• Spijkerhard SC Gastel JO16-1 heeft geen kind aan week Wernhout, 0-11

10 okt 2022
  • Op de dag van “La corsa delle foglie morte”, speelde SC Gastel JO16-1 ook zijn laatste bekerwedstrijd van het seizoen. Na het debacle van vorige week, 1-2 verlies tegen Roosendaal, kon SC Gastel een verder vervolg van het bekeravontuur wel vergeten. Zoals te verwachten maakte Roosendaal geen fout tegen het zwakke MOC’17 (0-5). De wedstrijd tegen Wernhout was er hierdoor alleen één voor de statistieken. Wel een uitdaging om de statistieken met een mooie zege op te poetsen en de kater van vorige week weg te spoelen. Die missie slaagde volledig, 0-11.

Niet zozeer vallende bladeren in het grensplaatsje Wernhout, maar vooral vallende eikels uit het door eikenbomen omringde bijveld. De eerste helft speelde SC Gastel richting grazende koeien, op het weiland vlak achter het doel. Al na 12 seconden was het bijna raak. Kas speelde vanaf de aftrap direct diep naar voren. De wild uit zijn doel komende keeper van Wernhout, knalde vol op de onverschrokken Gloire.Krijsend stortte de doelman ter aarde, de indruk wekkend dat hij nooit meer op eigen benen zou kunnen staan. Kees kon de bal in het lege doel leggen, maar de scheidsrechter kon niet anders dan affluiten. Gelukkig viel de schade verder enorm mee, want binnen een minuutje sprong de doelman weer vrolijk in het rond.
    In de 7e minuut kwam SC Gastel alsnog vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Een prima combinatie over rechts tussen Jop en Tycko. Uit de voorzet van Tycko leek Kees simpel de bal te kunnen binnenlopen, maar een verdediger van Wernhout was hem voor door snoeihard in eigen doel te schieten, 0-1.
    Kas bood een paar minuten later met een prima pass een opgelegde kans, maar de inzet van Kees ging net naast het doel.
    Hierna stokte het spel van SC Gastel wat. Opvallend was de soms wat opgefokte indruk die sommige spelers maakten. Met overslaande stem reageren op beslissingen van de scheidsrechter en bikkelharde tackles op tegenstanders. Tegen die fysieke aanpak was Wernhout niet opgewassen en regelmatig zeeg een speler van de thuisploeg huilend ineen.
    Feitelijk waren de spijkerharde ingrepen van SC Gastel niet nodig, want de ploeg was ook voetballend veel beter. Misschien toch nog wat frustratie van een week eerder.
    Het verweer van Wernhout was wel heel matig waardoor SC Gastel genoeg kansen kreeg om te scoren. Na een kwartier spelen was Stan dicht bij een doelpunt. Na een knappe actie ging zijn inzet net voorlangs. In de 17e minuut schudde Stan een aantal tegenstanders van zich af. De doelman kon het schot van Stan nog keren. De rebound legde Gloire panklaar voor Kees die echter een slap schot gaf dat de doelman eenvoudig kon oprapen.
    In de 20e minuut was het dan eindelijk weer raak. Een vrije trap van Stan werd nog knap door de Wernhoutse goalie uit zijn doel getikt. Dennis ving de bal aan de zijkant op en gaf voor. Daar stond Jop klaar om beheerst de bal in de hoek buiten bereik van de doelman te plaatsen, 0-2.
    Heel af en toe probeerde Wernhout iets van een aanval op te zetten. Achterin heersten Ricardo en Tycko souverein. Alleen Nick had achterin opvallend veel overtredingen nodig. Op het middenveld kleunden Kas en Stan er stevig in. Hinkend en wenend moest de ene na de andere Wernhout speler met een blessure naar de kant.
    Na 27 minuten spelen kreeg Jop nog een goede kans om te scoren, na een uitstekende dieptepass van Stan. Ditmaal schoot Jop naast het doel. Een derde doelpunt voor SC Gastel kon niet uitblijven. Op het half uur was het raak. Een heerlijke aanval opgezet door Ricardo. De bal kwam bij Kas die Kees op links weg stuurde. De voorzet van Kees werd door Dennis op prachtige wijze kiezelhard in het doel geschoten, 0-3.
    Vlak voor rust nog de mooiste actie van de wedstrijd. Een schot van Stan van zo’n 35 meter ging via de onderkant van de lat en de doellijn op wonderlijke wijze niet in het doel. Deze actie had meer verdiend.
    Iets meer aandacht voor het voetballende gedeelte en wat minder aandacht voor fysieke strijd en dan zou het na rust nog een veel grotere score kunnen worden.

Precies dat bracht SC Gastel JO16-1 na de pauze. Het arme Wernhout werd op een hoop gespeeld.
    In de 44e minuut speelde Kick met een prima bal Jop in. Die tikte slim door op Gloire die de bal keurig langs de keeper schoof, 0-4.
    Uit de aftrap die volgde zocht Wernhout de aanval. Luuk greep echter goed in. Hij dreef de bal goed op over rechts en stuurde vervolgens ook nog met een knappe bal Jop weg. Jop schudde zijn tegenstander van zich af, kwam goed naar binnen en de afronding was prima, 0-5.
    De 53e minuut: Mooie pass Jop binnendoor op Gloire. Gloire gooide de bal hard voor, waar Kees op werkelijk schitterende wijze de 0-6 binnen kopte.
    Een paar minuten later besloot Tycko het eens van afstand te proberen. De doelman van Wernhout verkeek zich finaal op het schot en via de binnenkant van de paal had ook Tycko zijn doelpunt binnen, 0-7.
    In de 60e minuut was het alweer raak. Jop speelde zich vrij op rechts en gaf voor. Gloire kon net niet bij de bal, maar Kees stond al klaar om af te drukken, 0-8.
    Twee minuten later had Kees bijna zijn hattrick binnen. Een prima diepte pass van Luca, waarna Kees de bal over de doelman wipte. Helaas ging de bal net naast het doel.
    Wernhout verdiende wel de credits dat het bleef proberen om te voeballen. Doelman Quintin, die een rustige middag had, leek ze daarvoor te willen belonen. In de 66e minuut schoof hij pardoes een vrije bal zo in de voeten van de tegenstander. Zelfs voor een leeg doel kreeg Wernhout de bal niet in het doel. De concentratie zakte niet alleen achterin weg bij SC Gastel, maar ook voorin. Jop bood Gloire en Dennis een opgelegde kans, maar op een paar meter van het doel kregen ze de bal er niet in.
    Uit de tegenaanval van Wernhout kwam de beste actie van de thuisploeg. Ricardo verloor een zeldzaam duel en de beste speler van Wernhout leek te gaan scoren. Na zijn prima actie schoot hij echter naast het doel.
    Hierna was het slotakkoord weer voor de bezoekers uit Oud Gastel. Jop was eerst dicht bij een doelpunt na een hoekschop van Stan. Die poging ging nog naast het doel, maar een afstandsschot van Jop in de 72e minuut zeilde in de kruising, 0-9.
    Een verre ingooi van Tycko drie minuten voor tijd bereikte Jop. Die draaide handig weg bij zijn tegenstanders en schoot met zijn vierde treffer de dubbele cijfers op het scorebord, 0-10.
    Hierna mocht verdediger bij uitstek, Ricardo, het nog even in de spits proberen. En verdomd; Stan legde de bal breed en Ricardo maakte de luid bejubelde 0-11.
    Hierna vond de scheidsrechter de lijdensweg van Werhout wel lang genoeg en floot hij ruim een minuut voor het einde al af.
    Gezien de keiharde muziek die even later uit de kleedkamer van de halve Belgen kwam, zaten ze niet al te zeer in hun maag met de monsternederlaag. Ook tevreden gezichten aan de kant van SC Gastel, wat terecht was na de fraaie carnavalsuitslag, 0-11.

Wernhout JO16-1 - SC Gastel JO16-1 0-11