• SC Gastel 1 gemakkelijk langs Rood-Wit 1

    7 nov 2023
  • SC Gastel startte met de volgende 11 namen: Coert Doomen, Kevin van Veen, Sven Damen, Mats Helmons, Richard Hamers, Wesley Kotta, Koen de Vos, Bart Aarssen, Joris Hellemons, Robin Tak en Matthijs Nagtzaam.

    Vanaf het eerste fluitsignaal was het spelbeeld duidelijk. Gastel dat veel aan de bal was en opzoek ging naar een snelle treffer. In de 2e minuut dan ook al gelijk een gevaarlijke uitbraak van Gastel over rechts. Het lag helemaal open, maar een net te scherpe pass van Bart zorgde ervoor dat een verdediger van Rood-Wit nog net kon ingrijpen. Rood-Wit kon nauwelijks opbouwen en koos al snel voor de lange bal. In de 8e minuut de eerste goede kans voor Gastel. Matthijs speelt de bal naar Koen, die op zijn beurt de opkomende Kevin zag. Kevin werd de ruimte ingestuurd en gaf een lage voorzet. De bal kon nog net worden aangetikt door een verdediger, waardoor de bal in de voeten van Matthijs viel. Matthijs bedacht zich geen moment en schoot, zijn schot veranderde van richting en ging net over. De toon was gezet en Rood-Wit kreeg geen grip op Gastel. In de 15e minuut een snelle uitbraak van Gastel. Matthijs legt de bal breed op de zestien meter op Koen, zijn inzet ging hard recht op de keeper af. Ook Rood-Wit kreeg een kansje in de 19e minuut. Een korte corner werd snel genomen, maar ruim naast geschoten. Hierna bleef Gastel domineren en kreeg het nog wat kansjes, maar resulteerde dat niet in een treffer. Gastel ging rusten en baalde dat het nog niet voorstond.

    Kees de Rooij moedigde zijn mannen aan voor de 2e helft. In de 51e minuut was het dan eindelijk raak. Harm werd vrijgespeeld op rechts en gaf een bekeken bal achter de verdediging. Finn kan de bal aannemen en werkt de bal beheerst binnen (1-0). In de 53e minuut een vervelend moment. Rood-Wit was geïrriteerd een uitte dat richting de spelers van Gastel. Kevin brak door en kreeg een flinke schop van de centrale verdediger. De scheidsrechter trad niet goed op en gaf maar een gele kaart. Gastel ging niet mee in het spel van Rood-Wit en bleef makkelijk combineren. In de 71e minuut dan eindelijk weer raak voor Gastel. Robin zag Harm vertrekken en gaf een crossbal in de rechterruimte. Een miscommunicatie tussen verdediger en de uitkomende keeper, met als gevolg dat de verdediger de bal in eigen goal speelde (2-0). Het geloof op een resultaat was weg bij Rood-Wit en Gastel bleef doordrukken naar meer doelpunten. In de 87e minuut weer een mooie aanval van Gastel. Finn geeft een listige steekbal in de hoek op Harm. Sjoerd koos slim positie voor de goal en kreeg een goede voorzet van Harm. Sjoerd kopte de bal helaas net naast. In de 90e minuut scoorde Gastel weer. Harm wordt tegen de zijlijn aan ingespeeld en geeft een directe hoge bal richting Finn. Hij controleerde de bal en schoot de bal beheerst laag langs de keeper (3-0). SC Gastel kan tevreden terugkijken naar het resultaat.

    Aanstaande zondag speelt SC Gastel 1 de 6e competitiewedstrijd uit bij Hontenisse 1. Aanvang speeltijd 14:30 uur.