• Bericht van het hoofdbestuur:

  Zoals jullie allen wel bekend zijn afgelopen woensdag wederom nog zwaardere maatregelen getroffen om het Coronavirus een halt toe te roepen. Het protocol COVID zoals vermeld op de 

  SC Gastel website www.scgastel.nl blijft dan ook van kracht met de volgende aanpassing:
  Het sportpark dient door een ieder uiterlijk om 20:45 verlaten te zijn. Wij vragen iedereen met klem om goed rekening te houden met de reisafstand naar huis zodat iedereen om 21:00 binnen kan zijn. Indien nodig stoppen trainingen dan eerder!!

  Gevolgen invoering avondklok
  In tegenstelling tot de eerste berichten gaat de avondklok in vanaf 21:00u in plaats van 20:30u. Dit extra half uurtje biedt meer sporters de mogelijkheid om alsnog te kunnen sporten en op tijd weer thuis te zijn voor de avondklok ingaat. Het blijft van groot belang dat er zoveel mogelijk gevoetbald kan blijven worden. (Op dit moment binnen de geldende voorwaarden) Zowel voor de clubs als voor de spelers. Bewegen is gezond en belangrijk, vooral in deze tijd. Voetballen in de buitenlucht blijft daarbij veilig en verantwoord. SC Gastel kan niet zonder haar leden, zonder leden geen club, zonder club, geen voetbal.

  Scenario’s competities
  In de nieuwsupdate gaf de KNVB aan dat uiterlijk in de week van 9 februari een beslissing wordt genomen over de resterende scenario’s voor een eventuele herstart van de competities. Om één van deze scenario’s tot uitvoer te brengen zal er voor de senioren A-categorie uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april gestart moeten worden. Voor de overige competities gelden er andere deadlines. In de week van 9 februari wordt definitief bekeken of en welk scenario nog mogelijk is en welke deadlines hieraan gekoppeld zitten. Hierbij wordt ook rekening met de trainingsopbouw naar een eventuele herstart.

  Alternatieve competities
  Mochten de maatregelen blijven aanhouden en blijken dat de huidige scenario’s niet meer haalbaar zijn, dan zal er worden besloten om de competities voor het seizoen 2020/’21 definitief niet meer te hervatten. Er vindt dan uiteraard ook geen promotie/degradatie plaats.
  In plaats daarvan zal door de KNVB voor het veldvoetbal in de resterende maanden van dit seizoen op basis van inschrijving (regionale) competities of bekertoernooien georganiseerd worden voor alle categorieën, inclusief het standaardvoetbal. Op die manier kunnen teams dit seizoen alsnog op een competitieve manier wedstrijden tegen elkaar spelen. Deze competitievorm staat los van het reguliere competitieaanbod en er zal dan ook geen promotie/degradatie aan worden gekoppeld.

  Uit de column van Jan Dirk van der Zee (directeur amateurvoetbal KNVB):
  Slimme exit-strategie
  "Het is het van groot belang met elkaar te verkennen wat de mogelijkheden zijn voor een meer ontspannen samenleving. Natuurlijk snap ik dat de focus moet blijven op het tegengaan van de overbelasting in de zorg. De beelden uit Engeland zijn verontrustend. Het virus komt steeds dichterbij. Maar toch, ik heb het idee dat we daardoor in zo’n bubbel leven, dat er in de politiek onvoldoende ruimte bestaat om stil te staan bij een slimme exit-strategie.
  Bewegen is beste medicijn
  Overigens vinden wij (KNVB) dat voetballen (en sporten in het algemeen) sowieso al moet kunnen. Bewegen is het beste medicijn om gezond te blijven en staat bovenaan onze lobbyagenda. Daarnaast biedt de invoering van een (digitaal) coronapaspoort van de overheid nieuwe mogelijkheden.

  Niettemin is de status quo van dit moment, dat het amateurvoetbal wacht op het advies van het OMT omtrent de risico’s voor de buitensporten. Ook zien we door de verlengde lockdown de deadlines voor de beoogde start van de voetbalcompetitie snel op ons afkomen. Er gaan al stemmen op, dat we het niet zullen halen. Vooralsnog weiger ik daaraan toe te geven. Testen en vaccins creëren een nieuw perspectief."

  SC Gastel steunt de opvatting van de directeur amateurvoetbal en daarom:
  Een dikke pluim voor alle vrijwilligers die op dit moment het mogelijk maken dat er getraind en gevoetbald kan worden door de jeugdafdeling. Ook achter de schermen gebeurt het nodige. Besturen, commissies en andere vrijwilligers zorgen ervoor dat onze mooie club doordraait én dat als het voetballen straks allemaal weer echt mag, we weer snel kunnen genieten van ons befaamde spelletje.
  We houden nog even vol, we zijn er nog niet maar er is hoop op een snelle terugkeer naar een normaal waarbij voetbal op ons sportpark weer mogelijk is. We hopen en rekenen daarom nog maar weer eens op jullie onvoorwaardelijke steun. Want zonder jullie, zonder onze geweldige leden, kunnen we niet de club zijn die we op dit moment zijn en in de toekomst zullen blijven!

  Hoofdbestuur SC Gastel