• In een namiddagzonnetje speelde SC Gastel 1 de tweede bekerwedstrijd thuis tegen MZC’11 uit Zierikzee. Een relatief onbekende tegenstander, maar gezien hun resultaten afgelopen seizoen, in de voorbereiding op dit seizoen en afgelopen week in de eerste bekerwedstrijd tegen RBC wisten we dat dit een geduchte tegenstander zou zijn. Wegens afwezigen in vergelijking met afgelopen week had SC Gastel een ietwat gewijzigde selectie. 10 namen van de basis waren hetzelfde en Mats Helmons had in tegenstelling tot afgelopen week een basisplaats.
    MZC’11 zocht in de eerste helft snel de lange bal richting hun voorwaartsen. SC Gastel had dit redelijk in de tang, echter ging het zelf ook mee in dit spel. SC Gastel 1 speelde dan ook veelal de lange bal. Het lukte de voorwaartsen niet om de bal lang in de ploeg te houden, ook gezien de lengte van de verdediging van MZC’11 waarmee deze duels uitgevochten moesten worden. Een eerste kans voor SC Gastel viel te noteren toen Sven Vermeule een lange voorzet trapte, welke uiteindelijke op de paal belandde. SC Gastel had in de eerste helft ook wat overtredingen nodig om de gasten af te stoppen. De spelmomenten hieruit resulteerde niet tot echte kansen. Halverwege de eerste helft wist MZC’11 op voorsprong te komen. De arbiter liet na een ogenschijnlijke overtreding op Richard Hamers doorspelen, waarna de aanvaller van MZC’11 vrij op doel kon schieten en de 0-1 opleverde. Vervolgens kreeg SC Gastel steeds meer moeite om de bal in de ploeg te houden en kon MZC’11 aan blijven dringen. Een lange bal van MZC’11 belande bij hun rechtsbuiten. Deze sneed vervolgens naar binnen en schoot een houdbare bal op doel, welke onder doelman Coert Doomen doorging en de 0-2 opleverde. Dit was tevens de ruststand.
    Een zeer matige eerste helft van SC Gastel, dus moest er na de rust wat veranderen. Trainer De Rooij zette het tactisch net wat anders weg, waardoor het meer grip zou moeten gaan krijgen op de wedstrijd. Deze tactische omzetting wierp zijn vruchten af. Al snel in de tweede helft kwam SC Gastel weer op gelijke hoogte. Eerst scoorde Harm Lambregts een penalty, nadat het wegwerken van een corner op de arm van een speler van MZC’11 belandde. Snel daarna zette Richard Hamers een één-twee op met Keano Elgin en rondde beheerst af. SC Gastel 1 was volledig terug in de wedstrijd en MZC’11 hing in de touwen. SC Gastel bleef drukken om ook nog op voorsprong te kunnen. Een corner van Richard belandde op het hoofd van Matthijs Nagtzaam en zorgde voor de 3-2 voorsprong in deze wedstrijd. Gedurende de tweede helft werden Robin Tak, Jorren Wierikx en Rhinaldo Rockx nog ingebracht voor Sven Damen, Matthijs Nagtzaam en Keano Elgin. Richting het einde van de wedstrijd waren er nog Italiaanse taferelen te zien op sportpark Blankershove. Succesvolle verdedigende acties werden met luid gejuich gevierd. Op basis van inzet, strijdlust en meer voetbal kwam SC Gastel 1 terug in de wedstrijd en trok het deze uiteindelijk over de streep.

    SC Gastel 1 kan wederom drie punten bijschreven in deze bekerpoule. Met dit resultaat is SC Gastel 1, al voordat de laatste poulewedstrijd is gespeeld, geplaatst voor de volgende bekerronde. De twee beste ploegen uit de poule plaatsen zich namelijk voor de volgende ronde. Volgende week zondag de laatste bekerwedstrijd tegen RBC 1 in Roosendaal. Een mooie laatste test case voor de start van de competitie.