• Onder strikte Corona-voorwaarden sporten mogelijk bij SC Gastel

    25 okt 2020
  • Het Corona virus houdt ons allemaal in de greep. Ook voor SC Gastel is het een tijdperk van géén wedstrijdplanning, geen partijtjes en een gesloten accomodatie. Onze overheid stimuleert het sporten en hoopt dat mensen zo lang mogelijk, onder voorwaarden, kunnnen blijven sporten. Bij SC Gastel is afgelopen week bekeken onder welke kaders het sporten voor senioren leden mogelijk gemaakt kan worden (onze jeugdleden kunnnen al trainen met inachtenming van de richtlijnen) Technisch kader, coördinatoren en bestuurders van onze vereniging hebben zich ingespannen om het sporten onder voorwaarden te faciliteren. SC Gastel heeft tenslotte het doel om haar leden zo optimaal mogelijk te bedienen in het beoefenen van de voetbalsport. 

    Afgelopen zondag zijn zowel de heren als dames selectie teams begonnen met een try-out: "trainen met inactneming van de richtlijnen." Trainen in viertallen, 1,5 meter afstand en geen onderling fysiek contact. In een circuitvorm waarin om de zoveel tijd doorgewisseld werd hebben de dames en de heren een aantal voetbaloefeningen gedaan op het sportpark Blankershove. 

    SC Gastel draagt hiermee haar steentje bij aan het streven van onze overheid om sporten te stimuleren, ook in de Corona tijd. Het NOC/NSF schrijft hierover: "Sport verbindt en verbroedert en hoe meer mensen kunnen sporten, hoe gezonder Nederland wordt." We hopen allemaal dat de bal snel weer rolt. SC Gastel hoopt dat het trainen onder voorwaarden een positieve impuls geeft in deze competitie-loze Corona periode.

    We winnen veel met sport!