• Indrukwekkende eindscore SC Gastel JO15-1 na intensief bekerduel met IFC

 • In een vooraf als uiterst lastig bestempelde bekerpoule, is SC Gastel JO15-1 als overtuigende winnaar naar voren gekomen. Met drie zeges op een rij behaalde de ploeg de volle 9 punten. In de laatste poulewedstrijd tegen het sterke IFC, was een punt voldoende om de volgende bekerronde te halen. Op sportpark Blankershove is SC Gastel echter verplicht altijd voor de winst te gaan. Wat volgde was een intense bekerwedstrijd van twee ploegen die goed voetbal koppelde aan veel inzet. De thuisploeg trok verdiend met 4-2 aan het langste eind.

  IFC had zijn voorgaande bekerduel verloren van BSC en vocht in Oud Gastel voor zijn laatste kans. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht begon uitstekend door al na 2 minuten de leiding te nemen. IFC combineerde tot het strafschopgebied van SC Gastel, er was geen druk op de bal en vanaf de rand van de 16 meter schoot IFC raak, 0-1. Na 10 minuten bracht Xavi de ploegen weer naast elkaar. Wahib won een kopduel, waarna Xavi er met de bal vandoor kon, 1-1.
  SC Gastel had moeite met het spel van IFC. Jitze en Ricardo waren achterin nogal eens hun man kwijt en op het middenveld werd SC Gastel overlopen. Het overnemen van elkaars man liep bepaald niet lekker. Spits Jop kwam steeds vaker zijn defensie te hulp, maar daardoor kwam de thuisploeg voorin weer een man tekort. Na 14 minuten spelen kwam SC Gastel zelfs opnieuw op achterstand. Luca leek een doorgeschoten bal eenvoudig te onderscheppen, maar verstapte zich. Plots lag het veld open voor de IFC spits en die liet Marne kansloos, 1-2.
  Met het inbrengen van Tycko hoopte men bij Gastel de wedstrijd een ander gezicht te geven. Ondanks een trainingsachterstand kweet Tycko zich prima van zijn taak. Ricardo en Gloire beten zich vast in hun tegenstander. Doelman Marne maakte indruk door alle hoge voorzetten van IFC klemvast uit de lucht te plukken. Langzaam maar zeker kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd.
  Na 22 minuten spelen kopte Xavi een hoekschop van Luca snoeihard binnen, 2-2. Ondanks voldoende lange mensen bij IFC, bleek SC Gastel de betere koppers te hebben. In de 27e minuut verlengde Jop met het hoofd een voorzet van Xavi. Met een prachtige boog ging de bal over de doelman heen in het net, 3-2.
  Jasper en Tycho waren voor rust nog dicht bij een treffer. Aan de andere kant moest Marne ook nog eens zijn klasse tonen door gestrekt een IFC kans onschadelijk te maken.

  Met de sterk ingevallen Kas Tamaela kreeg SC Gastel na rust de wedstrijd in handen. Wahib kon al in de eerste minuut na de pauze alleen op de doelman af gaan. De normaal zo trefzekere spits wist nu echter niet te scoren. Een paar minuten later zag Jasper een mooie lob maar net over het doel gaan. SC Gastel vergat dus definitief door te drukken, waardoor IFC in de wedstrijd bleef. De randstadploeg was gewoon een prima tegenstander. Het spel golfde heen en weer, waarbij het in wit-zwart spelende Gastel wel de bovenliggende partij was. IFC gooide er de nodige fysiek in, maar de Gastelaren lieten zich niet afbluffen.
  Het duurde tot de 59e minuut eer het duel beslist werd. Hoofdrol voor Xavi Frik, die eerst knap de bal rond de middencircel veroverde. Vervolgens perste hij er een soort drietrapsraket uit door in zijn run naar het doel van IFC een aantal maal te versnellen. Dit was er voor de bezoekers teveel aan. Amechtig probeerde men Xavi te achterhalen, maar die schoot met zijn hattrick SC Gastel naar de volgende bekerronde. Jop kreeg vlak na de 4-2 nog een enorme kans, maar hij speelde de prima steekbal van Jonathan, die werkte als een paard, te ver voor zich uit.
  Xavi probeerde in de 63e minuut nog met een lob de doelman van IFC te verrassen, maar die tikte de bal over de lat.
  Aan de kant van Gastel was Marne na rust onpasseerbaar, waardoor dit aantrekkelijke bekerduel eindigde met een 4-2 zege voor SC Gastel. Op overtuigende wijze heeft JO15-1 zich geplaatst voor de volgende bekerronde. Volgende week begint de competitie met de thuiswedstrijd tegen Unitas’30.


  SC Gastel JO15-1 - IFC JO15-1 4-2

  Doelpunten:
  2e min. IFC 0-1
  10e min. Xavi Frik (assist Wahib Tahri) 1-1
  14e min. IFC 1-2
  22e min. Xavi Frik (corner Luca Roks) 2-2
  27e min. Jop van Meel (assist Xavi Frik) 3-2
  59e min. Xavi Frik (solo) 4-2