• Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd van het seizoen 2021/2022 op het programma. SC Gastel startte met een thuiswedstrijd tegen RCD uit Dordrecht op een zonnig en druk sportpark Blankershove. Na een lange en goede voorbereiding gaat het vandaag dan echt weer beginnen.
    Trainer Kees de Rooij had een brede en fitte selectie tot zijn beschikking. Zoals gebruikelijk bij de thuiswedstrijden in de competitie startte de zondag met een wandeling naar Onder de Toren, waar met z’n allen werd geluncht en de wedstrijdbespreking werd gehouden. Daarnaast ook weer een pupil van de week, namelijk Xavi de Vos van de JO11-1. De opkomst op het veld werd ondersteund door een nieuw nummer speciaal gemaakt door Gastelaar Jordy Buijs (Dr. Phunk).
    Sc Gastel begon alleraardigst aan de wedstrijd wat al snel resulteerde in een voorsprong. Na een aantal mogelijkheden was het raak. Een strakke bal getrapt door Luc de Jong werd bij de tweede paal binnengekopt door Matthijs Nagtzaam. Na de sterke start zwakte het wat af en kwam RCD meer in het stuk voor, maar echte kansen creëerden ze niet. Gastel echter wel en trok de wedstrijd aan het einde van de eerste helft weer wat meer naar zich toe. Dit leidde dan ook de 2-0 in. Een lange strakke bal van De Jong richting Nagtzaam, welke hij goed controleerde. Een dribbel zorgde ervoor dat hij zichzelf vrij speelde en met een krachtig onhoudbaar schot verraste hij keeper. Enig smetje op de eerste helft was het uitvallen van een tweetal spelers door fysiek ongemak.
    Na een waarschijnlijke donderspeech in de kleedkamer bij RCD begonnen zij met meer aanvallende intenties aan de tweede helft. Hierdoor kwam Gastel minder aan voetballen toe. Toch creëerde het nog kansen om de beslissende 3-0 te maken, maar pogingen van Ricardo Elgin, Pascal van Caam en Bart Aarssen strandden. Het geloof bleef bij RCD. Halverwege de tweede helft kregen zij hun eerste grotere kans door 1 op 1 te komen met keeper Coert Doomen, maar hij pareerde de inzet van RCD. Later viel dan toch de 2-1 en hadden zij weer geloof in een goed verloop van de wedstrijd. De bal bleef hangen in de 16, waarna een inlopende speler het beslissende schot had tussen diverse spelers in. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Echter niet lang daarna volgde een rode kaart voor een speler van RCD, door het wegduwen van een speler van Gastel. Na een goede steekbal verscheen Sven Damen alleen voor de keeper van RCD. In twee instanties wist hij hem met een kopbal te verschalken wat zorgde voor een 3-1 voorsprong vlak voor tijd. Wedstrijd in het slot zou je zeggen. Maar in de laatste minuut zette RCD nog de 3-2 op het scorebord door een ogenschijnlijk makkelijk gegeven strafschop.
    Wederom weinig kansen weggegeven aan de tegenstander, maar helaas wel twee tegendoelpunten. Belangrijkste zijn de drie punten, wat zorgt voor de juiste start. Volgende week staat de uitwedstrijd op het programma tegen vv Irene’58 uit Den Hout. Zij zullen zich willen revancheren van hun nederlaag in de openingswedstrijd van het seizoen.