• Na zes overwinningen (2 oefenwedstrijden, 3 bekerduels en één competitiewedstrijd) op een rij heeft SC Gastel JO15-1 zijn eerste nederlaag geleden. Op sportpark Heksenwiel in Breda was Boeimeer met 4-2 te sterk.

  Na de thuiszege op Unitas ’30 (3-2) moest SC Gastel JO15-1 in Breda aantreden voor zijn eerste competitie-uitwedstrijd in het nu al bijzondere seizoen 2020-2021. Vanwege de coronamaatregelen is de voorbereiding elke keer weer een kwestie van aanpassen. Geheel in wedstrijdtenue (omkleden gedaan op het eigen sportpark Blankershove) kwamen we nu aan in de Haagse Beemden om het te gaan opnemen tegen Boeimeer.
  De eerste kansen van de wedstrijd waren voor de bezoekers. Al na 2 minuten sloeg een speelster van Boeimeer in het strafschopgebied de bal met de hand weg. De verder prima fluitende scheidsrechter stond er met zijn neus bovenop, maar besloot de bal niet op de stip te leggen. Een minuut later was Jitze dicht bij de openingstreffer. Een afgeslagen corner werd door Jasper opnieuw voor het doel gebracht. Jitze raakte vervolgens van dichtbij de lat.
  In de 6e minuut moest dezelfde Jitze middels een sliding redding brengen om te voorkomen dat Boeimeer kon scoren. Het was een signaal dat de thuisploeg beter in het spel kwam. Boeimeer speelde uitstekend voetbal, met vlotte combinaties en sterke individuele acties. Na een kwartier spelen was het Tycko die nog net zijn voet er tussen kon krijgen en daarmee een doelpunt voorkwam. SC Gastel kwam echter niet meer onder de druk van Boeimeer uit. In de 16e minuut schoot Boeimeer van afstand op de paal. Marne leek nog redding te kunnen brengen op de scrimmage die volgde, maar het was Xavi die de bal ongelukkig in eigen doel kopte, 1-0.
  SC Gastel werd hierna volledig overlopen door de thuisploeg. Tycho en Jasper moesten zich vooral op verdedigen richten en konden daardoor aanvallend weinig betekenen. De backs Tycko en Jonathan hadden ook hun handen vol aan hun sterke directe tegenstanders. Verder kwam niet iedereen de tactische afspraken na die gemaakt waren. Hierdoor kwamen de spitsen Jop en Wahib op een eiland te staan. Dat er van achteruit alleen maar vuurpijlen naar voren werden geschoten hielp ook al niet mee. Bij Boeimeer kon men elkaar veel beter vinden en ging de bal vlot van voet tot voet. SC Gastel was vooral bezig met tegenhouden en zag Boeimeer na weer een mooie aanval na 23 minuten op een 2-0 voorsprong komen.
  Na de 2-0 was er zowaar weer enig gevaar van de Gastelaren. Jasper had een goede actie over links. Tycho had vervolgens de bal bij de tweede paal voor het inlopen, maar schoot naast.
  In de 31e minuut had doelman Marne helaas een enorme ketser. Hij schoof een doeltrap recht in de voeten van de gevaarlijke Boeimeer spits Kevin Visser en die wist wel raad met dit presentje, 3-0.
  In de blessuretijd kreeg SC Gastel (dat Kas met een blessure had zien afhaken) nog twee mogelijkheden om de ruststand iets dragelijker te maken. Wahib kwam alleen voor de doelman, maar schoot op de lat. Luca schoot na een goede actie net over het doel.

  Met een 3-0 ruststand kreeg SC Gastel de kans om in de pauze even de koppen bij elkaar te steken en zaken anders weg te zetten. Ricardo kwam erbij in de verdediging en Mart schoof door naar het middenveld. Dit sorteerde direct aan het begin van de tweede helft effect. In de 4e minuut na rust legde Luca een vrije trap panklaar op het hoofd van de vrijgelaten Mart Koolen. Die knikte de 3-1 tegen de touwen. En weer een minuut later stond het 3-2! SC Gastel JO15-1 vanuit geslagen positie terug in de wedstrijd!! Tycko Witters zette de aanval zelf op. Hij zocht de combinatie met Tycho Tampoebolon, maar de actie leek dood te lopen. Tot Tycko vanuit een moeilijke hoek alsnog de bal in de kruising krulde.
  Boeimeer moest even bijkomen van de schrik, maar voetbalde zich weer goed onder de Gastelse druk uit en terug de wedstrijd in. De beide ploegen maakte er een aantrekelijke tweede helft van, waarin de bezoekers lieten zien niet van plan te zijn zich willoos naar de slachtbank te laten leiden.
  Marne had zijn beste redding in de 44e minuut toen hij een fraaie vrije trap van Boeimeer stijlvol over de lat tikte. SC Gastel deed wat het kon, maar moest erkennen dat Boeimeer de betere ploeg was. Jitze haalde nog een bal van de lijn bij een scrimmage voor het Gastelse doel. Met een schot van buiten de 16 meter, maakte Visser (weer hij!) in de 57e minuut aan alle onzekerheid een einde, 4-2. Met nog een schot op de lat boven Marne in de 68e minuut, toonde de thuisploeg aan de terechte winnaar te zijn. SC Gastel kon met opgeheven hoofd het veld verlaten door er in ieder geval in de tweede helft weer een wedstrijd van te hebben gemaakt. Alleen Gloire bleef de hele wedstrijd afwezig. Het feit dat hij ergens in de Ardennen verbleef heeft hier wellicht ook iets mee te maken.

  Boeimeer JO15-1 - SC Gastel JO15-1 4-2

  Doelpunten:
  16e min. eigen doelpunt 1-0
  23e min. Boeimeer 2-0
  31e min. Boeimeer 3-0
  39e min. Mart Koolen (assist Luca Roks) 3-1
  35e min. Tycko Witters (eigen actie) 3-2
  57e min. Boeimeer 4-2