• SC Gastel 1 wint eerste bekerwedstrijd

5 sep 2022
  • Dit weekend stond voor SC Gastel 1 de eerste officiële wedstrijd van het seizoen op het programma, namelijk de bekerwedstrijd tegen WHS uit Sint Annaland. WHS werd vorig seizoen afgetekend kampioen in de zaterdag derde klasse, dus een geduchte tegenstander. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van Lian Doomen, de vrouw van voorzitter Adri Doomen. SC Gastel zal Lian altijd herinneren als supporter en gastvrouw in de bestuurskamer tijdens thuiswedstrijden van het eerste elftal.
    SC Gastel startte onder leiding van Kees de Rooy en Harry Tak met de volgende elf: Coert Doomen, Harm Lambregts, Richard Hamers, Luc de Jong, Dennis Buijs, Koen de Vos, Bart Aarssen, Sven Damen, Keano Elgin, Matthijs Nagtzaam en Sven Vermeule. Eveneens goed om te benoemen was de gelegenheidsgrensrechter van vandaag, Tom Molenaar. Bedankt Tom! De wedstrijd werd gespeeld op het B-veld van de gastheren en dat was ook te merken aan de kwaliteit van het veld. Het balletje rond laten gaan zou een moeilijke opdracht worden.
    WHS begon scherp aan de wedstrijd en SC Gastel was daarentegen nog niet helemaal bij de les. Dit resulteerde dan ook in een razendsnel doelpunt, 1-0. Nog 89 minuten om de schade te herstellen, dus geen reden om in paniek te raken. Zoals eerder vermeldt was het echter moeilijk om voetballend iets te creëren, waardoor beide ploegen vaak voor de lange bal kozen. Na ongeveer 30 minuten was het dan toch raak, een vrije trap rond de 16 meter werd door Luc de Jong direct op doel geschoten. Door het slechte veld, stuiterde de bal door een welbekend polletje net voor de keeper omhoog en in belandde het dak van het doel, 1-1. Na dit doelpunt kwam SC Gastel beter in de wedstrijd en vrij snel werd het dan ook 1-2. Een voorzet vanaf rechts werd niet goed verwerkt door de keeper en verdediging, Matthijs Nagtzaam was er als de kippen bij om hem binnen te tikken. Dit was ook gelijk de ruststand.
    Sc Gastel verscheen de tweede helft ongewijzigd aan de aftrap. Het begon wel een stuk scherper dan de eerste helft en liet zien ook zijn mannetje te kunnen staan in de duels. In minuut 63 raakte Dennis Buijs geblesseerd en vond Sven Damen het wel weer genoeg geweest en moest de wedstrijd staken door kramp. Hiervoor kwamen Mats Helmons en Robin Tak in het veld. Kort daarna, een bal die vanaf links werd ingebracht kwam bij Sven Vermeule, die werd vervolgens in de 16 ondersteboven gelopen. Penalty en een gemakkelijke prooi voor Harm Lambregts, 1-3. SC Gastel speelde de wedstrijd uit zonder nog echt grote kansen te creëren of weg te geven. WHS wist toch nog doelman Coert Doomen te verschalken. Een schot van buiten de zestien kwam via de lat ongelukkig op zijn rug. De leeggestreden Sven Vermeule en Keano Elgin werden nog vervangen door Jorren Wierikx en Jurgen Buuron, ook zij pakten nog wat minuutjes mee.
    De eerste drie punten in de beker zijn binnen, het was moeilijk voetballen maar op basis van inzet is de overwinning binnengesleept. Volgende week, zaterdag 10 september, staat de thuiswedstrijd tegen MZC uit Zierikzee op het programma. Aanvang 17.00 uur.