• Drie dagen eerder was Quinten nog de pechvogel van SC Gastel JO15-1. In het oefenduel met MOC’17 moest hij na een trap in het gezicht, bebloed het veld verlaten. In de bekerwedstrijd met Alliance JO15-1 schoot hij met de beslissende 1-2 zijn ploeg naar de volgende ronde.

  Tegenstander Alliance uit Roosendaal speelt een klasse lager dan SC Gastel JO15-1, maar daar was het eerste kwartier weinig van te merken. SC Gastel gaf de bal steeds veel te snel weg en kwam zo moeizaam in het spel. Toch waren de eerste kansen voor de bezoekers uit Oud-Gastel. Vince leek na 7 minuten met een gekraakt afstandsschot de score te openen. De bal leek duidelijk over de lijn en de scheidsrechter wees al naar het midden. De grensrechter van Alliance wist echter als enige dat de bal de lijn nog niet geheel was gepasseerd, waarop het doelpunt van Vince werd omgezet in een hoekschop!?!?
  Jop was na 10 minuten spelen met een geplaatst schot dicht bij de eerste treffer, maar de doelman wist de bal nog uit zijn doel te tikken. Het zou niet zijn enige goede redding blijken.
  Het rommelige spel van SC Gastel werd na 12 minuten door Alliance afgestraft. Bij Alliance reageerde men feller op een scrimage voor het Gastelse doel en kwam niet onverdiend op een 1-0 voorsprong.
  Bij SC Gastel besloot men vanaf de kant wat om te zetten. Matthijs ging centraal voor de verdediging spelen en Quinten nam de plek van Matthijs links op het middenveld over. Hierdoor kreeg SC Gastel weer grip op de wedstrijd. Centrale verdediger Tycko kon een aantal maal gevaarlijk doorkomen van achteruit. De backs Jonathan en Bart kwamen een aantal maal gevaarlijk door over de flanken. Kas won het mannetjesputter duel op het middenveld. Quinten deed het prima op zijn nieuwe stek en Matthijs stuurde het spel van achteruit. Nu was het wachten op doelpunten. In de 20e minuut had de doelman van Alliance een wereldredding op een hard schot van Stan. Twee minuten later was hij kansloos op een nieuw schot van Stan, die goed voorbereidend werk van Jop bekroonde, 1-1.
  Matthijs, Kas, Stan en Vince namen het doel van Alliance keer op keer onder vuur, maar telkens bracht de doelman van Alliance redding. Op slag van rust, kwam daar dan toch de bevrijdende tweede treffer. Jonathan ging er weer eens over rechts vandoor. Zijn voorzet bereikte Quinten die met een mooi geplaats schot van zeker 20 meter afstand raak schoot, 1-2.

  Na rust een vrij eenzijdig beeld. Doelman Quintin had een rustige dag, maar moest wel attent blijven bij de spaarzame uitbraken van de thuisploeg. Al was het vaak de sterk spelende Tycko die steeds tijdig een aanval van Alliance onschadelijk maakte, nog voor Quintin in actie moest komen.
  Bij SC Gastel slaagde men er maar niet in de uitblinkende doelman van Alliance voor een derde maal te verslaan. Waar tijdens trainingen de ballen bijkans dwars door het net gaan, stond in de bekerwedtrijd het vizier niet zuiver genoeg en miste de schoten vaak ook kracht. SC Gastel had ook pech dat een overtreding op Jop niet werd bestraft met een penalty. Zo bleef Alliance in de wedstrijd en kon het tot het einde hopen op meer. Zover liet SC Gastel JO15-1 het niet komen en was uiteindelijk Quinten met zijn doelpunt de matchwinner.

  Alliance JO15-1 - SC Gastel JO15-1 1-2

  Doelpunten:
  12e min. Alliance 1-0
  22e min. Stan Mol (assist jop van Meel) 1-1
  35e min. Quinten Magielse (assist Jonathan van Rijsbergen) 1-2