• 29 Mei 2022 gaat de geschiedenisboeken in als het jaar dat SC Gastel weer promoveerde, na 19 jaar afwezigheid, naar de tweede klasse.

  Vandaag moesten de mannen van De Rooij naar grote concurrent vv Virtus 1 om het kampioenschap binnen te harken. Eén Punt was genoeg, maar daar nam Gastel geen genoegen mee. Er moest en zou gewonnen worden, om te laten zien dat we de beste zijn van onze competitie.
  De Rooij, Tak en Molenaar konden beschikken over een overvolle selectie. De opstelling voor deze kampioenswedstrijd was als volgt:
  Coert, Richard, Luc, Davey, Harm, Koen, Sven D, Bart, Ricardo, Keano en Matthijs. Op de bank zaten, Pascal, Sven V, Mats, Jurgen, Dennis, Rhinaldo en Steijn N.
  Het sportpark van Virtus puilde uit met Gastel publiek dat massaal op deze wedstrijd was afgekomen. Met een hoop vuurwerk en rookfakkels werden de helden onthaald op het veld. De wedstrijd zelf was een afspiegeling van twee voetballende elftallen die allebei wilden winnen. Het was open huis aan beide kanten. Na een klein kwartier was het Ricardo Elgin die de eerste van de middag mocht maken. Niet veel later was het Koen de Vos die (na terugleggen van Matthijs) heel simpel kon binnen koppen. Virtus deed ook wat terug na zwak verdedigen van Gastel. Al met al was wel te zien dat Gastel de betere ploeg was vanmiddag. Heel de competitie eigenlijk. Daarna was het Koen de Vos weer die de het verschil naar 2 bracht, na slecht uitkomen van de keeper kon hij zijn 2de van de middag binnen schuiven. Virtus deed wederom snel wat terug en het was zo weer 2-3. Ricardo was vandaag voor de verandering maar weer op zijn brommer naar Zevenbergen gekomen en zo troefde hij zijn directe tegenstander af en gaf de bal aan Matthijs. Die liet zien waarom hij topscoorder is en knap de 2-4 binnen schoot.
  De ruststand bleef 2-4. De spanning was nog steeds aanwezig, maar dit mocht Gastel never nooit niet meer weggeven. De tweede helft was saaier om naar te kijken. Er gebeurde vrijwel niets en de klok tikte door in het voordeel van Gastel. Sven Damen kreeg kramp en daardoor kwam Sven Vermeule er voor hem in. Iets later kwamen Pascal van Caam en Jurgen Buuron het veld in voor Ricardo Elgin en Matthijs Nagtzaam. Virtus maakte het nog spannend door de 3-4 binnen te vegen, maar verder dat dat was het niet. Ook Mats Helmons kwam nog binnen de lijnen voor Keano Elgin. Keeper Doomen pareerde nog de eventuele gelijkmaker, maar het bleek achteraf toch een simpele achterbal te zijn. De scheids floot af en het was zo ver. SC GASTEL 1 KAMPIOEN.
  Dit werd uitgebreid met het publiek uit Gastel gevierd. Uit handen van de voorzitter (moeten trekken) kreeg aanvoerder Luc de Jong de schaal uitgereikt.
  Ook de medailles werden omgehangen en Gastel ging rap naar de eigen kantine, waar ze met een platte kar werden verwelkomt door de supporters.
  Het bleef nog lang onrustig in de kantine….

  Bij deze willen de spelers van Gastel de sponsors bedanken die deze dag(en) tot een ongelofelijk mooie gebeurtenis hebben weten te brengen. Nicky’s paviljoen, JUMBO, ‘t Hart van Gastel, Gastel Sfeer, Bestuur Sc Gastel en waarschijnlijk ben ik er nog meer vergeten….