• SC Gastel en RKVV Roosendaal delen de punten

6 mrt 2023

Een belangrijke wedstrijd voor SC Gastel tegen RKVV Roosendaal. Om weg te komen van de nacompetitie plaatsen moesten er 3 punten worden gepakt. Het publiek was in grote getalen aanwezig om de spelers hierbij te helpen. Er werd gestart met de volgende elf: Coert Doomen, Dennis Buijs, Mats Helmons, Luc de Jong, Richard Hamers, Thijmen Willemse, Bart Aarssen, Sven Damen, Robin Tak, Keano Elgin en Matthijs Nagtzaam.

SC Gastel startte goed aan de wedstrijd. Er werd kort op de tegenstander verdedigd waardoor RKVV Roosendaal veel moeite had om de opbouw te verzorgen. Er werden een aantal kleine kansen afgedwongen door SC Gastel, maar echt in de problemen kwam RKVV niet. Tot in de 20e minuut, een bal viel achter de verdediging. Zij gingen ervan uit dat de keeper de bal zou pakken, maar Keano was scherp en kon er nog net zijn tenen tegenaan zetten. Tergend langzaam rolde de bal over de doellijn en de voorsprong was daar, 1-0. Hierna werd het voetballend iets minder aan de zijde van Gastel en werd vooral geprobeerd de voorsprong vast te houden. Dit lukte echter niet heel lang, want na een actie van de spits kwam de bal voor. Thijmen kon nog net zijn voet tegen de bal krijgen, maar dit was niet voldoende waardoor de 1-1 binnengetikt kon worden. Tot de rust werd er door beide ploegen niets meer gecreëerd en gingen zij aan de thee.

In de tweede helft al snel een wissel, Keano moest na ongeveer 10 minuten het veld verlaten en voor hem kwam Sven Vermeule. SC Gastel hanteerde vaak de lange bal, maar kon daarmee weinig echt grote kansen afdwingen. Een grote kans was er nog voor Robin, die zijn poging op de paal zag belanden. RKVV Roosendaal werd hierna sterker en dwong SC Gastel terug. Ook was er nog een penalty moment voor SC Gastel te melden, maar de scheidsrechter wuifde dit weg. Een aantal scrimmages voor het doel van SC Gastel zorgden voor gevaar, maar doelpunten vielen er niet. Bijna aan het einde van de wedstrijd nog een enorme kans voor Matthijs, die zijn kopbal over zag gaan. Beide ploegen wisten niet meer te scoren en moesten tevreden zijn met een punt.

SC Gastel wilde wel, maar het lukte wederom niet om de 3 punten in Gastel te houden. Gezien het wedstrijdbeeld is een gelijkspel ook een terechte uitslag. Aanstaande zondag weer een hele belangrijke wedstrijd, namelijk bij directe concurrent COAL. Aanvang 14.00 uur.

Wil je graag mee naar de wedstrijd tegen COAL? We rijden ook nu weer met de bus. Aanmelden is mogelijk via info@scgastel.nl.