• Oppermachtig SC Gastel JO16-1 stelt zich titelkandidaat na monsterzege op DSE

 • In zijn persconferentie afgelopen vrijdag stelde Louis van Gaal dat niets minder dan de titel het doel is het komende WK. Na de monsterzege op DSE, mag ook SC Gastel JO16-1 zich uitspreken dat het voor het kampioenschap wil gaan. De tegenstanders uit Etten-Leur, Unitas ’30 (0-5) en DSE (10-1) waren in ieder geval geen partij voor de Gastelaren, dat zich deze zaterdag niet eens stevig hoefde in te spannen.

  Op een zonovergoten sportpark Blankershove sloeg SC Gastel al snel toe. Jop profiteerde van balverlies DSE in het eigen strafschopgebied. Handig slalomde Jop langs enkele tegenstanders en zijn schot betekende in de 2e minuut de 1-0.
  Het was al snel duidelijk dat SC Gastel van een zwak DSE weinig te duchten had. Doordat het eigen spel wat aan de slordige kant was, duurde het nog een tijdje voor de thuisploeg het verschil maakte. Na 19 minuten spelen kopte Jop een bal goed door op spits Gloire.De doelman van DSE bracht knap redding op het schot van Gloire. Een minuut later was hij echter kansloos na een kiezelhard afstandsschot van Stan, 2-0.
  De versnelling die SC Gastel vervolgens inzette was DSE helemaal te machtig. In de 23e minuut kopte Luuk een corner van Kick door op Gloire. Die maakte van dichtbij de 3-0. Luuk was zelf een paar minuten dicht bij een doelpunt toen hij na een hoekschop van Kick goed inkopte. De doelman wist de bal nog over te tikken.
  Na 31 minuten was het weer raak. Stan wist Jop te vinden, die met een mooie lichaamsschijnbeweging twee tegenstanders tegelijk het bos instuurde. Op fraaie wijze bracht hij vervolgens de 4-0 op het bord.
  SC Gastel domineerde over het hele veld. Achterin gaven Ricardo, Luuk en Nick hun tegenstander geen schijn van kans en hoefde doelman Quintin nauwelijks in actie te komen. Afwisselend Stan, Luca en Jop lieten zich inzakken tussen hun verdedigers om vervolgens een volgende gevaarlijke aanval op te zetten. DSE wist zich geen raad met de positiewisselingen van dit drietal en meelopen met doorkomende mensen was al helemaal te hoog gegrepen voor De Sportvrienden uit Etten,
  Op wonderlijke wijze bleef het bij 4-0 tot de rust. Na een prachtige pass van Stan in de 35e minuut, kreeg de opgekomen Nick vrije doortocht naar de doelman die met de voeten nog redding kon brengen. Een minuut later speelde Dennis zich goed vrij, maar hij kreeg de bal niet in het doel. Vlak daarna werd een kopbal van Nick van de lijn gehaald en ging een omhaal van Gloire net over.

  In het begin van de tweede helft wist SC Gastel de score snel op te voeren. In de 43e minuut legde Kick een corner panklaar op het hoofd van de geheel vrijstaande Tycko. Die hoefde slechts te knikken, 5-0.
  Na een prachtige solo maakte Dennis in de 46e minuut de 6-0.
  De tegenstand van DSE was wel heel pover. De ploeg uit Etten gaf legio corners weg, ook al omdat het onmachtig was in balbezit en de paniek toesloeg bij enig drukzetten van Gastel zijde. Ricardo, Luuk en Gloire kregen goede kansen uit hoekschoppen, maar wisten niet te scoren. DSE wist eenmaal een gevaarlijke counter op te zetten na een afgeslagen hoekschop. Er kwamen drie spelers van DSE te staan tegenover Kick en Nick van SC Gastel. De eenvoudige wijze waarop Kick en Nick (lijkt wel een nieuw zangduo uit Volendam) dit klusje wisten te klaren, zei alles over het kwaliteitsverschil tussen SC Gastel en DSE. Het maakte wel dat de echte scherpte bij SC Gastel ook af nam. Het best geillustreerd door Dennis. Hij liet de kans op een hattrick lopen door tot tweemaal toe, na beide malen door Jop in scoringspositie te zijn gebracht, finaal over de bal heen te maaien. Luca gaf Gloire een vrije kopkans, maar Gloire raakte de bal helemaal verkeerd waardoor deze ruim naast ging. Luca had zelf pech met een afstandsschot dat net over ging.
  In de 64e minuut kon er eindelijk weer gejuichd worden. Jop speelde Matthijs aan door de lucht. Die liet de bal even de grond raken om met een verwoestende drop-kick voor 7-0 te zorgen.
  Na 68 minuten gaf Jop een steekpass op Tycko en Gloire, die beiden de bal echter niet in het doel kregen. Dat lukte een minuut later Luca wel. Met een directe vrije trap van zo’n 45 meter afstand zeilde de bal over de tegen de zon inkijkende doelman heen in het doel, 8-0.
  Er waren nog 10 minuten te spelen en je mocht hopen dat de Gastelaren gretig waren om de dubbele cijfers te halen. Het was echter pure gemakzucht dat in de ploeg sloop. Geknoei achterin zorgde er zelfs voor dat DSE de eretreffer kon maken, 8-1. Het zotst maakte de ploeg het echter in de 78e minuut. SC Gastel kreeg een strafschop, nadat een DSE verdediger een poging deed het hoofd van Jop los te schroeven. Onder grote hilariteit werd Ricardo, met grote tegenzin van hemzelf, naar de strafschopstip gestuurd om dit klusje te klaren. Ricardo is een uitstekende verdediger, maar voelt zich minder prettig in scoringspositie. Dat Ricardo de penalty recht tegen de doelman opschoot was geen verrassing. Tycko kreeg de kans om in de rebound te scoren, maar miste op jammerlijke wijze door naast te schieten.
  De hoofdrolspelers in deze strafschopsoap kregen in de absolute slotfase toch nog hun kans op revanche. In de 80e minuut stuurde Jop, Tycko weg over links. De doelman van DSE verwachtte een schot in de lange hoek, maar werd door Tycko volkomen verrast met het schot in de korte hoek, 9-1. De minuut extra tijd leverde zowaar ook nog een doelpunt op. Met een boogbal over de defensie heen vond Jop, Ricardo. Die knalde alsnog de dubbele cijfers op het bord, 10-1.

  SC Gastel JO16-1 - DSE JO16-1 10-1

  Doelpunten:
  2e min. Jop van Meel (individuele actie) 1-0
  20e min. Stan Mol (afstandsschot) 2-0
  23e min. Gloire van den Oetelaar (assist Luuk van der Heide) 3-0
  31e min. Jop van Meel (assist Stan Mol) 4-0
  43e min. Tycko Witters (assist Kick van Elteren) 5-0
  46e min. Dennis Verschuren (individuele actie) 6-0
  64 min. Matthijs Roozen (assist Jop van Meel) 7-0
  69e min. Luca Roks (vrije trap) 8-0
  73e min. DSE 8-1
  80e min. Tycko Witters (assist Jop van Meel) 9-1
  80e min+1. Ricardo van den Broek (assist Jop van Meel) 10-1