• Last best: SC Gastel JO15-1 haalt uit in laatste competitiewedstrijd, 6-1

  23 mei 2022
 • Met een grote en dikverdiende zege heeft SC Gastel JO15-1 het seizoen 2021-2022 afgesloten. TVC Breda had niets in te brengen en mocht met de 6-1 nederlaag nog niet klagen. Door deze overwinning eindigen de Gastelaren op plek 7, bovenaan het rechterijtje. Dankzij de monsterscore sluit de ploeg op de slotdag zelfs nog af met een positief doelsaldo van + 2.

  Na de pijnlijke nederlaag van vorige week tegen Virtus was de zevende plaats nog het hoogst haalbare voor SC Gastel JO15-1. Daarvoor moest de nummer 10 van de ranglijst, TVC Breda, verslagen worden. Op papier te doen, maar dan moet het natuurlijk eerst nog wel gebeuren.
  De wedstrijd begon in ieder geval prima. In de vierde minuut ging een hoekschop van Stan over alles en iedereen heen. Zoals ingestudeerd stond daar Yorick om doorgeschoten ballen op te vangen. Yorick bracht de bal opnieuw voor, waar Jop in de kluts de bal tot vijf maal toe voor zijn rechterwreef kreeg om uiteindelijk de trekker over te halen, 1-0.
  SC Gastel was in de eerste helft heer en meester en tikte het matige TVC van de mat. Alleen scoren ging de thuisploeg moeizaam af. Mooie aanvallen waren er voldoende. In de 12e minuut trok Matthijs slim het gat voor Vince. Die vond de op volle snelheid doorstomende Tycko. Vanaf de linkerkant trok Tycko op volle snelheid naar het Bredase doel, om vervolgens net naast te mikken.
  In de 18e minuut opnieuw een heerlijke aanval. Buitenkant voet wist Stan ploeggenoot Jop te bereiken. Jop opende naar de rechterkant, waar Jonathan al gestart was. Diens voorzet bereikte Matthijs die inkopte, maar de bal van de lijn zag worden gehaald. De rebound werd door Matthijs naast geschoten.
  Een minuut later opnieuw een grote kans voor SC Gastel. Eerst won Luuk het luchtduel om vervolgens een goed vervolg te geven met een dieptepass op Jop. Jop zette Vince alleen voor de doelman, maar Vince wist niet te scoren. Zo hield de thuisploeg TVC Breda in leven waar het allang op een ruime voorsprong had moeten staan.
  Tien minuten voor rust viel dan eindelijk de 2-0. Een verre doeltrap van Stan, werd onbedoeld verlengd door een Bredaas hoofd. Vince kon hierdoor alleen op de doelman afgaan, speelde de keeper uit en schoot nu wel raak.
  Jop verzuimde vervolgens om nog voor rust de 3-0 te maken. Vince werd opzichtig vastgehouden in het strafschopgebied, een logische strafschop als gevolg. Het duurde wel een eeuwigheid voordat de penalty genomen mocht worden. Wellicht dat dit de concentratie van Jop verstoord had, want zijn elfmeter trap was een simpele prooi voor de doelman.
  De hele eerste helft had doelman Quintin geen enkele bal tussen de palen gehad.

  In de tweede helft was TVC van plan wat feller van zich af te bijten. In de eerste minuut na de thee, hadden ze namelijk hun eerste schot op doel. Quintin had weinig moeite het dwarrelballetje te stoppen.
  In de 38e minuut weer een grote kans voor de thuisploeg. Voorzet van Quinten, schot van de gretige Vince stuitte op de doelman, waar wellicht Kas er nog beter voor stond.
  Met een slim genomen vrije trap a la Schöne, verraste Matthijs de Bredase doelman volkomen. De onfortuinlijke doelman smashte als een volleyballer de inswinger van Matthijs in het doel, 3-0.
  Heerlijk ontspannen voetbalde SC Gastel naar een ruime zege. Tycko had in de 48e minuut weer een befaamde rush, maar schoot naast.
  Met Yorick bijna de hele tweede helft als extra middenvelder, voerde Gastel de druk steeds verder op. Vaak waren Ricardo en Luuk de enige verdedigers, maar in de problemen kwamen ze zelden.
  Na 50 minuten was het weer raak. Eerst een goede actie van Kas die Jop wegstuurde over rechts. Jop speelde de back uit en legde de bal panklaar voor Jonathan. De Nederlands kampioen Freestyle Football heeft de bal normaal aan een touwtje, maar raakte de ronde knikker nu helemaal verkeerd. Op de achterlijn kreeg Matthijs de afgezwaaide bal weer onder controle behieldt het overzicht en bediende Vince op maat. Vince kende geen pardon, 4-0.
  In de 52e minuut opnieuw een geweldige run van Tycko. De hele Bredase ploeg eruit gesprint, ging hij op weg naar de doelman. Die laatste hindernis kon Tycko niet nemen. Vince liet zien een echte spits te zijn, want opnieuw was hij bliksemsnel op de juiste plaats om wel te scoren, 5-0 en hattrick voor Vince.
  SC Gastel ontsnapte vervolgens aan een strafschop toen Ricardo de bal op de arm kreeg. Het feest ging hierna gewoon door. Onder aanmoedigingen van de juist kampioen geworden JO13-1 (proficiat!) trok SC Gastel JO15-1 weer naar voren. In de 58e minuut speelde Yorick goed zijn man uit en werd vervolgens ten val gebracht. De heerlijk ingesneden vrije trap van Matthijs bereikte het hoofd van Luuk die raak kopte, 6-0.
  SC Gastel had 10 minuten voor tijd nog een penalty verdiend, toen Jop na een solo onderuit werd gegleden. Blijkbaar had de arbiter medelijden met de paarse ploeg uit Breda, want hij liet het spel doorgaan.
  In de slotfase liet men bij Gastel de teugels wel erg vieren. Een moment van onoplettenheid achterin en TVC maakte nog de eretreffer, 6-1.
  Niettemin een heel fraai slotstuk van het seizoen van deze prettige spelersgroep. Een echt team om trots op te zijn. Niet alleen na de mooie 6-1, maar vooral dankzij de positieve inzet en houding gedurende het gehele seizoen. Super bedankt allemaal!

  SC Gastel JO15-1 - TVC Breda JO15-1 6-1

  Doelpunten:
  4e min. Jop van Meel (assist Yorick van der Linden) 1-0
  25e min. Vince van Dijk (assist Stan Mol) 2-0
  44e min. Matthijs Roozen (vrije trap) 3-0
  50e min. Vince van Dijk (assist Matthijs Roozen) 4-0
  52e min. Vince van Dijk (assist Tycko Witters) 5-0
  58e min. Luuk van der Heide (assist Matthijs Roozen) 6-0
  67e min. TVC Breda 6-1