• Onlangs heeft Johan van Batenburg zijn besluit kenbaar gemaakt aan het hoofdbestuur van SC Gastel om aan het einde van dit seizoen te stoppen als hooftrainer van de club. Inmiddels zijn alle selectiespelers en bestuurders op de hoogte gebracht van dit besluit.
  "Het is niet meegevallen om deze beslissing te nemen," aldus Johan van Batenburg. " Ik moet echt een keuze gaan maken in mijn maatschappelijke carrière en hoe graag ik ook zou willen, ik kan het trainerschap niet meer combineren met mijn werk."
  Johan heeft aangegeven de club ook niet te verlaten. "Ik blijf aan deze club verbonden. Ik hoop nog lang m'n wedstrijdjes te kunnen spelen in het 4e elftal. Misschien dat er ooit nog eens een ondersteunende rol ergens voor mij is weggelegd in deze club maar dat zien we wel."
  Andere verenigingen zijn niet in beeld bij Johan. "Ik heb altijd met enorm veel plezier gewerkt en gespeeld bij twee mooie verenigingen uit Halderberge, DEVO en SC Gastel. Ik ga dan ook niet ergens anders aan de slag."
  Is het niet vreemd om in zo'n onzekere tijd waarbij het zicht op het afmaken van de voetbalcompetitie nog niet in beeld is afscheid te moeten nemen? "Ik ben enorm trots op wat we als club met de selectie bereikt hebben. Zowel de club als geheel en de selectieteams staan er goed op. De vereniging is stabiel, heeft een grote supportersschare, veel en goede sponsors, er is een brede selectie voor de prestatie elftallen, er is veel talent onderweg en teams spelen op een mooi en hoog niveau. Dat heeft de vereniging toch maar eens mooi bereikt en ik ben er trots op dat ik daar mijn bijdrage aan heb kunnen leveren. Ik heb er alle hoop op dat we het seizoen toch nog voetballend kunnen beëindigen en mijn mooiste droomscenario zou natuurlijk zijn dat we dat kunnen doen met een fantastisch resultaat."
  Eindigen met knallend resultaat dus? "Hoho, ik eindig mijn trainerstaak bij SC Gastel, maar ik ben nog niet klaar in de club. Ook de potjes op zondagmorgen moeten gewonnen blijven worden."

  En dan belt er een vereniging die om een hoofdtrainer verlegen zit...? "Laat ze maar bellen ik ben straks trainer voor SC Gastel en DEVO geweest, en daar blijft het bij. "Zondagmiddag zit ik voortaan in de kantine, ik heb helemaal geen tijd, lacht Johan van Batenburg."

  Johan van Batenburg stopt einde seizoen als hoofdtrainer SC Gastel

  Johan van Batenburg instrueert zijn spelers.