• SC Gastel 1 verliest terecht uit bij Hontenisse 1

    13 nov 2023
  • Een lastige uitwedstrijd stond op de planning voor SC Gastel 1. Kees de Rooij liet de volgende 11 namen starten: Coert Doomen, Kevin van Veen, Sven Damen, Mats Helmons, Richard Hamers, Wesley Kotta, Koen de Vos, Harm Lambregts, Bart Aarssen, Finn van Huuksloot en Matthijs Nagtzaam.

    Gastel kreeg in de beginfase de mogelijkheid om het spel te maken, en ging op zoek naar een snelle treffer. In de 6e minuut kreeg Gastel de eerste mogelijkheid van de wedstrijd. Richard werd net buiten de zestien meter neergelegd en kreeg een vrije trap. Harm nam de vrije trap en Finn kopte naast. Kort daarna kreeg Hontenisse hun eerste mogelijkheid. Gastel was daarmee gewaarschuwd, maar toch liep het tegen een snelle tegentreffer aan. In de 15e minuut nam Hontenisse een korte corner, en speelde een middenvelder vrij op de zestien meter. Hij bedacht zich geen moment en schoot de bal hard binnenkant paal binnen (1-0). Hierna werd het een echte vechtwedstrijd om de bal en was het met vlagen slordig in de passing. Hontenisse zette hoog druk, waar Gastel moeite mee had. In de 25e minuut een levensgrote kans voor Hontenisse. De spits hield de bal slim vast en tikte de bal door op de lopende middenvelder die oog in oog met Coert kwam. Coert verkleinde zijn goal goed en keerde de inzet. In de 29e minuut maakte Gastel de gelijkmaker. Wesley gaf vanaf links een voorzet richting 2e paal op Harm, die de bal teruglegt op Bart en vervolgens beheerst laag langs de keeper wordt geschoten (1-1). Kort na de gelijkmaker kreeg Gastel weer een goede mogelijkheid om te scoren. Een onderschepping van Kevin op het middenveld, die vervolgens Harm inspeelt op rechts. Harm geeft een goede voorzet en Bart torent boven z’n directe tegenstander uit en knikt de bal richting de hoek. De keeper kon de bal nog net naast tikken. Toch leek Gastel te gaan rusten met een achterstand, maar door een roepfout van een speler van Hontenisse ging hun treffer in de 40e minuut niet door. Iets wat de trainer van Hontenisse niet waardeerde en zijn frustratie uitte richting de scheidsrechter. De trainer kreeg een rode kaart en moest achter het hekwerk de wedstrijd vervolgen. Gastel ging rusten en wist dat het uit een ander vaatje moesten gaan tappen, wilde ze drie punten meenemen naar Gastel.

    Na rust werd het spel van Gastel niet beter, en was het Hontenisse dat de mogelijkheden kreeg. Meermaals was het Coert die de ploeg op de been hield, waardoor Gastel nog leefde. Gastel creëerde de 2e helft nauwelijks iets. In de 74e minuut was het raak voor Hontenisse. Een snelle spelverlegging naar rechts, waar de rechtsbuiten stond die Richard kon opzoeken zonder rugdekking. De rechtsbuiten omspeelde Richard simpel en gaf een voorzet, een speler kwam voor z’n man en kopte de bal langs Coert (2-1). Hierna probeerde Gastel de bal erin te pompen en te hopen op nog een gelijkmaker, maar helaas viel die niet meer. Gastel heeft terecht verloren en zal zich moeten revancheren tegen BSC 1.

    Aanstaande zondag speelt SC Gastel 1 thuis de kraker tegen BSC 1 uit Roosendaal. Aanvang speeltijd 14:30 uur.