• Stroef en stroperig SC Gastel JO16-1 met moeite naar 0-1 zege tegen Kogelvangers

28 nov 2022
  • Slecht spelen en toch winnen. Het is een kenmerk van een kampioensploeg. Toch zal het spel van SC Gastel JO16-1 snel moeten verbeteren, anders is de kans klein dat het de resterende drie wedstrijden schadevrij doorkomt. Dat de wedstrijd in Willemstad tegen Kogelvangers toch 3 punten opleverde, had meer met het gebrek aan kwaliteit bij de tegenstander te maken dan dat de Gastelaren dit zelf afdwongen.

Voor 12 mensen en één hond werd op zaterdagochtend, half tien, afgetrapt op een bijveld in Willemstad. Graadje of vijf, dun zonnetje, rijp op de grassprieten van een zwaar bespeelbaar veld. Blijkbaar omstandigheden waarmee SC Gastel JO16-1 grote moeite had, want het speelde een zeer stroeve wedstrijd.
    Na 4 minuten was de eerste kans voor Kogelvangers, dat na een corner net over kopte. SC Gastel had in de beginfase het balbezit, maar wist ,op een afstandsschot van Jop na, nauwelijks tot kansen te komen. In de 13e minuut was Kogelvangers dichtbij een treffer. De spits van Willemstad was doelman Quintin al voorbij, maar Nick kon nog ingrijpen. Na een vrije trap kopte Kogelvangers na 16 minuten net over. Het vertrouwen van de thuisploeg werd na deze kansen steeds groter en het rook de kans op een stunt tegen de koploper.
    SC Gastel JO16-1 kon zijn reputatie van kampioensfavoriet geen moment waarmaken. De aanvalslijn Kees, Gloire en Dennis/ Kick kwam niet in het spel voor. En kwamen de aanvallers een keer in balbezit dan was men de bal ook weer in een mum van tijd kwijt. Het middenveld van de Gastelaren werd steeds verder achteruit gedrukt. Het feit dat topscorer Jop vaker in zijn eigen strafschopgebied stond te verdedigen, dan voor het doel van Kogelvangers verscheen was een alleszeggend beeld van de wedstrijd. Gelukkig stonden Ricardo, Luuk, Nick en Quintin achterin wel goed hun mannetje, zodat Kogelvangers ook niet echt meer gevaarlijk werd.
    De beste kans voor SC Gastel was er nog in de 33e minuut toen Tycko na een goede actie, Kick een goede kans bood. De doelman van Kogelvangers was echter sneller bij de bal dan Kick.

“Kom op mannen, we beginnen weer op 0.” Op die aanmoediging van aanvoerder Luuk begin tweede helft viel bij de stand 0-0 geen speld tussen te krijgen. Veel helpen deed het echter niet. Weliswaar had SC Gastel in het tweede bedrijf een licht overwicht, goede kansen bleven lang uit.
    Na een klein kwartier eiste Stan Mol even de aandacht op. Eerst was er een goed afstandschot dat net over ging en vlak daarna werd een goede solo van Stan net op tijd door Kogelvangers gestuit.
    Na deze korte opleving zakte het spelpeil weer. Er was nauwelijks beweging bij SC Gastel waardoor vrije mensen niet gevonden konden worden. Met Kas en Luca op het middenveld was er iets meer controle, maar gevaarlijk werden de bezoekers uit Oud Gastel maar niet.
    In de 67e minuut was daar plots Kogelvangers dat uit een klutssituatie dicht bij een doelpunt was. Quintin kon redding brengen.
    Dan de 69e minuut. Met buitenkantje rechts vond Kas ploeggenoot Jop die doorging naar de achterlijn, een tegenstander uitspeelde en Gloire op maat bediende. Op typische wijze frommelde Gloire de bal bij de eerste paal binnen, 0-1.
    Vlak daarna maakte Jop met een schot nog bijna de 0-2, maar bracht de doelman in twee instanties redding.
    Kogelvangers wist na rust geen vuist meer te maken. Ook al door het goede spel van Ricardo, Luuk en Tycko achterin. In de slotfase knokte SC Gastel er in ieder geval wel voor, om de overwinning binnen te slepen. De opluchting was groot, na de extra 4 minuten blessuretijd. Na ruim 80 minuten ploeteren waren de punten voor SC Gastel.

Kogelvangers JO16-1 - SC Gastel JO16-1 0-1