• Onder een somber mistig grijs wolkendek moest SC Gastel JO15-1 aantreden voor het bekerduel met RSV in Rucphen. De weersomstandigheden gaven de staat waarin SC Gastel zich presenteerde prima weer. Het was helemaal niets. Op papier lag de weg naar de volgende bekerronde open, na de loting tegen RSV, dat uitkomt in een lagere klasse. SC Gastel kon de favorietenrol echter geen moment waarmaken en verzuimde om voor een lichtpuntje in de donkere dagen voor kerst te zorgen. Met gebogen hoofden kon na 70 minuten de kleedkamer worden opgezocht, met een blamerende 2-0 nederlaag als eindresultaat. Daarmee is het bekeravontuur direct voorbij.

  De eerste 10 minuten leek er nog weinig aan de hand. SC Gastel nam het initiatief en kreeg al binnen een minuut een grote kans. Een lob van Vince werd door de doelman met de grootst mogelijke moeite uit zijn doel gehouden. In de 6e minuut was Stan dicht bij een doelpunt, maar ditmaal bracht de RSV keeper met de voet redding.
  In de 13e minuut kwam RSV voor het eerst in het strafschopgebied van de gasten. Na een hoekschop reageerde men bij RSV attenter en nam zo verrassend de leiding, 1-0.
  Bij SC Gastel was men het na deze domper helemaal kwijt. Voorin dwong men geen kans meer af. Ballen werden simpel bij de tegenstander ingeleverd. Met zinloze dribbels liep men zich steeds weer vast op een blauwe muur van RSV spelers. De opbouw van achteruit was ook slordig en spelers leken bezig met een wedstrijdje “ballen het veld uitschieten”.
  In de 22e minuut kreeg RSV vrije doorloop over rechts, maar wist Quintin redding te brengen.
  Op het zware natuurgrasveld ging SC Gastel ten onder in de duels met het veel fanatiekere RSV, dat streed voor ieder meter. Waar sommige spelers van SC Gastel zich bezondigde aan arrogante balletjes buitenkant voet (die steeds weer in de voeten van een tegenstander eindigden), daar hield RSV het bij simpel recht toe recht aan voetbal.
  Te veel spelers van SC Gastel bleven ver onder hun normale niveau. Dat had als resultaat dat centrale verdedigers Tycko en Matthijs achterin moesten blijven om RSV aanvallen onschadelijk te maken en niet konden doorschuiven om het middenveld te versterken. Op dat middenveld bleven Yorick en Quinten op basis van inzet nog enigzins op de been. Dat mochten hun fysiek grotere en sterkere medespelers zich wel aantrekken.

  Met vijf verse krachten (vier direct na rust en al na enkele minuten in de tweede helft moest ook Stan zich met een blessure laten vervangen) in het veld probeerde SC Gastel direct na de pauze het tij te keren. De van de JO15-2 afkomstige Kees, Ischa en Kick brachten in ieder geval nieuw elan. Invaller Kas slalomde direct na de hervatting door de RSV defensie, maar kon uiteindelijk niet doeltreffend uithalen. In de 48e minuut liep Kees goed door op een diepe bal van Jop. Kees wist zelfs de doelman voorbij te lopen, maar miste vervolgens de kracht om de bal in het doel te krijgen. De druk op het doel van RSV werd groter, maar daarbij namen de counterkansen van de thuisploeg ook toe. In de 54e minuut was er zo’n snelle uitbraak en kwam SC Gastel goed weg dat RSV slechts de lat raakte. Uit een hoekschop aan de andere kant waren een minuut later Luuk, Kas en Jop dicht bij de gelijkmaker, maar kregen ze van dichtbij de bal niet over de lijn. Ook twee afstandsschoten Jop, brachten de doelman van RSV niet echt in de problemen.
  Tien minuten voor tijd gaf SC Gastel de wedstrijd definitief weg. Een ongelukkige terugspeelbal van Ricardo verraste doelman Quintin. Die kreeg de bal niet onder controle waarna het voor RSV een koud kunstje was om de 2-0 binnen te lopen. Dat kon er ook nog wel bij.
  Jop kreeg direct na de aftrap een enorme kans alleen voor de doelman, maar de normaal zo trefzekere aanvoerder verprutste ook deze mogelijkheid door tegen de doelman aan te schieten.
  Met de snelle Jonathan en Bart als extra aanvallers voorin, poogde SC Gastel in de slotfase nog iets te forceren. Verder dan een kopkansje van Kees kwam SC Gastel echter niet.
  Op basis van inzet verdiende RSV de zege. SC Gastel had zich laten afbluffen door een op papier mindere tegenstander. Als daar echter geen gelijkwaardige inzet tegenover kan worden gezet, dan gaat ook een hoger aangeslagen team te onder. We zagen het deze week in de beker bij FC Emmen (nederlaag tegen de amateurs van Excelsior Maassluis) en bij FC Utrecht (tegen KKD middenmoter NAC). En nu dus ook bij Eerste Klasser SC Gastel dat met 2-0 ten onder ging in Rucphen. Een hele dure les die bij bekervoetbal niet meer hersteld kan worden. Zonde.
  Was er dan helemaal niets positiefs te melden? Jawel hoor, in de tweede helft was er de rentree van Luuk. Na maanden blessureleed kon hij eindelijk zijn eerste minuten van dit seizoen maken. Fijn om Luuk weer terug in de selectie te hebben!

  RSV JO15-1 - SC Gastel JO15-1 2-0

  Doelpunten:
  13e min. RSV 1-0
  60e min. RSV 2-0