• Vernieuwd SC Gastel JO16-1 boekt verdiende zege in nuttig oefenduel met MOC’17

  7 sep 2022
 • Het seizoen 2022-2023 is voor het vernieuwde SC Gastel JO16-1 begonnen met een oefenzege op MOC’17. In een pittig duel trok de thuisploeg met 4-3 aan het langste eind. Vooraf had de wedstrijd wel een pikant randje aangezien nu de JO16-1 ploeg uit Bergen op Zoom de tegenstander was. Volgende week wacht het JO16-2 team van MOC’17als eerste tegenstander in het bekertoernooi. Daarom is de 4-3 zege een mooie opsteker. Reden om naast de schoenen te gaan lopen is er echter ook niet voor de Gastelaren. Daarvoor waren er nog te veel verbeterpunten aan te wijzen.

  Het eerste opvallende feit in de wedstrijd was er na 3 minuten toen Luuk een stuk van zijn voortand verloor na een kopduel. Met de kiezen op elkaar kon Luuk wel de wedstrijd verder uitspelen. Als aanvoerder kon hij zien dat zijn ploeg het initiatief nam.
  In de 5e minuut was er de eerste kans toen Gloire met een prima dieptepass Jop op weg stuurde. Jop liet zich echter van de bal lopen door een Bergse verdediger. Een paar minuten later kwam Kick net een teenlengte tekort om een voorzet van Kees tot doelpunt te promoveren.
  Na 10 minuten spelen liet MOC voor het eerst van zich horen, via een vrije trap die ruim over ging.
  Op het kwartier was er opnieuw een goede kans voor de thuisploeg. Eern verre ingooi van Ricardo kwam bij Jop die kaatste op Stan. Het afstandsschot van Stan zeilde echter over het doel.
  Oefenwedstrijden worden ook wel vriendschappelijke wedstrijden genoemd. Daar was echter geen sprake van. Met name de bezoekers uit Bergen op Zoom gooiden er af en toe stevig de beuk in. In de 17e minuut kreeg Jop een harde tackle op de enkel te incasseren. MOC mocht blij zijn met 11 man in het veld te mogen blijven staan. Kees schoot de vrije trap recht in de handen van de doelman.
  In de 28e minuut was er een snelle één-twee tussen Gloire en Jop, maar kon de doelman van MOC ,door goed zijn doel uit te komen, redding brengen.
  Een oefenduel wordt natuurlijk ook gebruikt om zaken uit te proberen. Halverwege de eerste helft kwamen er 3 wissels bij de thuisploeg. Na de omzettingen was de organisatie even weg en plots werd de verdediging op de proef gesteld. Door goed samen te werken konden Nick en Luuk een gevaarlijke MOC aanval onschadelijk maken. De gevaarlijkste man bij MOC’17 was de snelle flankspeler. Hij gaf de toch niet langzame Tycko handenvol werk. Na een half uur spelen liet Tycko zich in de luren leggen, maar was het ditmaal Luca die op tijd kon ingrijpen. De wedstrijd was meer in evenwicht en het was MOC’17 dat de score kon openen.
  Een vrije trap kwam via de Gastel muur voor de voeten van een MOC speler die van dichtbij kon scoren, 0-1.
  Gastel sloeg enkele minuten later toe. Eerst liet Jop zich opnieuw in kansrijke positie van de bal zetten. Vlak daarna was het wel raak. Een verre ingooi van Tycko kwam bij Jop die zijn derde kans van de wedstrijd wel wist te benutten en koel de 1-1 binnen schoot.
  Toch ging SC Gastel met een achterstand de rust in. In de 37e minuut claimde MOC’17 een strafschop na vermeend hands. Een minuut later kon Nick door goed ingrijpen een Bergse goal voorkomen. Waarna in de laatste minuut van de eerste helft MOC’17 een nieuwe voorsprong in de schoot kreeg geworpen na een uiterst knullig genomen doelschop van de thuisploeg, 1-2.
  Bij Stan zat de frustratie over deze onnodige achterstand waarschijnlijk diep, want hij reageerde als een dolle stier op een provocatie van MOC’17. Een lelijk opstootje volgde en de scheidsrechter was zo verstandig om voor de rust te fluiten en de ploegen weer bij zinnen te laten komen.

  Na de pauze pakte SC Gastel de zaken weer goed op. In de 45e minuut riep de ploeg om een strafschop, maar ook deze handsbal wuifde de scheidsrechter weg en besloot hij tot een vrije trap buiten de 16-meter.
  De gelijkmaker kwam er alsnog. Na 49 minuten spelen kreeg Jop ter hoogte van de middenlijn de bal van Kick. Jop draaide zich goed weg van zijn tegenstander, passeerde nog een opponent en speelde spits Gloire aan. Die legde de bal terug op Jop die met een geplaatst schot van 20 meter de 2-2 op de borden bracht. Een prima uitgespeeld doelpunt.
  De tandem Gloire-Jop liep als een tierelier en MOC’17 kreeg maar geen vat op dit tweetal.
  Uit een corner van Luca in de 57e minuut kopte Jop bij de tweede paal net naast.
  MOC leek in de 59e minuut te gaan scoren toen de vleugelflitser uit Bergen Niek eruit liep. Met een even knappe als dappere redding wierp Quintin zich voor de voeten van de tegenstander en voorkwam een nieuwe achterstand. De wedstrijd golfde nu heeen en weer en beide ploegen gingen voor de winst. Helaas moest Ricardo het veld met een blessure verlaten, na een veel te harde tackle van MOC’17.
  In de 61e minuut had Kees een goede actie en speelde Jop vrij aan de rechterkant. Diens voorzet werd door Tycko net gemist.
  In de 63e minuut leed Jop slordig balverlies op het middenveld en kon MOC vrij oprukken. Dit speelden de wit-blauwen echter zwak uit. Vlak hierna moest Quintin gestrekt naar de hoek om een bal naast te tikken.
  Tien minuten voor tijd was het dan toch weer MOC dat de leiding nam. Er was een snelle tegenaanval, waarbij de verdediging van SC Gastel helemaal open lag. Ongehinderd kon MOC de 2-3 binnen schuiven.
  SC Gastel JO16-1 toonde echter karakter en vocht zich voor de derde keer terug in de wedstrijd. Jop liet in de 71e minuut eerst een goede kans liggen door niet met links te durven schieten. Door de bal eerst voor zijn rechterbeen te leggen gaf hij de doelman van MOC net voldoende tijd om redding te brengen. Die fout herstelde Jop direct zelf door uit de volgende aanval de bal over de doelman te stiften. De bal rolde richting doellijn waar Gloire nog het laatste zetje gaf, 3-3. Gloire moest er hierna zelf af met een blessure.
  In de spannende slotfase gebeurde er nog voldoende. Nick wist met een prima verdedigende actie een gevaarlijke aanval van MOC onschadelijk te maken, waarna bijna zijn arm door de tegenstander uit de kom werd getrokken.
  In de 78e minuut stuurde Kick Jop met een dieptepass weg. Jop sprintte de MOC defensie eruit en schoot zijn ploeg op voorsprong, 4-3.
  MOC deed er nog alles aan om te scoren. Luuk werd daarbij hard in de rug gelopen en had enige tijd verzorging nodig. Liefst 5 minuten blessuretijd werden erbij geteld. In die blessuretijd viel MOC aan, maar waren de kansen voor SC Gastel. Kees (na diepe bal Stan) en Kick (dieptepass Kas) kregen beide nog een kans om in de counter toe te slaan, maar beide pogingen gingen over het doel. Het maakte niet meer uit, de winst was voor SC Gastel.
  Volgende week voor het echie tegen opnieuw MOC’17, maar ditmaal de JO16-2.

  SC Gastel JO16-1 - MOC’17 JO16-1 4-3

  Doelpunten:
  32e min. MOC’17 0-1
  35e min. Jop van Meel (assist Tycko Witters) 1-1
  40e min. MOC’17 1-2
  49e min. Jop van Meel (assist Gloire van den Oetelaar) 2-2
  70e min. MOC’17 2-3
  72e min. Gloire van den Oetelaar (assist Jop van Meel) 3-3
  78e min. Jop van Meel (assist Kick van Elteren) 4-3