• Na 2 competitiezeges en winst in het bekertoernooi was er bij SC Gastel JO15-1 het vertrouwen om mee te gaan doen om het kampioenschap. Na de derby tegen medekoploper Hoeven staat SC Gastel weer met beide benen op de grond. De ploeg had geen schijn van kans en ging zwaar onderuit, 0-5.

  Dat Hoeven een zware klus zou worden, daar was men bij SC Gastel wel op voorbereid. Dat het na 15 minuten spelen al 0-2 zou staan was wel een forse tegenvaller. Al na 2 minuten spelen namen de bezoekers de leiding. Een duw in de rug bij Matthijs werd niet bestraft. Bij SC Gastel bleef men apatisch wachten op het fluitje van de scheidsrechter. Dat fluitje kwam niet, Hoeven speelde door en schoot zonder weerstand de 0-1 binnen. Ook bij de 0-2 waren de bezoekers simpelweg brutaler. Na een vrije trap bleef men bij SC Gastel toekijken hoe de Hoeven spits razensnel reageerde en toesloeg.
  Hoeven JO15-1 was een fysiek sterke ploeg met veel beweging in de aanval en op het middenveld. SC Gastel kreeg er geen moment vat op. Liet zich in de duels aftroeven en kwam zelf nauwelijks aan voetballen toe. De defensie van Hoeven was het zwakste gedeelte , maar werd lange tijd niet op de proef gesteld
  Na een wissel (de snelle Kees voor de gebutste Yorick) en wijziging van tactisch concept kreeg de thuisploeg in de slotfase van de eerste helft dan eindelijk zijn eerste kansen. Jop had pech met een schot uit de draai dat door de doelman werd over getikt. In de blessuretijd was Jop nogmaals dicht bij een treffer, maar was er een sublieme redding van de doelman en ook de rebound van Stan was een prooi voor de sluitpost. Jammer, want een aansluitingstreffer vlak voor rust had wellicht voor een ommekeer kunnen zorgen.

  In de tweede helft was het toch weer Hoeven dat de wedstrijd stevig in handen nam. Eerst redde Quintin goed op een Hoevens schot en na een misser van Bart (die inviel voor de geblesseerde Jonathan), kreeg Hoeven in de 40e minuut vrije doortocht naar het doel. Tot opluchting van alles wat Gastel was, ging het schot echter naast het doel.
  Jop stuurde een paar minuten later Vince weg, maar die werd, zoals bijna de gehele wedstrijd, op fysieke kracht van de bal gelopen. Het was het beeld van de wedstrijd. Kas en Quinten lieten aan de bal soms prima dingen zien, maar voor ze een beslissende actie konden maken was daar altijd wel een Hoeven speler die op kracht voortijdig een aanvallende actie van SC Gastel onderbrak. Ricardo, Bart, Stan en Tycko werkten als paarden, maar kregen steeds de ene na de andere blauwe aanvalsgolf op zich af. Voor de middenvelders van SC Gastel werd het steeds moeilijker om te belopen. En op beslissende momenten ontbrak ook gewoon de echte scherpte bij de thuisploeg.
  In de 45e minuut keek iedereen toe hoe een Hoeven speler bij een corner kwam inlopen om ongedekt de 0-3 binnen koppen. Natuurlijk was Hoeven een sterke ploeg, maar de doelpunten werden wel heel eenvoudig weg gegeven.
  In de 57e minuut een meevaller voor SC Gastel, dat een makkelijk gegeven strafschop kreeg. De anders zo trefzekere penaltyspecialist Jop, schoot nu van 11- meter kiezelhard op de paal. Dat kon er ook nog wel bij.
  Na deze tegenvaller was het definitief gedaan met het verzet van SC Gastel. Meelopen met de tegenstander werd een brug te ver, waar Hoeven van profiteerde, 0-4. Quintin hield nog enkele Hoevense schoten uit het doel, maar was kansloos op een afstandsschot, 0-5. De nederlaag nam zo wel hele stevige vormen aan. Een uiterst pijnlijke afgang in de derby. Dani verving in de slotfase nog Tycko, die kapot gespeeld niet verder kon. Met de moed der wanhoop probeerde men van de kant door wat positiewisselingen voorin bij Kees, Jop en Vince in ieder geval nog een eretreffer te forceren. Hoeven was echter niet van plan om iets kado te doen. Waarom zou men ook? De kans om de Halderbergse buur een stevige draai om de oren te geven liet men niet liggen. Op de 0-5 nederlaag kon niets worden afgedongen. De deceptie was groot in de kleedkamer bij de thuisploeg. De komende week moet het team de scherven oprapen en zorgen dat het aanstaande zaterdag het thuispubliek een revanche kan aanbieden. Dan is Kogelvangers de tegenstander in Oud Gastel.

  SC Gastel JO15-1 - Hoeven JO15-1 0-5

  Doelpunten:
  2e min. Hoeven 0-1
  15e min. Hoeven 0-2
  45e min. Hoeven 0-3
  62e min. Hoeven 0-4
  67e min. Hoeven 0-5