• Een grondig vernieuwd SC Gastel JO15-1 is aan het kersverse seizoen 2021-2022 begonnen met een oefenzege , 2-4, op MOC’17. Alle Gastelse doelpunten werden gemaakt door eerstejaars JO15 spelers, die hiermee gelijk hun stempel wisten te drukken.

  In een drukkend warm Bergen op Zoom, waar het kwik om 19:00 uur nog dik boven de 20 graden kwam, was de aftrap voor de vernieuwde JO15-1 selectie van SC Gastel. Nog slechts 5 spelers zijn overgebleven uit de selectie van vorig corona seizoen. Dat betekent dat de selectie is aangevuld met 9 verse krachten. MOC’17 JO14-1, een hoofdklasser, was bereid om voor de officiële start van het seizoen de sparringpartner te zijn.

  De eerste helft kende SC Gastel weinig problemen op sportpark Rozenoord. Na 8 minuten spelen was daar de eerste waarschuwing, toen Stan de bal na een slim passje van Jop, maar net overschoot.
  Na 10 minten spelen konden de rood-zwarten echt juichen. Na een goede actie van Jonathan op links, kwam de bal bij Kas. Die legde breed op Yorick, die van buiten het strafschopgebied schitterend raak schoot, 0-1.
  Bij MOC’17 was men even de kluts kwijt, want direct na de aftrap was het al 0-2. Vince profiteerde van een te zachte terugspeelbal.
  MOC’17 wist alleen via corners voor wat onrust bij Gastel te zorgen, maar echt in gevaar kwam doelman Quintin nooit.
  SC Gastel verzuimde wel om voor rust een grotere voorsprong te nemen.
  Yorick, met opnieuw een afstandsschot en Jonathan, alleen voor de doelman, waren nog het dichtst bij een derde treffer.

  In de eerste minuut na de pauze kwam MOC’17 plots terug in de wedstrijd. De defensie van SC Gastel werd geklopt op snelheid en daar was de 1-2.
  Snel leek SC Gastel de orde weer te herstellen. De actieve Vince zette goed druk op de doelman die in paniek de bal in de voeten van Quintijn schoof. Die zei “dank je wel” en het verschil was weer 2 doelpunten, 1-3.
  Op curieuze wijze verkreeg MOC’17 weer de aansluitingstreffer. Een aanslag op de enkels van Matthijs bleef onbestraft. Toen de grensrechter de scheidsrechter hierop attent wilde maken, kreeg hij te horen dat hij zijn mond moest houden. En als klap op de vuurpijl kreeg SC Gastel een vrijetrap tegen wegens commentaar op de leiding. Deze clubscheidsrechter deed al niet erg zijn best om te verbergen dat hij liever met een biertje aan de BBQ had gezeten, in plaats van een wedstrijdje te fluiten, maar maakte het nu wel erg bont. De absurde beslissing had grote gevolgen, want uit de vrije trap wist MOC nog te scoren ook, 2-3. Al zag hierbij de verdediging van SC Gastel er hier ook niet goed uit.

  Het spel van SC Gastel was vaak slordig en te vaak werden ballen simpel bij de tegenstander ingeleverd. MOC’17 was echter te zwak om het de bezoekers echt lastig te maken. Vervelend was wel dat de thuisploeg af en toe stevig de botte bijl hanteerde. Grootste slachtoffer was Quinten die in het gezicht werd geschopt en bloedend het veld moest verlaten. Van grote afstand volgde de arbiter het spel en was niet van plan zich al te veel met het spel te bemoeien en overtredingen te bestraffen. Twee handsballen van MOC’17 in het strafschopgebied werden weggewuifd. SC Gastel liet zich gelukkig niet van de wijs brengen en bleef op zoek naar meer doelpunten, zonder groots te spelen.
  In de 58e minuut legde Jop eerst een paar tegenstanders in de luren om daarna de bal panklaar te leggen voor zijn aanvalspartner Vince. Die schoot hard en droog raak, 2-4.
  Jonathan kreeg nog een enorme kans, maar kon alleen voor de doelman niet scoren. Vijf minuten te vroeg werd er afgefloten, al was dat gezien de snel invallende duister ook weer niet helemaal onbegrijpelijk.
  Een verdiende overwinning en ook nog genoeg verbeterpunten. Over 3 dagen gaan we echt van start met de bekerwedstrijd tegen Alliance JO15-1.

  MOC’17 JO14-1 - SC Gastel JO15-1 2-4

  Doelpunten:
  10e min. Yorick van der Linden (assist Kas Tamaela) 0-1
  11e min. Vince van Dijk (foute terugspeelbal) 0-2
  36e min. MOC’17 1-2
  40e min. Quintijn van Aken (fout doelman) 1-3
  44e min. MOC’17 2-3
  58e min. Vince van Dijk (assist Jop van Meel) 2-4