• Totale ineenstorting SC Gastel JO15-1 na sterke eerste helft

 • Totale ineenstorting SC Gastel JO15-1 na sterke eerste helft


  Tennis is een sport die er om bekend staat dat er enorme verschillen kunnen zijn in setstanden. Het zegt nog niets over de eindstand als de eerste 2 sets op overtuigende wijze zijn gewonnen. Een wedstrijd kan enorm kantelen in een nieuwe set. Deze ervaring onderging ook SC Gastel JO15-1 in zijn derde Regio-Cup wedstrijd. Na een verdiende 0-2 voorsprong bij rust, ging het helemaal mis in het tweede bedrijf. Hoeven JO15-1 won de derby met een tennisset uitslag, 6-2.

  Precies 11 beschikbare spelers had SC Gastel JO15-1 in zijn selectie, om aan te treden tegen Hoeven. Gelukkig schoot JO14-1 te hulp en hadden we met Matthijs, Stan en Luuk in ieder geval nog fitte spelers op de bank die konden invallen.
  De analyse van de verloren eerste 2 duels om de Regio Cup was dat we te eenvoudig de doelpunten weggaven. Vandaar dat we tactisch de zaken nu wat anders gingen aanpakken.
  Dat had succes in de eerste helft, want SC Gastel JO15-1 legde een prima partij op de mat. Als een ouderwetse libero gaf Tycko steeds prima rugdekking aan Ricardo, Jitze en Gloire. En mocht er eens een speler van Hoeven tussendoor glippen dan stond daar Marne een berensterke partij te keepen. Kas en Luca hadden het lastig met de diepgaande lopende mensen op het middenveld van Hoeven, maar knokten zich in ieder geval wel leeg. Aanvoerder Jasper trok het spel naar zich toe en zorgde voor goede aanvoer naar zijn voorwaartsen en dus kwamen er kansen.
  In de 10e minuut kwam Wahib gevaarlijk door, ondanks de aanwezigheid van 3 tegenstanders om hem heen. Zijn schot miste echter richting waardoor de bal naast ging. Maar in de 25e minuut was het dan toch raak. Opnieuw een sterke solo van Wahib, afgerond met een schot in de kruising, 0-1!
  Enkele minuten later stond het zelfs al 0-2. Wahib brak door over links en gaf Tycho een goede kans. Die ging echter niet voor eigen succes, maar legde terug op Jop. De nummer 10 van Gastel schoot van een meter of 20 snoeihard raak!
  Wat een weelde! Een 0-2 voorsprong in de derby tegen Hoeven. Eindelijk eens succes in de eerder zo moeizaam verlopen Regio Cup. En dat ook nog eens met prima combinatievoetbal en nauwelijks weggegeven kansen.

  Natuurlijk werd er in de pauze door de coaches op gehamerd dat we pas halverwege waren. Vasthouden van de concentratie en hetzelfde niveau laten zien als in de eerste helft..
  Helaas! Al 3 minuten na de hervatting lag de bal er voor Hoeven in, 1-2. Over het verdere verloop kunnen we kort zijn. Tien minuten later stond het al, 4-2. Overal kwam SC Gastel een stapje, zeg maar stappen, te laat. Alle duels gingen verloren en een ontketend Hoeven denderde over de Gastelaren heen. Na de 4-2 kwam SC Gastel wel weer wat meer in het spel voor, maar was de wedstrijd gespeeld. Op de counter sloeg Hoeven nog een keer toe, 5-2. Terwijl vlak voor tijd iedereen bij SC Gastel stond toe te kijken hoe de boomlange Hoeven verdediger na een hoekschop ook nog de 6-2 kon binnenkoppen.
  Als geslagen honden dropen de spelers van SC Gastel van het veld, na een nieuwe afstraffing in de Regio Cup. Het verschil tussen de eerste en tweede helft was enorm en voer voor psychologen. Laten we ons vasthouden aan het spel voor rust en proberen het laatste duel in dit bizarre corona seizoen goed af te sluiten.
  Hoeven JO15-1 - SC Gastel JO15-1 6-2

  Doelpunten:
  25e min. Wahib Tahri (solo) 0-1
  28e min. Jop van Meel (assist Tycho Tampoebolon) 0-2
  38e min. Hoeven 1-2
  41e min. Hoeven 2-2
  46e min. Hoeven 3-2
  48e min. Hoeven 4-2
  65e min. Hoeven 5-2
  67e min. Hoeven 6-2