• Met tien tegen twaalf wint SC Gastel JO16-1 toch knap van SSS

17 okt 2022
  • Klaaswaal, Bible-Belt, daar houden ze niet zo van Halloween. Ze hebben niet veel op met geesten, tenzij het een heilige is. Toch had men besloten om een horror -scheidsrechter aan te stellen bij de oefenwedstrijd tussen de JO16-1 teams van SSS- SC Gastel. De man nam met regelmaat zulke vreemde beslissingen dat de rillingen over je rug liepen. Door een belachelijke rode kaart moest SC Gastel in de slotfase verder met 10 man. De ploeg gaf echter geen krimp en hield de verdiende voorsprong van 2-3 vast.

Na in de bekerstrijd van de Tweede Klasse op een tweede plaats te zijn geeindigd, kan SC Gastel JO16-1 zich gaan opmaken voor de competitiestart. SSS, uit de regio Rotterdam, was zo vriendelijk om SC Gastel uit te nodigen voor een vriendschappelijk duel. Sport Staalt Spieren kwam in de beker uit in de Eerste Klasse. De verder totaal onbekende tegenstander, kon daardoor op voorhand als een niveau hoger worden ingeschaald dan de Gastelaren.
    Daar bleek in de beginfase niets van, want SC Gastel speelde een ijzersterke eerste 25 minuten in een moordend hoog tempo. Op het middenveld deelden Matthijs en Luca de lakens uit door hun duels te winnen en vervolgens steeds zuiver hun aanvallers in stelling te brengen. Daarbij werden ze ook nog gevoed door Kas die van achteruit voor een zeer verzorgde opbouw zorgde. De onvermoeibare Tycko zorgde met fraaie rushes regelmatig voor paniek bij de thuisploeg. Kortom, SSS werd van de mat gespeeld.
    Na 10 minuten spelen zorgde Jop voor de verdiende 0-1. Een corner van Luca kwam voor zijn voeten en met een fraaie knal was daar de openingstreffer.
    In de 13e minuut gaf SC Gastel de eerste kans aan SSS. Daar was weer de klassieker van Quintin, die pardoes de bal in de voeten van een tegenstander schoof. De spits van SSS profiteerde niet maar schoot naast. Daarna was het weer SC Gastel dat domineerde.
    Na een verre ingooi van Tycko kwam plots Jop alleen voor de doelman. Zijn stiftje ging net over het doel. In de 17e minuut bereikte Jop met een voorzet Kick. Net voor Kick wilde uithalen kreeg hij een tikje tegen het standbeen. Onmiddelijk floot de scheidsrechter voor een strafschop. Kick schoot zelf zonder pardon de 11-meter binnen, 0-2. Dik verdiend op dat moment.
    In de 25e minuut scoorde SSS vanuit het niets de aansluitingstreffer. Daarbij werd het geholpen door geknoei bij SC Gastel en assistentie van de scheidsrechter. Luuk leverde de bal onnodig in bij de tegenstander. Die misser leek met een sisser af te lopen, want SSS schoot op de lat. Nick kon uitverdedigen en had even contact met zijn tegenstander. Als zo’n beetje de enige in Klaaswaal zag de scheidsrechter in dit onschuldige duel een strafschop. Schaamteloos pakte SSS dit kado van de arbiter uit, 1-2.
    Deze meevaller gaf de thuisploeg een boost, want plots liet het zien ook een aardig potje te kunnen ballen. Weg was het overwicht van SC Gastel en was het nu SSS dat het initiatief pakte. De bezoekers hadden vooral moeite met slimme steekballen vanuit het SSS- middenveld. In de 32e en 34e minuut brak zo de SSS spits door. Tot tweemaal toe bracht Quintin uitstekend redding en sleepte zijn team door deze moeilijke fase. Zo kon SC Gastel toch nog met een 1-2 voorsprong gaan rusten.

In de tweede helft kwam de regen met bakken uit de hemel. Het publiek kon gelukkig schuilen onder de brede luifel van de kantine voor het fraaie hoofdveld. Het zag dat de eerste kans na de pauze voor SSS was dat vrij voor Quintin in de 43e minuut naast schoot.
    Stan bekroonde in de 45e minuut bijna een mooie solo met een doelpunt maar zijn inzet ging voorlangs. De snelle counter van SSS werd keurig teniet gedaan door Nick die goed stond te verdedigen. SSS en SC Gastel probeerden er een leuke wedstrijd van te maken. Daarbij gehinderd door de scheidsrechter die op steeds vreemdere momenten vrije trappen begon uit te delen. Daarbij steeds meer opzichtig in het voordeel van de thuisclub fluitend. In de 50e minuut leek hij om volstrekt onduidelijke redenen opnieuw voor SSS naar de stip te wijzen. De verbazing in en buiten het veld was zo groot dat hij uiteindelijk besloot tot een scheidsrechtersbal in het voordeel van SC Gastel.
    Na 58 minuten spelen werd Gloire in de rug geduwd voor hij kon uithalen. Dit was een duidelijker geval van een strafschop, dan de twee eerdere gevallen voor rust. Nu floot hij niet. SC Gastel werd wel langzaam weer de bovenliggende partij. Een afstandsschot van Stan na een uur spelen ging net over. Vlak hierna kwamen Gloire en Nick net een teenlengte tekort om een voorzet van Jop binnen te schieten.
    Opnieuw kwam het doelpunt van SSS uit de lucht vallen. Gebrek aan lengte bij Quintin deed de ploeg de das om toen een niet te hard, maar wel hoog schot pardoes het doel in vloog, 2-2. Weg voorsprong en nog meer reden voor de scheidsrechter om SSS met dubieuze beslissingen een handje te gaan helpen. Correcte schouderduwen en slidings werden bestraft met vrije trappen.
    Al liet men bij SC Gastel verbaal soms de frustratie blijken, toch hield men ditmaal de kop erbij. Daarvoor kreeg men de beloning. Dennis zette goed door over links. Op inzet wrong hij zich langs 2 verdedigers van SSS en gaf op de achterlijn strak voor. Met de binnenkant voet schoof Kick de nieuwe voorsprong binnen, 2-3.
    SSS was direct na de aftrap gevaarlijk, maar Ricardo greep op tijd in. De natrappende tegenstander werd gespaard door de scheidsrechter.
    Jop had in de 76e minuut aan alle onzekerheid een eind kunnen maken. Met een prima pass van Kees werd Jop alleen op de doelman afgestuurd. Op moment van schieten schoot echter de kramp in zijn kuit. Met zijn laatste krachten produceerde hij nog een schot dat op de paal kwam. Hierna kon de topscorer van SC Gastel JO16-1 van het veld afgedragen worden.
    SSS bleef zo in de wedstrijd en zag Quintin op tijd zijn doel uitkomen om de doorgebroken spits te stuiten. Correcte ingreep van Quintin en gelukkig geen strafschop tegen. Dan maar een speler van Gastel het veld uit sturen, moet de leidsman hebben gedacht, als laatste poging om SSS een handje toe te steken. Na een onschuldig duel op het middenveld kon Stan met rood het veld verlaten. Nog 2 officiëlle minuten te spelen, maar de scheidsrechter trok er nog 5 minuten extra bij. Onder aanvoering van Luuk die alles weg kopte en schoot, doorstond SC Gastel het slotoffensief van SSS. Toen er dan eindelijk werd afgefloten kon SC Gastel terugkijken op een zwaarbevochten verdiende zege.

SSS JO16-1 - SC Gastel JO16-1 2-3