• Zo speel je een half jaar geen wedstrijden en zo moet je binnen 4 dagen twee maal aan de bak. Na de imponerende 7-0 zege op Unitas’30 van afgelopen zaterdag, mocht SC Gastel JO15-1 gaan oefenen in Bergen op Zoom. Derdedivisionist MOC’17 JO14-1 was de gastheer op het roemruchte sportpark Rozenoord.

  Sterkhouder Jasper de Pijper was helaas nog niet fit genoeg om mee te kunnen doen en moest ook het tweede oefenduel van het nu al legendarische seizoen 2020-2021 aan zich voorbij laten gaan. Ook doelman Marne Broos was deze woensdagavond niet beschikbaar. Gelukkig heeft SC Gastel JO15-1 de beschikking over superscout Roberto de Pijper. Met dank aan zijn uitgebreide netwerk wist hij een geschikte doelverdediger op te snorren. Al is “snorren” in dit geval niet het geschikte woord. De Sari van Veenendaal van SC Gastel, Joyce de Pijper, was bereid gevonden het doel te verdedigen van de JO15-1. Nogmaals, super bedankt Joyce!

  SC Gastel had in de eerste helft bijna voortdurend de bal. Ondanks het grote overwicht, wist de ploeg zich echter weinig kansen te scheppen. Bij de eerste echte grote kans, na 21 minuten, was het wel direct raak. Linksback Jonathan gaf de voorzet, waarna rechtsback Tycho de bal hoog voor het doel plaatste. Daar maakte Xavi gebruik van zijn lengte en het was 0-1.
  Bijna maakte MOC’17 alweer snel gelijk. Een zeldzaam slippertje in de verdediging van SC Gastel en MOC kwam er door over rechts. Op tijd wisten Kas en Gloire door eendrachtige samenwerking het gevaar te bezweren.
  Een tegenvaller was vervolgens wel het met een blessure uitvallen van Jitze, die goed werd vervangen door Ricardo.
  In de 25e minuut was er nog een goede kans voor de bezoekers. Na een mooie actie zette Jop, Jonathan vrij voor het doel. Diens inzet ging echter over de lat.
  De uitblinker van het duel met Unitas, Wahib Tahri, had het nu veel moeilijker tegen de stugge verdediging van MOC’17. Keer op keer liep de spits zich vast, waardoor verdere doelpunten in de eerste helft uitbleven.

  Na wat tactische omzettingen in de rust, ging het in de tweede helft een stuk beter voor JO15-1. Al in de eerste minuut na de pauze moest de doelman van MOC ingrijpen bij een schot van Wahib, ten koste van een hoekschop. De corner werd panklaar door Luca op het hoofd van Xavi gelegd, 0-2.
  Jop liep in de 39e minuut de hele verdediging van MOC voorbij, inclusief doelman. Daarbij was de nummer 10 wel naar de buitenkant gedreven. Jop wist de bal nog wel voor het doel te krijgen, waarna Luca over schoot.
  In de 42e minuut kopte Tycko een voorzet van Jonathan bij de tweede paal net naast.
  Na 48 minuten kreeg SC Gastel dan toch de beloning voor het goede spel na rust. Eerst wist de doelman van MOC een schot van Jop nog te keren. Jonathan ving de bal weer op en gaf hoog voor. Daar werkte Mart met een soort Louis van Gaalachtige karatetrap (Wenen 1995) de bal in het doel, 0-3.
  Mart stuurde een minuut later met een slimme steekbal Jop alleen op de doelman af. Weer ging Jop de keeper voorbij, maar opnieuw werd hij slim naar de buitenkant gedreven en ging zijn inzet in het zijnet.
  Bij de ploeg uit Bergen op Zoom had men wel in de gaten dat Jop de man in vorm was. De aanvoerder van SC Gastel kreeg de nodige aanslagen op zijn ledematen te voorduren. Hij werd hierbij niet bepaald in bescherming genomen. Maar toen drie Bergenaren tegelijk Jop in het strafschopgebied de lucht in schopte, moest de arbiter wel naar de stip wijzen. De aanvoerder ging zelf achter de bal staan en bleef ondanks boegeroep van de MOC aanhang ijskoud. Doelman de verkeerde kant op gestuurd en SC Gastel op 0-4.
  Zo leek het alsnog een ruime zege voor de rood-zwarten te worden. Ondertussen bepaalde steeds donker wordende wolken het zwerk boven Rozenoord. En kwam de regen tenslotte met bakken uit de hemel.
  In die plensbui gaf in de 60e minuut eerst Jop middels een fijne pass, Tycho een goede kans, maar diens schot ging naast het doel. Of het nu door de regen kwam, of door de fysieke belasting van twee wedstrijden na een zo lange periode van inactiviteit: de ene na de andere speler van SC Gastel kreeg last van krampaanvallen. MOC’17 wist hiervan te profiteren. De snelle rechtsbuiten sprintte de Gastel verdediging eruit en wist zelfs Joyce te verschalken, 1-4.
  Tycko kreeg nog een enorme kans de voorsprong voor SC Gastel weer te vergroten, na goed werk van Wahib. Vrij voor het doel schoot Tycko echter op de paal. Ondertussen bleef het krampgevallen regenen bij SC Gastel en waren er ook niet genoeg fitte reserves om dat allemaal op te vangen. MOC’17, dat wel genoeg frisse spelers had om in te brengen en dat ook deed, profiteerde van de organisatorische wanorde bij SC Gastel. Uit een corner wisten de wit-blauwen te scoren. De 2-4 zege voor SC Gastel was echter dikverdiend.
  Hopen dat iedereen voor komende zaterdag weer fit is. Dan begint het echte spel, met de bekerkraker tegen BSC Roosendaal.


  MOC’17 JO14-1 – SC Gastel JO15-1 2-4

  Doelpunten:
  21e min. Xavi Frik (assist Tycho Tampoebolon) 0-1
  37e min. Xavi Frik (assist Luca Roks) 0-2
  48e min. Mart Koolen (assist Jonathan van Rijsbergen) 0-3
  51e min. Jop van Meel (strafschop) 0-4
  64e min. MOC’17 1-4
  69e min. MOC’17 2-4