• Probleemloze zege SC Gastel JO15-1 op Halsteren

12 okt 2020
  • SC GastelJO15-1 heeft zijn jarige coach Roberto een fijn verjaardagskado gegeven. Op een verlaten sportpark Blankershove gaf het tegenstander Halsteren JO15-2 geen schijn van kans. De 5-0 einduitslag was zelfs nog aan de magere kant. Al met al een eenvoudige overwinning voor SC Gastel dat zo bovenin blijft meedraaien.

In huize De Pijper was het deze dag dus feest. Jasper trok dit door naar het veld, want hij gaf zijn ploeggenoten in de beginfase twee enorme kansen. Het bordje, de taart en de vork bood Jasper middels panklare voorzetten aan. De lekkernij werd echter niet direct verorberd. Als een tompouce die van je schaaltje glijdt, zo werden de kansen gemist. In de 2e minuut had Jonathan te veel tijd nodig om raak te schieten en een paar minuten later schoot Gloire van een paar meter afstand voor open doel hoog over. Hierdoor bleef het dus 0-0. En was het zelfs Halsteren dat bijna de leiding nam. Mart struikelde over de bal, waarna de bezoekers vrij baan naar het doel van Gastel hadden. De geel-zwarte aanvaller twijfelde tussen zelf schieten of een pass op zijn meegelopen kompaan. Hierdoor werd het een halfbakken product. Bij de pas geopende winkel van Rudolph van Veen bij Intratuin Halsteren zou men niets van willen weten van dit misbaksel. Bij de thuisploeg kwam men er echter goed mee weg.
    Nadat Wahib nog een goede kans had laten liggen konden in de 21e minuut dan toch de champagne kurken de lucht in. Xavi schoot een vrije trap tegen de paal, waarna Mart de bal via het lichaam van de doelman voor zijn voeten kreeg. Die tractatie liet hij niet liggen, 1-0.
    Een minuut later was het zelfs al 2-0. Jitze onderbrak een Halsteren aanval. Via Xavi, kwam de bal bij Jasper die keurig passte op Tycho. Tussen de benen van de doelman door verdween de bal in het doel.
    Vlak voor rust werd het zelfs nog 3-0. Xavi bereikte met een vrije trap Mart. Die bood Tycho een niet te missen kans en met deze ruime voorsprong werd de eerste helft afgesloten.

Na de pauze ging het feest gewoon door. Met maar weinig gasten, want in het groene struweel tussen schoolstraat en voetbalterrein waren maar weinig familieleden te ontdekken die toch nog een glimp van de wedstrijd wilden opvangen. De hevige regenbuien, afgewisseld door zonnige perioden, zullen daar wel debet aan zijn. De doelman van Halsteren zal blij zijn geweest met maar weinig publiek. Hij ging in de 41e minuut gruwelijk in de fout door een terugspeelbal zo in de voeten van Xavi te schuiven, 4-0.
    Jasper had na 45 minuten spelen de kers op de taart kunnen zetten. Hij raakte de voorzet van Tycho echter helemaal verkeerd, waardoor de bal naast het doel ging. “Geen chips voor hem”, brieste feestvarken Roberto langs de lijn. Om een minuut later te zien dat zijn zoon binnen het strafschopgebied van de sokken werd gelopen. Alsof de kaarsjes op de taart door een ander werden uitgeblazen. Jop, die niet lekker in de wedstrijd zat en last had van een gekneusde duim, liet de penalty aan zich voorbij gaan. Aanvoerder Jasper eistte de bal ook niet op, en liet zo de kans lopen op een extra stokje kaas en worst. De dominant spelende Xavi had de bal al in zijn handen en stuurde vanaf 11 meter de doelman de verkeerde kant op, 5-0.
    Hierna nam de scherpte bij de thuisploeg aanvallend wel af. Te vaak gingen spelers ook voor eigen succes, in plaats van te blijven combineren. Hierdoor werd Halsteren, dat nog wel een keer op de lat schoot, verder gespaard.
    Complimenten wel voor de verdedigende organisatie. Jonathan was bereidt veel “vuile” meters te maken. Tycho en Jasper bleven aan de zijkant ook oog houden voor hun defensieve taak. Jop vocht stevige duels uit me de spelmaker van Halsteren. Dat de geel-zwarte nummer 10 uiteindelijk naar de kant werd gehaald, was een mooi succesje voor de nummer 10 in rood-zwart. Kas deed het prima als verdeelstation op het middenveld. Mart gaf zijn defensie goed leiding. Ricardo, Luca (sterk ingevallen), Jitze en Gloire (die ook aanvallend zijn waarde had) waren beter dan hun directe tegenstander. En doelman Marne kon met een clean-sheet ook een persoonlijk succes vieren.

Als corona geen roet in het eten gooit, wacht over 2 weken de topper met Gilze. Maar eerst volgende week voor de beker tegen Steenbergen. Daar mag SC Gastel JO15-1 laten zien dat het in staat is om op twee fronten te strijden voor succes.

SC Gastel JO15-1 - Halsteren JO15-2 5-0