• SC Gastel 1 weet weer wat verliezen is

    22 mei 2024
  • Na het behalen van het kampioenschap stond een lastige uitwedstrijd op het programma tegen HVV’24. Een stugge ploeg wat veel energie in de wedstrijd legt. Gastel dat al 14 wedstrijden niet meer verloren heeft wilt graag deze reeks voortzetten. De volgende 11 spelers verschenen aan de aftrap: Coert Doomen, Kevin van Veen, Mats Helmons, Sven Damen, Richard Hamers, Koen de Vos, Jorren Wierikx, Robin Tak, Matthijs Nagtzaam, Finn van Huuksloot en Sjoerd van den Eijnden.

    In de 12e minuut was het HVV dat een eerste kans kreeg om de score te openen. Balverlies Gastel op het middenveld. De rechtsbuiten stak de spits weg, die Coert omspeelde maar de bal net voorlangs schiet. HVV had wat meer overwicht en kreeg kort hierna weer een goede kans. De linksbuiten van HVV kwam naar binnen en zocht de verre hoek. Coert keerde met een maximale strekking uitstekend. Gastel moest uit een ander vaatje gaan tappen wilde het niet tegen een achterstand lopen. In de 23e minuut was het dan vrijwel uit het niets Gastel dat op een haar na niet scoorde. De keeper stond ver voor z’n goal wat gezien werd door Matthijs. Met een listig stiftje was het de paal die helaas een doelpunt van Gastel tegenhield. In de omschakeling hierna was het HVV wederom een goede kans kreeg. Coert keerde van korte afstand goed en de rebound die van richting werd veranderd belandde net naast. Uiteindelijk was het dan toch HVV dat in de 29e minuut op voorsprong kwam. De linksbuiten draait gemakkelijk weg en haalt de achterlijn. Een voorzet waaide bij de 2e paal binnen (1-0). Kort hierna was het Kevin die na een foutje aan de noodrem trok en met een directe rode kaart kon gaan douche. Na wat omzettingen speelde Gastel zakelijk de 1e helft uit.
    In de 2e helft begon Gastel opportunistisch en kreeg het kort na rust een goede kans. Robin ontvangt de bal schuin voor de goal, maar zijn inzet wordt naastgetikt. Gastel haalde geloof hieruit, maar liep in de 53e minuut tegen een tegendoelpunt aan. Koen wacht te lang en verliest de bal. Middenvelder kan door dribbelen tot de zestien meter en schiet de bal laag langs Coert (2-0). Hierna golfde het spel heen en weer. Gastel loerde op een omschakeling om nog iets te forceren. Toch was het in de 67e minuut weer raak voor HVV. Rechtsbuiten haalt achterlijn en geeft voorzet. Jorren laat de bal van z’n voet springen, waardoor de linksbuiten de bal gemakkelijk kon binnenschieten (3-0). Het leek een vervelende middag te gaan worden voor Gastel maar toch deed Gastel wat terug. Een uittrap van Coert werd doorgekopt. Finn ziet de lopende Sven gaan, die de bal buitenkant voet langs de keeper tikt (3-1). Hierna bleef Gastel druk houden en was HVV het even kwijt. In de 85e minuut was het Robin vanaf randje zestien die een vrije trap binnenschiet (3-2). Gastel was helemaal terug en ging risico’s nemen. Na een afgeslagen vrije trap lag het helemaal open en kon HVV in de omschakeling nog scoren (4-2).

    Aanstaande zondag speelt SC Gastel 1 de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Rimboe 1. Aanvangstijdstip van deze wedstrijd is 14:30 uur. Let op! Na de wedstrijd worden alle kampioenselftallen gehuldigd.