• De druiven waren zuur voor SC Gastel JO15-1. Na een prima wedstrijd tegen het sterke SEOLTO, stond de ploeg toch nog met lege handen. Bij de stand van 3-3 schoot SC Gastel in de laatste minuut van de officiële speeltijd op de lat. In de vierde minuut van de blessuretijd wist SEOLTO in een scrimmage de bal toch nog binnen te frommelen. Het was direct de laatste actie van de wedstrijd die zo uiterst ongelukkig met 4-3 verloren ging.

  Na 2 nederlagen op rij wasSC Gastel JO15-1 erop gebrand om ditmaal beter voor de dag te komen. Na een goede trainingsweek en een aangepast spelsysteem was de ploeg er klaar voor om tegen het sterke SEOLTO een resultaat te boeken. Toch moest het team al na 3 minuten een stevige teleurstelling incasseren. Tycko leverde achterin onverwacht de bal in bij de tegenstander. Net op het moment dat de overige verdedigers Jonathan, Ricardo en Bart naar voren aan het stappen waren. SEOLTO sloeg direct in de omschakeling toe, 1-0.
  SC Gastel knokte zich echter terug in de wedstrijd die in een hoog tempo werd gespeeld. Stan gaf een heerlijke pass op Jop. Die schudde 2 tegenstanders van zich af en bleef rustig oog in oog met de doelman, 1-1. De opnieuw sterk spelende Quinten veroverde in de 17e minuut de bal op het middenveld. Quinten behield het overzicht en speelde Jop vrij. Die speelde de laatste verdediger van SEOLTO uit en kon op weg naar de doelman. De SEOLTO verdediger vergreep zich vervolgens aan Jop door hem aan de arm en nek vast te houden. Op wonderbaarlijke wijze wist de aanvoerder van SC Gastel zich los te wurmen uit deze weinig warme omhelzing. Jop bleef zelfs de controle over de bal te bewaren en wist de doelman te passeren, 1-2. De prima scheidsrechter had de voordeelregel uitstekend toegepast. De SEOLTO verdediger die zich aan Jop had vergrepen werd nog wel vermanend toegesproken door de arbiter, maar werd ook door hem gespaard door op het veld te mogen blijven staan.
  SEOLTO bleef zo met 11 man staan en drong SC Gastel naar achteren. Twee goede reddingen van Quintin voorkwamen de snelle gelijkmaker.
  Na 27 minuten spelen verraste Stan bijna de Zevenbergse doelman met een afstandsschot. Matthijs kwam net tekort om in de rebound toe te slaan. Een minuut later haalde Quinten de bal van de lijn na een kans van SEOLTO. Zo bleef het spel op en neer golven, met iets meer balbezit voor SEOLTO maar een SC Gastel dat in de tegenstoot gevaarlijk bleef. Op het middenveld blonken Yorick en Quinten uit met hun goede inzet en prima passing. Kas had het soms lastig met het hoge speeltempo en Stan moest veel extra meters maken om ook gaten achterin te dichten.
  Op het einde van de eerste helft wisselde Jonathan en Matthijs van positie. Dit om met Jonathan meer snelheid voorin te krijgen en met Matthijs meer zekerheid achterin. Ricardo, Tycko en Bart hadden het positioneel lastig met de sterke aanval van SEOLTO. Dat kwam voor rust, niet onverdiend, weer op gelijke hoogte. De uitstekende spits van de thuisploeg wist Ricardo opzij te zetten en voor de 2-2 te zorgen.Tycko met een goede verdedigende actie wist een achtestand voor de pauze te voorkomen, waardoor SC Gastel toch nog tevreden de kleedkamer kon opzoeken.

  Met de snelle Vince als invaller was er de hoop voor nog meer gevaar in de counter te kunnen zorgen. Al snel in de tweede helft vond Kas met een passje buitenkant voet Vince die maar net tekort kwam om zijn ploeg weer op voorsprong te zetten.
  Een uitstekende kopbal van SEOLTO bracht in de 40e minuut de stand op 3-2. Maar 4 minuten later was het alweer 3-3. Quinten (weer hij) anticipeerde goed op een slechte bal van de SEOLTO doelman. Vince werd aangespeeld en die haalde direct de trekker over, 3-3.
  Deze tussenstand gaf een uitstekend beeld van de spektaculaire wedstrijd in Zevenbergen. Het leek uit te gaan draaien op een puntendeling en gezien de inzet van beide ploegen verdiende de wedstrijd geen verliezer. Maar de slotfase zorgde alsnog voor een dramatisch einde. In de laatste minuut van de wedstrijd wist Stan met een lange bal Vince te bereiken. Vince draaide zich vrij en had alle pech van de wereld dat zijn schot slechts de lat raakte. Bijna had SC Gastel nog de winst kunnen pakken. Het kreeg echter keihard de deksel op de neus. In de vierde minuut van de blessuretijd gooide SEOLTO nog eens alles op de aanval. En in een onoverzichtelijke scrimmage voor het doel van SC Gastel schoot een oranje shirt dan toch nog de 4-3 binnen. Dolle vreugde bij de thuisploeg en een zware kater bij de bezoekers. Alleen al op basis van inzet had SC Gastel JO15-1 meer verdiend dan deze zure nederlaag.


  SEOLTO JO15-1 - SC Gastel JO15-1 4-3

  Doelpunten:
  3e min. SEOLTO 1-0
  9e min. Jop van Meel (assist Stan Mol) 1-1
  17e min. Jop van Meel (assist Quinten Magielse) 1-2
  29e min. SEOLTO 2-2
  40e min. SEOLTO 3-2
  44e min. Vince van Dijk (assist Quinten Magielse) 3-3
  70e min+4. SEOLTO 4-3