• Jaarverslag JO15-1

  7 jun 2022
 • Het seizoen 2021-2022 van SC Gastel JO15-1


  Op 18 augustus 2021 was de eerste training voor de nieuwe selectie voor SC Gastel JO15-1. Op 4 juni 2022 komt er met een zeskamp een einde aan een mooi seizoen. Eindelijk weer eens een redelijk ongeschonden seizoen, waarin corona maar beperkt spelbreker was. Een jaaroverzicht:


  Op 18 augustus begonnen we met een beperkte spelersgroep aan een nieuw seizoen. Sommige spelers waren nog op vakantie. Quintijn kwam terug van een zware blessure, terwijl pechvogel Luuk net voor de eerste training een pittige blessure opliep. Blessures en ziekte (natuurlijk was corona regelmatig boosdoener) bleven de selectie het hele seizoen achtervolgen. Dit hele seizoen is er slechts één training geweest dat alle 14 selectiespelers aanwezig waren. Regelmatig improviseren dus voor de coaches Reggy en Leo en de vaste vlagger Edwin.

  De oefenwedstrijd in Bergen op Zoom tegen MOC’17 werd zonder veel problemen met 2-4 gewonnen. Eerstejaars Yorick, Vince (2x) en Quintijn gaven met doelpunten direct hun visitekaartje af.
  Voor de beker werd Alliance in Roosendaal met 1-2 verslagen. Meest bijzondere deze wedstrijd: een glaszuiver doelpunt van Vince, de bal ging via de onderkant lat over de lijn, werd in eerste instantie goedgekeurd. Na ingrijpen van de Alliance-grensrechter werd het geen doelpunt, maar een hoekschop???
  De competitie begon met een ruime zege op METO, met een hattrick van Jop. De uitwedstrijd tegen Roosendaal werd met 1-3 gewonnen. Tycko maakte een prachtig doelpunt, maar door de nodige blessuregevallen moest de ploeg nog diep gaan om toch de 3 punten mee te nemen. Matthijs en Tycko haalden hinkend het einde van de wedstrijd, maar lieten daarmee ook een ijzersterke mentaliteit zien.
  De topper tegen Hoeven werd kansloos met 0-5 verloren en stond de ploeg weer met beide benen op de grond.
  In de thuiswedstrijd tegen Kogelvangers leek er met rust bij een 1-0 voorsprong niets aan de hand. Na een dramatisch zwakke tweede helft werd er alsnog met 2-5 verloren. Een dieptepunt in het seizoen.
  Tegen het sterke SEOLTO speelde SC Gastel in Zevenbergen een uitstekende wedstrijd. Na 70 minuten was de stand 3-3. In blessuretijd raakte Vince nog de lat en tot overmaat van ramp maakte SEOLTO in de tegenstoot de 4-3.
  In Hoogerheide kon de ploeg eindelijk weer een overwinning vieren. En hoe, METO werd met 1-6 verslagen. Roosendaal had ook in Oud-Gastel niets te vertellen en werd met 3-1 geklopt. Op Youtube is deze wedstrijd nog helemaal terug te zien. Genieten!
  In een zinderend bekerduel versloeg SC Gastel vervolgens SEOLTO met 3-2. Het verdoemde coronavirus sloeg vervolgens weer eens toe, waardoor er geen publiek meer aanwezig mocht zijn bij de laatste duels van 2021. Desalniettemin opvallend veel mensen langs de lijn in Hoeven. SC Gastel bood uitstekend weerwerk aan de aanstaande kampioen en verloor onverdiend met 2-0.
  Net voor sinterklaas, op 4 december, was er weer een heerlijk duel tussen SC Gastel en SEOLTO. Ook dit competitieduel moesten de oranjehemden het hoofd buigen voor een geweldige teamprestatie van SC Gastel, 3-1.
  De uitwedstrijd tegen Kogelvangers werd tot 3 maal toe afgelast. Slecht veld volgens de mensen uit Willemstad (Noord-Brabant, niet Curacao). Het leek er eerder op dat Kogelvangers moeite had een volledige ploeg op het veld te brengen. De kans op revanche werd de Gastelaren zo ontnomen. Met een wedstrijd minder eindigde SC Gastel op de 3e plaats.
  Het jaar 2021 eindigde ook nog in mineur door een wanprestatie in Rucphen, waar RSV met 2-0 SC Gastel het bekertoernooi uit kegelde. Een groot aantal spelers had even daarvoor al een wedstrijd gespeeld met de vrienden van JO15-2. De warming-up begon met slechts 7 spelers waarna langzaam de rest kwam aanwaaien. Die slechte voorbereiding werd fataal, einde bekertoernooi. Tot overmaat van ramp mocht er vervolgens wekenlang ook niet getraind worden vanwege coronamaatregelen.

  In 2022 duurde het even voor we weer konden gaan voetballen. In januari werd nog wel een oefenwedstrijd tegen SC Gastel JO17-2 met 3-5 gewonnen.
  Ondertussen waren er ook in de spelersgroep de nodige coronagevallen en blessures, waardoor we de eerste competitiewedstrijden met een gehavende selectie moesten beginnen. Tegen UVV’40 kwam SC Gastel al snel op achterstand. De hele tweede helft viel SC Gastel aan en was het wachten op de gelijkmaker die niet zou komen. Sterker: In blessuretijd maakt UVV er nog 0-2 van. De ploeg uit Ulvenhout zou uiteindelijk kampioen worden. Wat als SC Gastel met een geheel fitte ploeg deze wedstrijd had kunnen spelen? In Raamsdonksveer een onnodige 2-1 nederlaag tegen RFC. Het slotoffensief de das omgedaan door een onnodige rode kaart. RFC zou als derde eindigen in de competitie, met evenveel punten als nummer 2 Hoeven. Opnieuw die gedachten: wat als...De wedstrijd met 11 man kunnen eindigen was waarschijnlijk genoeg geweest want RFC stond op instorten. Wel prachtige actiefoto’s van deze wedstrijd.
  Een nogal ontmantelde ploeg was kansloos tegen Moerse Boys, 0-4. De ploeg uit Klein-Zundert haalde evenveel punten als RFC en Hoeven. Wat als...
  Het herstel kwam tegen Kogelvangers thuis. Met 4-0 werd alsnog sportief revanche genomen voor de eerdere nederlaag in het najaar. Blijft jammer dat we de uitwedstrijd in Willemstad nooit hebben kunnen spelen.
  Diep in blessuretijd won SC Gastel (met invaller doelman Luca van der Zanden als uitblinker) vervolgens de uitwedstrijd tegen VVR met 0-1. Zelden zal een doelpunt zo intens zijn gevierd. Of het moet de 4-3 tegen Baronie zijn geweest. Met 3-1 voorkomen. Baronie dat vlak voor tijd de 3-3 maakt en alsnog Gastel met 4-3 winnen.
  Opnieuw een zinderende wedstrijd tegen SEOLTO. Eindstand 3-3. Tot 3 maal toe op voorsprong komen, 3 dubieuze doelpunten tegen krijgen en een scheidsrechter die er in een merkwaardig lange blessuretijd alles aan doet om SEOLTO de overwinning te bezorgen. De ploeg hield stand en wist na afloop niet of er nu een punt gewonnen was of 2 punten verloren.
  Thuis tegen Roosendaal was er weer eens een grote overwinning, 4-1. Er was nog een kans om bij de bovenste 6 ploegen in de competitie te eindigen. Na een vervelend duel tegen Virtus, 3-1 nederlaag, was die kans verkeken.
  Met een demonstratie tegen TVC Breda, 6-1 zege hattrick Vince, werd het seizoen toch mooi afgesloten.

  Quintijn van Aken: 1 doelpunt, 0 assists
  De pechvogel van dit seizoen. Kwam terug na een zware blessure, maar scoorde direct in zijn eerste wedstrijd tegen MOC’17. Na het bekerduel tegen Alliance was het seizoen van Quintijn echter alweer voorbij. Af en toe een training of korte invalbeurt meer zat er voor Quintijn niet in,door een lijf dat niet wilde meewerken. Wel was Quintijn nagenoeg iedere wedstrijd aanwezig en bediende hij het scorebord als geen ander.

  Vince van Dijk: 16 doelpunten, 4 assists
  Met zijn snelheid en werklust een plaag voor menige verdediging. Begon sterk aan het seizoen, kende even een terugval, maar na de winterstop ijzersterk. Voelde zich als een vis in het water in een vrije rol als spits en bekroonde dit met een doelpuntenregen. Nog iets meer rust voor het doel en Vince is helemaal niet meer te houden.

  Bart Kempenaars: 2 doelpunten, 1 assist
  Had het lastig in het begin van het seizoen. Moest wennen aan de hogere fysieke weerstand en tactische discipline. Ontwikkelde zich gedurende het seizoen prima, met een wereldgoal tegen Roosendaal als beloning. Die pegel in de linkervoet kan een wapen worden. Inzet: altijd een 10.

  Yorick van der Linden: 1 doelpunt, 1 assist
  Goed tactisch inzicht en goede basistechniek. Verzoop op het middenveld in de drukte en fysieke strijd. Als vrije man in de defensie veel beter op zijn plaats. Uitstekende wedstrijd tegen TVC als inschuivende libero. Geweldige teamspeler.

  Quinten Magielse: 1 doelpunt, 2 assists
  De openbaring van het seizoen op het middenveld. Uitstekende balafpakker, die vervolgens ook nog aan de bal een goed vervolg heeft. Menigmaal uitblinker, zonder zelf te scoren. Het cement tussen de stenen, de sterkhouder van de ploeg. Stille kracht en van grote waarde dit seizoen. Een afwezige Quinten, had direct negatieve gevolgen voor de prestaties van SC Gastel JO15-1. Q was de Frenkie de Jong van SC Gastel. En dan de Frenkie van Oranje niet die van Barca.

  Jop van Meel: 22 doelpunten, 8 assists
  Met veel doelpunten en assists een waardig aanvoerder van de ploeg. SEOLTO kon 4 wedstrijden geen vat op hem krijgen. Regelmatig een schoppende verdediger in je nek, maakt het niet altijd makkelijk. De Christopher N’Kunku van de ploeg. Al staat die minder vaak met de handen in de zij.

  Stan Mol: 6 doelpunten, 8 assists
  Ook bij de senioren zullen er binnen SC Gastel weinig spelers zijn met zo’n hard schot als Stan. Een heel groot wapen, aanvallend en verdedigend. Begon het seizoen in de aanval, maar voelt zich beter op zijn gemak met het spel voor hem. Knullige gele kaart tegen Virtus. Haalt zich soms met zijn gemopper uit zijn spel. Conditioneel is het soms lastig de 70 minuten vol te maken. Een veel betere techniek dan je in eerste instantie misschien zou denken. De statistieken geven het belang van Stan voor de ploeg aan. Nu moet hij dit zelf ook nog gaan geloven.

  Matthijs Roozen: 1 doelpunt, 3 assists
  Bewaarde het beste tot de laatste wedstrijd tegen TVC, met uitblinkersrol. Allrounder van de ploeg, daardoor heel dankbaar voor een trainer. Matthijs kun je overal wegzetten. Het duizenddingendoekje van de ploeg. Voor hem zelf wellicht soms lastig om je niet op één positie te kunnen richten. Als teamspeler goud waard.

  Kas Tamaela: 2 doelpunten, 9 assists
  De assist-koning van de ploeg. Uitstekende (trap)techniek en pass. Conditioneel is het soms lastig, hieraan werken nog lastiger.Voor ieder trainig en wedstrijd extra tijd nodig om alle sieraden af te doen. Altijd een scherp oog voor leuke meisjes langs de kant. Goede techniek en stevige body. Met betere conditie zou voetballen nog eenvoudiger gaan en zal Kas nauwelijks af te stoppen zijn. Maar ja, lekker pielen met een bal is voor Kas leuker dan rennen. Anders was hij wel op atletiek gegaan.

  Tycko Witters: 2 doelpunten, 3 assists
  De rushes van Tycko zijn befaamd en berucht. Gooit zoveel strijd en inzet in de wedstrijd dat zijn lijf af en toe stop zegt. Balans vinden tussen belasting en belastbaarheid is de uitdaging. Tycko doet echter alles voor 200% en is daardoor een zeer belangrijke speler in de ploeg. Beweerde zelfs, terwijl hij zich op krukken voortbewoog, dat hij eigenlijk best had kunnens spelen. Een sleutelspeler voor de JO15-1 dit seizoen. Het ontbreken van Tycko maakte de ploeg direct zwakker. Feitelijk een onmisbare speler.

  Jonathan van Rijsbergen: 4 goals, 4 assists
  Maakte de ploeg trots door Nederlands kampioen Free-Style Football te worden. Kan alles met een bal, maar werkt ook hard. Ook een snelle allrounder die op verschillende posities inzetbaar is. Aanval of verdediging, Jonathan staat daar waar de ploeg hem nodig heeft. Wel lastig dat er tegenstanders op het veld staan die je het voetbal soms onmogelijk willen maken. Daar heb je bij Free-Style geen last van. Jonathan volgt zijn hart en gaat verder in het Free-Style Football. Zijn inzet en teamgeest zullen gemist worden.

  Luuk van der Heide: 2 doelpunten, 1 assist
  Miste door blessure vrijwel de hele eerste seizoenshelft. Kende een sterke rentree in 2022. Speelde nagenoeg alles. Maakte menig spits onzichtbaar. Is kopsterk en snel, ook aanvallend. Bijzonderheid: Niemand stelt zoveel vragen als Luuk. Zelfs tijdens de wedstrijd en meestal als hij eigenlijk het antwoord al weet. Verder opvallend: de bijzonder slechte uitvoering van een schwalbe a la Antony tegen Baronie. We hebben erg gelachen.

  Ricardo van de Broek: 0 doelpunten, 1 assist
  Zekerheidje in de ploeg. Hele degelijke verdediger, geen fratsen maar doen wat je moet doen. Beste conditie en Iron Man van de ploeg. Onopvallend belangrijk, gouden jongen voor de ploeg. Nooit zeuren, altijd presteren, altijd klaar staan voor een mede speler. Top gozer. Jammer dat Ricardo zijn sterke seizoen niet heeft beloond met een doelpunt. Was er met de kop een aantal maal dicht bij. Running Gag: elk partijtje begint met een uitbal voor Ricardo.

  Quintin Hamers: 2 clean sheets, 1 gestopte strafschop
  De vaste doelman. Dapper en sterk in de één op één duels. Hoogtepunt: de geweldige snoekduik waarmee hij tegen Virtus een starfschop stopte. Hoge ballen en afstandsschoten zijn lastiger. En als coach heb je ermee te dealen dat Quintin op de trainig af en toe een baaldag/ verlof dag opnam. Dan had Quintin pijn van die vervelende harde rotballen van zijn teamgenoten en gaf hij er de brui aan. Om er op wedstrijddagen gewoon weer te staan.

  Gezien de nodige ziekte- en blessuregevallen moesten we dit seizoen regelmatig een beroep doen op spelers van andere teams. Die zo ook hun bijdrage wisten te leveren. Ter volledigheid hun bijdragen:

  Kees Schipperen: 3 doelpunten, 1 assist

  Kick van Elteren: 1 doelpunt

  Xavi Frik: 1 doelpunt

  Jasper de Pijper: 1 assist

  Dani Luijten: 1 assist

  Jens van Loon: 1 assist

  Veel succes volgend seizoen