• SC Gastel 1 is kampioen!

    13 mei 2024
  • Vandaag diende de eerste mogelijkheid zich aan dat SC Gastel 1 zich tot kampioen kon kronen. Het moest tegen vv Wernhout een beter resultaat halen dan BSC tegen VVR. Trainer Kees de Rooij liet de volgende elf starten: Coert Doomen, Kevin van Veen, Mats Helmons, Wesley Kotta, Richard Hamers, Koen de Vos, Bas van Oers, Matthijs Nagtzaam, Robin Tak, Finn van Huuksloot en Rhinaldo Rockx.

    Vanaf de aftrap was duidelijk te zien wat de intenties van Gastel waren. Gelijk kreeg het goede kansen voortkomend uit het aanvallende voetbal. In minuut 5 een voorzet van Kevin richting tweede paal. Hier nam Finn de bal op de volley, maar zijn inzet wordt door de keeper verwerkt tot corner. Uit deze corner krijgt Gastel gelijk weer een goede kans, helaas kopt de bij de tweede paal vrijstaande Koen de bal naast. In de 7de minuut weer een goede kans te noteren. Een crossbal van Matthijs belandt bij Robin. Robin slingert vervolgens de bal voor maar kan de vrijstaande Rhinaldo net niet bereiken. Kort daarop wordt een schot van Robin gekeerd door de keeper, vervolgens kopt Bas de bal nog richting goal waarna Rhinaldo de bal net naast verlengt. Na 10 minuten werd een corner bij de tweede paal gelegd, Matthijs legt hier de bal klaar en Koen legt aan voor een geplaatst schot maar de keeper tikt de bal naast. In de 25e minuut komt de bal via-via bij Finn terecht. Finn komt de 16 in en schiet op doel. Helaas mist deze poging kracht en richting. Na deze kansenregen kreeg Gastel in de 30e minuut de spreekwoordelijke deksel op de neus. Een vrije trap van de zijkant werd goed verlengd en kwam Wernhout op een 0-1 voorsprong. Voetballend werd het wat stugger aan Gastel-zijde en ging het rusten met een achterstand.

    In de rust een dubbele wissel: Joris Hellemons en Dennis Buijs erin voor Kevin en Finn. Het goede spel tot aan het doelpunt van Wernhout kreeg ook in de tweede helft geen vervolg. Het was moeizaam wat Gastel liet zien. Na ongeveer 10 minuten in de tweede helft stoomde Richard op aan de linkerkant. Hij gaf een afgemeten voorzet op Bas, die vrij kon inkoppen. Jammerlijk miste deze inzet richting waardoor de bal voorlangs gaat. Met nog een half uur op de klok was het dan toch raak voor Gastel. Een vrije trap wordt door Rhinaldo richting tweede paal getrapt. Hier komt Matthijs goed voor zijn man en kopt de bal hard binnen, 1-1. De wedstrijd kabbelde weer voort en was er buiten de vele overtredingen niets noemenswaardigs te melden tot een goede kans voor Sjoerd van den Eijnden, in het veld gekomen voor Rhinaldo. Een voorzet kwam aan bij Sjoerd welke op doel wilde koppen, maar dit werd verhinderd door een meelopende verdediger. In de laatste minuten van de wedstrijd werden de signalen opgevangen dat BSC op achterstand stond tegen VVR, waardoor met de 1-1 stand Gastel kampioen zou zijn. Nadat de scheidsrechter affloot verzamelde Gastel zich bij de dug-out, want de andere wedstrijd was nog gaande. Na enkele minuten wachten kwam de verlossing: SC Gastel 1 is kampioen!