• Terwijl het leek of Pluvius juist dit weekend had uitgekozen om alle regen te laten neergutsen boven sportpark Blankershove kwamen zo'n 70 SC Gastel pupillen vol enthousiasme naar het veld voor het traditionele pupillenkamp van de club. Een lange traditie van de club is het pupillenkamp. Waar in vroegere jaren nog afgereisd werd naar diverse plaatsen in Nederland, heeft het kamp in de huidige vorm alweer heel wat jaren een vaste plek op en rondom de velden van het eigen sportpark. Het hoeft geen uitleg dat dit jaar een aangepast kamp gehouden werd want Coronamaatregelen lieten bijvoorbeeld het overnachten in tenten op de velden niet toe. Ook de jaarlijkse en drukbezochte jeugdplaybackshow kon afgelopen januari helaas niet doorgaan. 

   

  De opzet van het kamp was desalniettemin zeer bijzonder en mag ook enorm geslaagd genoemd worden. De commissie voor de organisatie van het evenement (Tonio Lazaroms, Michael van Steen, Daniel Uijtdewillegen en Mark Malfait) zijn erin geslaagd een afwissellend programma te maken. De samenwerking met CIOS-Goes en NAC-Breda-JO16 zorgde voor professionele en enthousiaste ondersteuning. Club sponsoren JUMBO-Broos, Jan de Rijk Logistics, Ton van Hees bakkerij, Profile Roosendaal en Allinco ITconsultancy droegen bij aan de financiële en logistieke ondersteuning. Jeugdkader, een flinke hoeveelheid SC Gastel vrijwilligers en last but not least de deelnemers zelf zorgden ervoor dat het pupillenkamp 2021 een groot succes is geworden. 

   

  Op vrijdagavond werd er aftrapt met een voetbaltoernooi. Frederique van CIOS-Goes zorgde voor de organisatie en vervulde hiermee een van haar taakopdrachten voor haar schoolopleiding. De SC Gastel toernooicommissie begeleide haar en zorgde voor feedback. Het toernooi werd verder begeleid door de SC Gastel leiders. In 2 verschillende poules van 6 ploegen werd er gestreden in wedstrijdjes van telkens 12 minuten. De teams verzamelde hiermee punten die bijdroegen aan de eindrankschikking van het toernooi. Voetbal speel je tenslotte om te winnen waarbij sportieve strijd voorop staat. Aan het eind van het toernooi kon iedereen zijn persoonlijke skills nog eens testen in de penaltybokaal voorrondes waarbij het doel op toerbeurt verdedigd werd door SC Gastel keepers Siem van de Merbel en Stijn Nagtzaam. 

   

  Na het toernooi was het tijd voor de speurtocht door Oud-Gastel. Voor iedereen altijd weer vol spannende momenten want de route en de opdrachten zijn ieder jaar weer een mooie uitdaging voor de SC Gastel pupillen. De wandeling door het Gastelse bos in het donker is ieder jaar weer vol spanning omgeven maar van een schriktocht of een spooktocht is helemaal geen sprake, wel zit de speurtocht vol opdrachten die het elk jaar weer lastig maken om de meeste antwoorden goed te hebben. Zelfs het leiderskader speelde fanatiek mee maar bijna niemand wist het logo te raden van Panathinaikos (wat veel lijkt op dat van Celtic) 

   

  Op zaterdagmorgen wachtte de deelnemers een verassing. De complete selectie van NAC onder 16 verzorgde het ochtendprogramma met een voetbalclinic. Met skill-testen op diverse stations (hinkelen, schotkracht, balvaardigheid, mikken/passen, wedstrijdfactoren) en een levend ganzenbordspel rondom het hoofdveld werd fanatiek gestreden om zo ook weer felbegeerde punten te behalen voor het klassement. Ook vond de finale van de penaltybokaal plaats op de keepers van de NAC onder 16 selectie.

  's Middags gaf de selectie van NAC-O16 onder leiding van Jasper Somsen een demonstratietraining aan de SC Gastel jeugd. Jasper over de samenwerking met SC Gastel: "NAC heeft een flinke uitstraling in de regio maar we zijn ook afhankelijk van talent wat opgeleid wordt bij de amateurverenigingen. We willen met dit soort samenwerkingen de rol en de verantwoordelijkheid als BVO in de regio ook verstevigen bij de amateurverenigingen. Daarnaast doen onze spelers ervaringen op in het begeleiden van dit soort dagen. Het mes snijdt aan diverse kanten dus." Hoofd opleidingen bij NAC, Eric Hellemons was aandachtig toeschouwer bij de verrichtingen op de SC Gastel velden. 

   

  Aan het einde van de dag werden de prijzen verdeeld. Alle teams hadden namen van bekende voetbalclubs: NAC, Ajax, Barcelona, Juventus, Liverpool en Real Madrid. De jongere leeftijdscategorie hadden dan weer de namen van jong-NAC, jong-Ajax enzovoort. De resultaten (voetbaltoernooi, speurtocht, voetbalskills en voetbalganzenbord) van de “oud” en “jong” teams zijn bij elkaar opgeteld en zo kwam er een eindwinnaar. Het klassement werd gewonnen door het team van Ajax. De penaltybokaal werd uiteindelijk gewonnen door Lucas Malfait.

   

  ​Een prachtige SC Gastel traditie is ook dit jaar weer een enorm succes gebleken. Wat de regenmakers ook probeerden om roet in het eten te gooien, niets is gelukt om het SC Gastel pupillen kamp het veld uit te slaan. Vol trots mag club, organisatoren, vrijwilligers, sponsoren maar zeker ook deelnemers terugkijken op een geweldig geslaagd jeugdkamp.