• Een door hevige slagregens geteisterde matige eerste helft, met als ruststand 1-1. Een tweede helft waarin letterlijk en figuurlijk de zon doorbrak en SC Gastel, tegenstander Kogelvangers geen schijn van kans meer gaf en met 3-1 nog genadig was. Door dit resultaat pakken de Gastelaren de koppositie in de bekerpoule.

  SC Gastel en Kogelvangers waren beiden hun eerste bekerwedstrijd, in een poule met 6 ploegen, uitstekend begonnen. SC Gastel vermorzelde MOC’17 met 8-0 en Kogelvangrs liet geen spaan heel van Wernhout, 11-1. Nu mochten SC Gastel en Kogelvangers in een rechtstreeks duel op sportpark Blankershove, uitmaken wie voorlopig met recht de titel cupfighter mag voeren.
  De wedstrijd begon prima voor de thuisploeg, want het nam al na 3 minuten de leiding. Een ingooi van Nick bereike Gloire. Die draaide knap weg van zijn tegenstander en joeg de bal vanuit een moeilijke hoek hoog in het doel, 1-0. Lang kon de thuisploeg niet van zijn voorsprong genieten, want nog voor er 10 minuten waren gespeeld stond het alweer gelijk.
  In de 7e minuut draaide een corner van Kogelvangers gevaarlijk in, maar kon Quintin de bal nog wegboksen. Kogelvangers kreeg van SC Gastel alle tijd om een nieuwe aanval op te bouwen. De bal ging van de linksback over 6 stations naar de rechtsbuiten. Die gaf laag voor, waar vervolgens de spits van Kogelvangers geheel vrijgelaten van dichtbij de 1-1 kon maken. Niemand van de thuisploeg die de gasten ook maar een strobreed in de weg had gelegd.
  In de 12e minuut stuurde Stan met een prima pass, Tycko op weg naar het vijandelijke doel. De snelle back van Kogelvangers wist zowaar Tycko te achterhalen en zo een grote kans te verijdelen.
  Na 14 minuten was er het gevaar aan de andere kant. Ondanks dat duidelijk hoorbaar was dat Kogelvangers de opdracht kreeg een vrije trap de doelmond in te draaien, leek SC Gastel toch verrast door de inswinger. De kletsnatte bal glibberde ook nog eens door de vingers van Quintin en kwam de thuisploeg goed weg dat het een corner werd in plaats van een doelpunt. Met behulp van de wind draaide ook deze hoekschop gevaarlijk in, liet Quintin de bal los, maar bracht Luuk op de lijn redding.
  Waar de weersomstandigheden steeds beroerder werden, zakte ook het spelpijl naar een bedenkelijk niveau. Veel slordig balverlies aan beide kanten en zwakke balaannames. De zeldzame kansjes die er nog waren, kwamen voornamelijk voort uit individuele fouten, in plaats van door goede combinaties.
  In de 23e minuut kreeg Matthijs van dichtbij een goede kans , maar kopte over.
  In de 33e minuut een misverstand tussen Kas en Luca, inclusief zeer risicovolle terugspeelbal op Quintin. Kogelvangers profiteerde niet van de nonchalance achterin bij SC Gastel.
  Na 35 minuten liet Quintin een op het oog ongevaarlijk afstandsschot opnieuw door de vingers glippen. De doelman had grote moeite met het kletsnatte veld en de daardoor glibberige bal. Ondanks angstkreten op de tribune, zagen de Gastel fans tot hun opluchting de bal naast het doel gaan.
  In de 38e minuut liet Tycko zich verrassen door een tegenstander die binnendoor kon komen. Ditmaal wierp Quintin zich als een leeuw voor de bal en voorkwam een zekere treffer van Kogelvangers.
  Op slag van rust forceerde Tycko plots nog een kans voor de thuisploeg, maar schoot rakelings over.
  Na een teleurstellende eerste helft zochten de doorweekte spelers de warme kleedkamer op.

  Eenmaal weer uit de spelerstunnel voor de tweede helft, bleken wolken en regen verdwenen en brak zowaar de zon door. Zeker voor SC Gastel dat na wat omzettingen de wedstrijd nu stevig in handen nam. Kogelvangers kwam vrijwel de eigen helft niet meer af en werd steeds meer terug gedrongen tot in het eigen strafschopgebied. Het wachten was nu op doelpunten van de thuisploeg.
  In de 45 minuut legde Kick de bal klaar voor Stan, maar de doelman van Kogelvangers tikte het schot van Stan knap naast.
  Het was lastig voor SC Gastel om ruimte te vinden voor kansen, omdat Kogelvangers steeds meer een soort handbalverdediging voor het eigen doel optrok. Een standaardsituatie zorgde uiteindelijk voor de verlossing. Stan legde een corner bij de tweede paal panklaar op het hoofd van Jop. Die kopte steenhard de 2-1 binnen.
  Na die treffer was SC Gastel los en ontstonden er steeds meer gaten in de groene muur. In de 60e minuut soleerde Jop langs enkele tegenstanders maar bracht de doelman uit Willemstad nog redding. De keeper was ook attent op een goed schot van Kas in dezelfde minuut.
  In de 62e minuut sprong iedereen van SC Gastel al juichend op. Na een goede combinatie tussen Luca en Gloire, was de verdediging van Kogelvangers helemaal uiteen gereten. Tycko kon de bal in het lege doel schieten, maar kreeg het zowaar voor elkaar om naast te mikken.
  Zo bleef het verschil één doelpunt en dat is altijd gevaarlijk. Al gaven Ricardo, Luuk en Nick achterin niets weg en kon Quintin in de tweede helft een snipperdag opnemen.
  In de 70e minuut was het opnieuw een hoekschop die beslissend was. Luca draaide de bal knap in en leek rechtstreeks uit een corner te scoren. Matthijs gaf echter nog het laatste tikje, 3-1.
  Er kwamen nog goede kansen voor SC Gastel om de score verder op te voeren. In de 71e minuut een prima pass van Kees op Jop. Die kwam vrij voor de doelman, maar de keeper van Kogelvangers toonde opnieuw zijn klasse en voorkwam de 4-1.
  Een minuut later snelde Tycko door over rechts, maar schoot in het zijnet.
  Tycko gaf ook Gloire nog een mooie kans, maar diens schot was ook een prooi voor de doelman.
  Pas 4 minuten voor tijd schoot Kogelvangers voor het eerst in de tweede helft op doel. Gelukkig was Quintin wakker gebleven en pakte het schot klemvast.
  Met de 3-1 zege doet SC Gastel JO16-1 goede zaken. BSC en Roosendaal lijken nu de overgebleven concurrenten voor de eerste plaats. De komende 2 weken treft SC Gastel deze ploegen en weet het of plaatsing voor de volgende bekerronde dichtbij is.

  SC Gastel JO16-1 - Kogelvangers JO16-1 3-1

  Doelpunten:
  3e min. Gloire van den Oetelaar (assist Nick Verkooijen) 1-0
  9e min. Kogelvangers 1-1
  57e min. Jop van Meel (assist Stan Mol) 2-1
  70e min. Matthijs Roozen (assist Luca Roks) 3-1