• Verhit potje voetbal met Virtus maakt einde aan 2 maanden zonder nederlaag voor SC Gastel JO15-1

  16 mei 2022
 • Verhit potje voetbal met Virtus maakt einde aan 2 maanden zonder nederlaag voor SC Gastel JO15-1


  De naam SC Gastel werkt deze weken als een rode lap op een stier in Zevenbergen bij wie blauw-wit Virtus bloed in de aderen heeft stromen. De twee vlaggenschepen van SC Gastel en Virtus beslissen over enkele weken in een rechtsstreeks duel over het kampioenschap in de Derde Klasse.
  De JO15-1 teams van deze verenigingen troffen elkaar alvast 14 mei op sportpark De Meeren. Het werd een verhit potje voetbal onder leiding van een veel te laks fluitende arbiter. Het resultaat: een lelijk en onsportief treffen, waarbij beide teams met 10 man de wedstrijd beindigden. Met als nekslag de eerste nederlaag sinds 2 maanden voor SC Gastel JO15-1. Laat Gastel 1 gewaarschuwd zijn: Bij Virtus is alles geoorloofd om een overwinning binnen te slepen.

  Ondanks het vroege aanvangstijdstip van 09:30 uur, was er van een rustig begin van de wedstrijd geen sprake. Virtus zocht direct vol de aanval. Meer dan met een ongevaarlijk schot, recht op Quintin, kwam de thuisploeg echter niet. De grootste kans in de openingsfase was voor SC Gastel. Jop stuurde met een mooie schijnbeweging zijn tegenstander het bos in, maar kreeg de bal vervolgens niet langs de doelman.
  Virtus speelde ongemeend fel, waarbij de scheidsrechter nogal lankmoedig optrad. Of beter gezegd, hij trad helemaal niet op. Duidelijk zichtbare overtredingen van beide kanten werden onbestraft gelaten, waardoor spelers steeds meer de grens gingen opzoeken. Aangezien de arbiter geen grens trok, werd de grens van het sportieve steeds vaker overschreden.De voordeelregel werd wel erg opgerekt en het werd al snel duidelijk dat deze wedstrijd zich er niet voor leende om er eens een lekker stevige pot voetbal van te maken. Daarvoor was de acceptatiegrens bij de spelers te gering. Met name Virtus had er een handje van om bij overtredingen van Gastelse kant, massaal te gillen om gele en rode kaarten. Weinig sympathiek en het kwam de sfeer op het veld niet ten goede.

  Toch was er in de eerste helft ook op voetbalgebied genoeg te beleven. In de 14e minuut voorkwam Quintin door goed zijn doel te verkleinen een doeltreffende Virtus counter. Na 17 minuten spelen stuurde Jop met een mooie pass Vince weg, maar een Virtus verdediger kon met een ditmaal correcte sliding redding brengen. En in de 20e minuut kreeg Vince een nieuwe kans maar joeg hij de bal na een corner over het doel.
  Ondertussen had Quinten met een blessure het veld moeten ruimen, na een onbesuisde tackle van een tegenstander. Uiteraard trad ook hier de scheidsrechter niet tegen op. Groot was dan ook de verbazing dat hij na 25 minuten naar de stip wees, na een overduidelijke fopduik van een Virtus speler. De man had nog nergens voor gefloten en gaf nu plots een onterechte strafschop. Met een geweldige snoekduik zorgde doelman Quintin voor gerechtigheid en bleef het 0-0.
  De sfeer op het veld werd er niet beter op. Virtus bezondigde zich aan schoppen, slaan, schelden, provoceren en dus ook fopduiken. Bij SC Gastel gingen bij sommige spelers ook de stoppen doorslaan. Luuk ontsnapte aan een kaart toen hij het verbaal en fysiek met een tegenstander aan de stok kreeg. Luuk kreeg wel een reprimande van de arbiter, die er toch echt zelf de oorzaak van was dat de wedstrijd steeds meer ontspoorde. Luuk nam vervolgens sportief revanche door in de 27e minuut een corner van Stan bij de eerste paal binnen te koppen. Voetballend was SC Gastel ook de betere ploeg zoals technisch vaardige spelers als Yorick, Kas, Jop en Jonathan bij vlagen lieten zien. De bezoekers leken dan ook met een 0-1 voorsprong te kunnen gaan rusten. Alleen vanwege de blessurebehandeling van Quinten had het spel een minuutje stil gelegen. Toch werd er liefs 5 minuten extra tijd bijgetrokken. En jawel hoor, Virtus scoorde de gelijkmaker diep in de extra tijd. Bijna wist Jop de score weer in het voordeel van Gastel te krijgen, maar na een goede actie ging zijn schot net naast.

  Waren er in de eerste helft ook nog goede voetballende acties, de tweede helft had meer weg van een partijtje vrij worstelen. Talloze overtredingen van beide zijden en onaangename opstootjes van spelers die niet konden omgaan met het gebrek aan leiding op het veld. Het werd een vechtwedstrijd en daar liggen niet de kwaliteiten van SC Gastel JO15-1. Hierdoor kreeg Virtus het overwicht, ook dankzij meer fysieke kracht in de ploeg.
  SC Gastel kwam er weinig meer uit. En anders greep men bij Virtus wel stevig in. Jop leek in de 50e minuut alleen op het doel te kunnen afgaan na een snelle counter. Een Virtus verdediger trapte de Gastel aanvoerder grof onderuit. Wat zou de scheidsrechter nu beslissen? Na de blessurebehandeling van Jop, mocht de dader in het veld blijven en werd er een scheidsrechtersbal gegeven!?!? Het was duidelijk dat het op deze manier lastig winnen was in Zevenbergen. En al helemaal toen 9 minuten voor tijd Virtus uit een corner op 2-1 kwam. Luuk schopte vervolgens op de achterlijn een tegenstander ondersteboven, terechte strafschop, 3-1.
  SC Gastel slaagde er maar niet in om druk op het Virtus doel te krijgen. Yorick, Matthijs, Jonathan, Bart, Ricardo en Tycko liepen vooral achter hun tegenstander aan en kregen de bal steeds moeizamer bij een medespeler. Vince en Jop kwamen steeds meer op een eiland te staan.
  Stan had het deze wedstrijd continue aan de stok met tegenstanders. Uit voorzorg was Stan al naar de kant gehaald om tot rust te komen en een kaart te voorkomen. In de slotfase werd Stan toch weer ingebracht, in een laatste poging om met diens fysieke kracht de wedstrijd weer in handen te krijgen. Natuurlijk had Stan de nodige instructies meegekregen zich niet te laten provoceren. Resultaat: Binnen een paar minuten werden zowel Stan als zijn tegenstander het veld uitgestuurd na het zoveelste opstootje met trekken, schelden en duwen. Een treurig dieptepunt in een nare vervelende wedstijd.
  Met 10 tegen 10 probeerde Tycko met een kenmerkende rush het tij nog te keren. Ook hij werd ongenadig hard onderuit gegleden. Beslissing scheidsrechter: een ingooi voor SC Gastel.
  Ditmaal werden er liefst 6 extra minuten bijgetrokken, waarin Vince met een kopbal nog dicht bij een doelpunt was. Deze wedstrijd kon SC Gastel echter geen geluk afdwingen en had men zich door Virtus laten beet nemen door niet te voetballen, maar mee te gaan in een potje sjorren, duwen, zeuren en idiote tackles.
  Hopenlijk neemt SC Gastel 1 over een paar weken sportief wraak.

  Virtus JO15-1 - SC Gastel JO15-1 3-1

  Doelpunten:

  27e min. Luuk van der Heide (assist Stan Mol, corner) 0-1
  35+3min. Virtus 1-1
  61e min. Virtus 2-1
  63e min. Virtus (strafschop) 3-1