• De Regio-Cup is voor SC Gastel JO15-1 tot nu toe een weinig smaakvol toetje. Als een smerige klonterige griesmeelpudding, inclusief walgelijk kookvel, valt de ingelaste juni coronacompetitie zwaar op de maag. Na de forse nederlaag in Zevenbergen tegen Virtus (5-1), ging de ploeg nu in eigen huis onderuit tegen het bepaald niet imponerende DSE, 2-5.
  SC Gastel JO15-1 heeft door verschillende oorzaken in de laatste coronaperiode flink aan kwaliteit moeten inboeten. De toch al afgeroomde selectie kampte ook nog met een blessuregolf. Gelukkig konden we een beroep doen op Luuk en Matthijs van de JO14-1 en Vince van de JO13-1. Enorm bedankt hiervoor, want hierdoor konden we tenminste nog een elftal op de been brengen. Al keken we wel met enige jaloezie naar de rijk gevulde reservebank van DSE JO15-1. Op de trainingen afgelopen week en in de warming-up hadden we erop gehamerd om goed en geconcentreerd aan de wedstrijd te beginnen. Bijzonder zuur als je dan na exact 42 seconden al het eerste doelpunt om de oren krijgt. Luuk trapte jammerlijk geheel over de bal heen, na een ongevaarlijk lijkende voorzet. Voor de hierna compleet vrijstaande spits van DSE een koud kunstje om zijn ploeg aan een snelle voorsprong te helpen, 0-1. Altijd lastig om zo een wedstrijd te beginnen, maar op mentaliteit knokte Luuk zich terug in de wedstrijd. Samen met zijn maatjes in de defensie Ricardo en Gloire, had hij het wel lastig met de snelle uitbraken van DSE. Uitblinker Tycko Witters wist echter steeds weer op te duiken om een aanval van DSE onschadelijk te maklen. En anders was daar doelman Marne, die een degelijke wedstrijd speelde.
  Langzaam maar zeker trok SC Gastel de wedstrijd naar zich toe en kwamen er kansen. In de 13e minuut leken de spitsen Jop en Tycho naar de gelijkmaker te combineren, maar er was teveel twijfel in de afwerking, waardoor de DSE doelman redding kon brengen. Twee minuten later soleerde Jop prachtig door de DSE defensie, hield het overzicht en bediende Tycho op maat. Die schrok daar blijkbaar zo van, dat hij ook op 3 meter van de doellijn de bal niet in het net wist te krijgen. Bij een volgende aanval wist Wahib zelfs de doelman te passeren, maar niet te scoren. En vervolgens gaat een oude voetbalwet in werking. Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dit wel. Weer een snelle counter van DSE en ditmaal was zelfs Tycko te laat, 0-2.
  Het klinkt altijd knullig om te roepen dat je beter bent en ondertussen met 0-2 achter staat. Die stelling kun je alleen maar onderbouwen met daden. En dat deed de thuisploeg. Eerst kopte Jop een corner van Luca snoeihard binnen, 1-2. Vlak voor rust wist aanvoerder Jasper, na een ouderwetse scrimmage, met een hakbal de stand weer gelijk te trekken, 2-2. In plaats van met een gelijke stand aan de pauze te kunnen beginnen, gaf SC Gastel het toch weer helemaal weg. Geknoei in de verdediging en DSE kon met een voorsprong gaan rusten, 2-3.
  In de tweede helft was de eerste grote kans voor SC Gastel. Na een mooie actie van Kas, kreeg Wahib een grote kans, maar kwam niet te scoren. Ook een fraaie individuele actie wist Wahib niet met een doelpunt te bekronen. De wedstrijd kreeg hierna een onvriendelijk karakter. Ondanks de voorsprong bleef men bij DSE mekkeren op de scheidsrechter. Ook na overduidelijke overtredingen van Ettense kant. Resultaat: een rode kaart voor een speler van DSE, die maar bleef zeuren en zanniken. In plaats van zelf het hoofd koel te houden en de man meer situatie uit te spelen, liet men zich bij SC Gastel meeslepen in de emotie. Je kunt er namelijk op wachten dat de scheidsrechter na een dergelijk zware beslissing geneigd is de onthoofde ploeg een meevallertje te geven. En ja hoor, een prima sliding op de bal van Luca werd bestraft met een strafschop. Bij DSE sloeg men zich op de knieën van pret en de feestvreugde werd nog groter nadat Marne van 11 meter was gepasseerd, 2-4. Pijnlijk voor SC Gastel dat met de man meer dus toch nog een treffer kreeg te slikken. Vervolgens bleek de discipline bij de thuisploeg ver te zoeken. Er kwamen frustratieovertredingen en hierdoor werd het zelfs weer 10 tegen 10. SC Gastel schoot zichzelf in de voet. Werd op snelheid nog een keer geklopt, 2-5.
  De teleurstelling was hiermee groot. Teleurstelling over de nederlaag, maar zeker ook over het gebrek aan zelfbeheersing bij sommige spelers. Verliezen kan, maar dan in ieder geval wel met de kin omhoog en jezelf niet gaan verlagen tot rare overtredingen. De nederlaag tegen DSE was volkomen aan de thuisploeg zelf te wijten. Nog 2 wedstrijden over om te bewijzen dat we beter kunnen.

  SC Gastel JO15-1 - DSE JO15-1 2-5
  Doelpunten:
  1e min. DSE 0-1
  22e min. DSE 0-2
  24e min. Jop van Meel (assist Luca Roks) 1-2
  31e min. Jasper de Pijper (scrimmage) 2-2
  35e min. DSE 2-3
  47e min DSE (strafschop) 2-4
  55e min. DSE 2-5