• Hotseknots begoniavoetbal en warrige arbritrage leiden bij SC Gastel JO15-1 tot irritatie

 • Na de knappe 7-2 zege op het sterke BSC, nu op papier een eenvoudig karwei voor SC Gastel JO15-1. METO JO15-2 komt uit in de derde klasse en zou in deze bekerpoule, met verder het hardnekkig voor wedstrijden afzeggende IFC, geen probleem moeten zijn. Zelfs een ware blessuregolf bij JO15-1, mocht geen excuus zijn om niet voor een ruime zege te gaan. Gelukkig waren Bart Kempenaars (JO13-1), Stan Mol en Matthijs Roozen (beiden JO14-1) bereid de selectie aan te vullen. Waarvoor hartelijk dank.
  Het hotseknots begoniavoetbal van METO en een uiterst zwakke arbiter, die er zelfs niet in slaagde de juiste uitslag op het wedstrijdformulier te zetten (het was toch echt 2-6 en geen 2-5), waren er de oorzaak van dat de irritatie bij JO15-1 af en toe hoog op liep

  Aanvankelijk was er voor SC Gastel geen vuiltje aan de lucht en nam het al snel een ruime voorsprong. Na 5 minuten zette Xavi met een diepe bal, Wahib alleen voor het doel, 0-1. In de 8e minuut stond Bart op de goede plaats om een paniekerig weggeschoten bal van METO op te vangen. Bart bediende Xavi die de ruimte zocht en doeltreffend uithaalde, 0-2.
  Nadat Wahib nog een enorme kans had laten liggen, profiteerde Xavi van een blunder achterin bij METO, 0-3.
  Jonathan was hierna dicht bij een doelpunt na een prima actie van Wahib, maar schoot van dichtbij hoog over. Er waren nog geen 20 minuten gespeeld.
  Het spel van METO was simpel. De bus parkeren voor het eigen doel, zodra een bal voor je voeten komt deze blind naar voren rossen in de hoop dat de eenzame spits voorin er iets mee zou kunnen doen. Bij JO15-1 maakte men de klassieke fout door niet het eigen spel te blijven spelen, maar mee te gaan in het hotseknots begoniavoetbal van de thuisclub. Verder ging men zich steeds meer ergeren aan het warrige fluiten van de zeer matige arbiter. De man zal waarschijnlijk met de beste bedoelingen naar Sportpark Jac van Hoek zijn gekomen. Hij riep echter vooral irritatie op. METO was zeker geen onsportieve ploeg. De tricolores waren helaas wel nogal beperkt in hun motoriek. Dit in combinatie met een hoop inzet leidde er nogal eens toe dat er een Gastels lichaamsdeel werd geraakt in plaats van de bal. Hier trad de scheidsrechter nauwelijks tegenop. Elke keer dat een Gastel speler ook maar even verkeerd uit zijn ogen keek, werd dan weer wel bestraft met een vrije trap tegen. Door de coaches is keer op keer aangegeven ook in dit soort situaties je mond te houden. De ploeg moet dan ook de hand in eigen boezem steken dat men dit toch niet voor elkaar kreeg. Xavi was de eerste die zich verbaal liet gaan en ja hoor parmatig stuurde de scheidsrechter de spelmaker van SC Gastel voor 10 minuten van het veld. Om vervolgens een zware overtreding van METO op de doorgebroken Wahib slechts te bestraffen met een vrije trap. Commentaar op de leiding werd duidelijk gezien als een zwaarder delict dan een overtreding waaraan je lichamelijk letsel zou kunnen overhouden. Gevoetbald werd er door dit gedoe nauwelijks meer in de slotfase van de eerste helft. In de 31e minuut maakte Kas uit een corner van Luca nog wel de 0-4. Diezefde Kas liet zich echter in de laatste minuut van de eerste helft lelijk foppen en hierdoor wist METO zowaar de 1-4 te maken.

  De rust moest SC Gastel vanwege corona maatregelen in Hoogerheide buiten de kleedkamer doorbrengen. Daarbij werd nogmaals flink op de jongens ingepraat om het hoofd erbij te houden, weer te gaan voetballen en niet te reageren op discutabele beslissingen van de scheidsrechter. Een discussie met deze man zou regelrecht leiden tot een nieuwe uitsluiting.
  Even leek SC Gastel deze aanwijzingen goed op te pakken. Binnen 2 minuten na de pauze maakte Wahib de 1-5 op aangeven van Xavi. Hierna moest de topschutter van JO15-1 naar de kant. Beurs geschopt door de knoesten achterin bij METO. Helaas liet SC Gastel hierna het tempo weer teveel zakken en viel er weinig meer te genieten. Rood-zwart bleef de beste ploeg, maar wist nog maar weinig te doen met het veldoverwicht. Kas liet zich zelfs een tweede maal in de luren leggen, 2-5. Twee doelpunten om de oren tegen een derdeklasser is wel iets om je voor te schamen. Jitze, Ricardo en Marne moesten zefs nog enkele malen handelend optreden, anders was het nog spannend geworden ook.
  En ondanks duizend waarschuwingen van de technische staf liet opnieuw een Gastel speler zich gaan. Mart reageerde vloekend nadat de scheidsrechter weigerde te fluiten na een doodschop op een medespeler. En hop, de rode kaart voor Mart. Met tien man maakte SC Gastel nog wel de 2-6. Eerst schoot Xavi op de doelman, maar in de rebound sloeg Tycho toe. Het dappere METO mocht nog aftrappen, maar daarna was deze vervelende wedstrijd gelukkig voorbij. Op de 2-6 zege viel verder weinig af te dingen. Oh ja toch wel. De scheidsrechter snoepte de bezoekers toch nog een doelpunt af. Op het wedstrijdformulier verscheen 2-5, terwijl verder iedere toeschouwer heeft gezien dat het 2-6 was geworden. De rode kaart vergat hij dan weer niet te noteren.

  METO JO15-2 - SC Gastel JO15-1 2-6

  Doelpunten:
  5e min . Wahib Tahri (assist Xavi Frik) 0-1
  8e min. Xavi Frik (assist Bart Kempenaars) 0-2
  17e min . Xavi Frik (fout METO) 0-3
  31e min. Kas Tamaela (corner Luca) 0-4
  35e min. METO 1-4
  37e min. Wahib Tahri (assist Xavi Frik) 2-5
  70e min. Tycho Tampoebolon (assist Xavi Frik) 2-6