• Terras Nicky's paviljoen vanaf aanstaand weekend (12:00-18:00) geopend.

  27 apr 2021
 • Beste sporters,

   

  Vanaf aanstaande woensdag zijn er versoepelingen aangekondigd voor de nu geldende Coronamaatregelen. We zijn hopelijk weer onderweg naar wat we allemaal al zo lang ​missen; voetbal bij SC Gastel zoals het was van voor de pandemie.  

  Graag willen we jullie met dit bericht informeren over wat de versoepeling van de maatregelen betekent voor onze club en dan met name in de openstelling van het terras van onze kantine.  

   Buitenterrassen van sportkantines: (bron: rijksoverheid.nl) 

  Sportkantines zijn ope​n voor het afhalen van eten en drinken, het terras van sportkantines is in principe gesloten. Dit heeft te maken met het verbod op publiek bij sportwedstrijden. Ook de kleedkamers zijn gesloten. SC Gastel valt echter met haar kantine onder een ander regime. Omdat de club haar kantine verhuurd heeft valt onze kantine, en dus ook het terras, onder de bepalingen voor het openstellen van de reguliere horeca.   

  Voor de openstelling van de sportkantine en terras baseert SC Gastel zich op de richtlijnen in het Protocol Heropening Horeca, die uitgevoerd worden door de huurder van onze kantine. Op lokaal (gemeentelijke) niveau is toestemming gevraagd (en gegeven) over het gebruik van onze kantine.  

   De voorwaarden waaronder terrassen in de buitenlucht per 28 april open gaan: 

  https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/algemene-coronaregels/aangekondigde-maatregelen/plannen-opening-buitenterrassen-eet-en-drinkgelegenheden 

  Wij vragen al onze sporters om de richtlijnen na te leven. We hopen dat door het juist gebruik van de openstelling daarmee snel weer nieuwe verruimingen van de regels toegelaten worden. 

   Het is heel simpel: als we ons allemaal houden aan de afspraken zijn we snel weer bij hoe we het voetbal het liefst beleven.  

  Hoofdbestuur 

  SC Gastel