee volgens ons. Als de missie en de visie van zo'n voetbalschool maar aansluiten bij wat SC Gastel voor ogen heeft. Deze try-out vandaag was dus een uitstekende dag hiervoor." 

    Yves van der Vloet vult aan: "Ja inderdaad wij vragen een vergoeding voor deelname, dat is ons model om de voetbalschool te kunnen laten bestaan. We zijn een jonge groep mensen, vrienden van elkaar en we spelen allemaal nog op selectieniveau in de regio. Met elkaars enthousiasme, passie en belevening voor de voetbalsport zijn we 3 jaar geleden begonnen met dit concept. Het slaat aan, we krijgen veel leuke positieve reacties en we zien dat mensen blij worden van de manier waarop wij onze passie proberen te delen met deelnemers. Hier verdienen wij onze zaterdag inkomsten mee. De leeftijd van onze trainersgroep is tussen 17 en 21 jaar. Veel van onze leeftijdsgenoten hebben een zaterdagbijbaantje er verdienen hiermee wat extra's. Dat doen wij ook, maar we zijn in de gelukzalige omstandigheid dat we dat mogen en kunnen doen met iets waar we allemaal heel erg van houden: het voetbalspel." 

    Helaas was het sportpark gesloten voor publiek, ouders en supporters maar uw verslaggever heeft uit de reacties van de deelnemende jeugleden op kunnen maken dat iedereen het geweldig naar zijn/haar zin gehad heeft. De spelvreugde straalde ervan af bij iedereen. Er werd gelachen, gedold, serieus hard getraind en leuke voetbalspelletjes gedaan. Het mooie zonnige weer ondersteunde het succes van de dag, organisatie en deelnemers deden de rest.