• SC Gastel JO16-1 is de bekercompetitie prima begonnen met een zeer ruime zege op MOC’17 JO16-2. De tweede keuze uit Bergen op Zoom van de MEVO Olympia Combinatie in de onder 16 jaar klasse, bleek inderdaad een stuk zwakker dan de eerste keuze. MOC’17 JO16-1 werd vorige week in een oefenduel met 4-3 door SC Gastel verslagen. In dat duel ging het er bij vlagen af en toe bikklehard aan toe. Ricardo was het voornaamste slachtoffer, want met een blessure zat hij voor de bekerwedstrijd met MOC’17 JO16-2 aan de kant. Hij zag toe hoe zijn ploeggenoten met de vingers in de neus zich naar een ruime 8-0 zege toe voetbalden. Het verzet van dit MOC was wel heel mager en dubbele cijfers waren mogelijk geweest.

  Onderschatting van een op papier mindere tegenstander ligt al snel op de loer en in de zwakke openingsfase van het duel leek dit SC Gastel JO16-1 parten te spelen. Niet dat MOC gevaarlijk werd, want die ploeg liep voornamelijk buitenspel. SC Gastel speelden echter slordig en kwam moeizaam tot kansen.
  In de 2e minuut schoot Gloire naast, na een counter opgezet door Jop. Pas in de 12e minuut was er het tweede doelgevaar, maar het schot van Kees miste kracht, waardoor de doelman redding kon brengen.
  Vlak daarna zette Luca met een mooie pass, Gloire vrij voor de doelman, maar de spits van SC Gastel JO16-1 schoot recht in de handen van de keeper.
  Na 20 minuten was daar eindelijk de 1-0. Een corner van Luca kwam bij de tweede paal waar Kick goed inkopte. Gloire gaf van dichtbij het laatste tikje, doelpunt!
  Pas in de 23e minuut schoot MOC voor het eerst op doel van Quintin. Die had weinig moeite met het zachte schot. De achterste lijn Nick, Luuk, Kas en Matthijs gaf bijna niets weg en wonnen vrijwel al hun persoonlijke duels.
  Het was wachten op meer doelpunten van de thuisploeg, maar de ploeg was in de eindfase net niet scherp genoeg. Jop had een mooie solo in het strafschopgebied, maar zag zijn schot net gekraakt. Kick had een hele mooie dieptepass over zo’n 40 meter op Kees, die net niet goed uitkwam om te kunnen scoren. Stan, die heerste op het middenveld, zag een afstandsschot net naast gaan.
  Pas in de 34e minuut was het weer raak. MOC maakte op de rand van de 16 meter een overtreding op Gloire. De scheidsrechter paste goed de voordeelregel toe. Luca hield het overzicht en speelde de bal met gevoel in de voeten van Kees. Die schoot keurig de 2-0 binnen.
  Luuk had vlak voor de rust een zeldzaam missertje waardoor er voor de MOC aanvaller plots een zee van ruimte lag. Luuk herstelde zijn fout echter zelf, zodat Quintin niet eens in actie te hoefde komen.

  Kwam MOC in de eerste helft nog wel eens op de helft van SC Gastel, na rust was het echt eenrichtingsverkeer. Al duurde het opnieuw lang voor SC Gastel het enorme overwicht in doelpunten ging uitdrukken. Bijna vanaf de aftrap stuurde Jop met een heerlijke diepe bal, Tycko alleen op de keeper af. De doelman kon echter nog redding brengen.
  Stan zag een prachtig schot door de keeper uit de kruising worden getikt. Twee afstandsschoten van Stan gingen net over de lat.
  In de 49e minuut gaf Jop een niet te missen kans aan Tycko die de bal echter helemaal verkeerd raakte waardoor deze alsnog ruim naast het doel ging.
  In de 51e minuut schoot Dennis op aangeven van Jop net naast.
  Na een verre ingooi van Tycko, in minuut 54, hield Jop de bal tussen 3 tegenstanders in liefst 6 maal hoog om vervolgens te vergeten de bal in het doel te schieten.
  In de 56e minuut was het dan eindelijk weer eens raak. Stan stuurde met een prima pass Jop weg over rechts, die gaf laag voor waar Gloire de 3-0 binnenschoof.
  Hierna ging het snel. Eerst liet Jop nog een goede kans liggen, door een prima voorzet van Tycko van dichtbij naast te koppen. Zijn revanche kwam al snel. Jop dolde een tegenstander op de achterlijn, die hem vervolgens opzichtig vasthield. Jop schoot de strafschop zelf binnen, 4-0.
  Hierna wierp MOC de handdoek. De ploeg knalde af en toe blind een bal naar voren. De souverein spelende Kas pikte dan steeds de bal op, om een nieuwe aanval voor de thuisploeg op te zetten.
  Tycko stuurde in de 72e minuut Kees weg over links. Die kreeg de tijd om een hoek uit te zoeken en met een mooi diagonaal schot laag in de hoek was het 5-0.
  Een minuut later stond Kees aan de basis van de 6-0. De zeer zwakke rechtsback van MOC werd weer eens voorbijgerend door Kees, die laag voorgaf. Bij de tweede paal knalde Dennis snoeihard de bal in de kruising.
  Een paar minuten later was het Jop die simpel langs een MOC verdediger gleed. De voorzet op Dennis was op maat en die schoot zijn tweede van de dag binnen, 7-0.
  Dennis had de smaak te pakken en ging voor een hattrick. Zijn schot in de laatste minuut mislukte echter, maar kwam pardoes voor de voeten van Luuk. De mee opgekomen verdediger zorgde voor het slotakkoord, 8-0.

  Met wat meer scherpte waren dubbele cijfers mogelijk geweest. Het doelsaldo kan belangrijk worden, dus moet je niets laten liggen. Tegenstander van volgende week, Kogelvangers gaf het goede voorbeeld door Wernhout me 11-1 terug naar de Belgische grens te sturen. Volgende week dus de bekerkraker tussen SC Gastel en Kogelvangers op sportpark Blankershove.


  SC Gastel JO16-1 - MOC’17 JO16-2 8-0

  Doelpunten:
  20e min. Gloire van den Oetelaar (assist Kick van Elteren) 1-0
  34e min. Kees Schipperen (assist Luca Roks) 2-0
  56e min. Gloire van den Oetelaar (assist Jop van Meel) 3-0
  60e min. Jop van Meel (strafschop) 4-0
  72e min. Kees Schipperen (assist Tycko Witters) 5-0
  73e min. Dennis Verschuren (assist Kees Schipperen) 6-0
  76e min. Dennis Verschuren (assist Jop van Meel) 7-0
  80e min. Luuk van der Heide (assist Dennis Verschuren) 8-0