• SC Gastel JO15-1 heeft zich kunnen herpakken na de nederlaag van vorige week in Breda (4-2 Boeimeer). In opnieuw een lastige uitwedstrijd, was men met 2-3 VVR de baas.

  Het is hier al eerder geschreven. Seizoen 2020-2021 zal een memorabel seizoen worden. Door de coronapandemie, zijn er telkens andere regels en omstandigheden waarmee rekening moet worden gehouden. Een week lang met een volledig fitte selectie kunnen trainen en wedstrijden spelen lijkt voorlopig een utopie. Ditmaal was het Morris Schouten die de JO15-1 kwam aanvullen, waarvoor dank.
  Het is sowieso afwachten hoe lang we nog mogen voetballen. In ieder geval is publiek voorlopig niet meer welkom. En dan was het ook nog donker regenachtig herfstweer. De sfeer op sportpark De Laguiten in Rijsbergen is vast wel eens beter geweest.
  De ploegen van VVR en SC Gastel maakten er echter het beste van. Al is het verre van ideaal om geen kleedkamer te hebben, om je fatsoenlijk op een wedstrijd te kunnen voorbereiden. Er wordt het nodige gevraagd van het improvisatievermogen van spelers en technische staf.

  De eerste kans van de wedstrijd was er in de 3e minuut. Na een prima combinatie tussen Wahib en Tycho, had Jasper de bal voor het inschieten. De aanvoerder schoot echter over het doel.
  In de 9e minuut kreeg SC Gastel een nog grotere kans. Tycho glipte er op snelheid langs over rechts. De bal kwam bij Jasper die breed legde op Jonathan. Die kreeg de bal echter niet langs de doelman.
  VVR was in de 17e minuut dicht bij een doelpunt, maar Marne wist de Rijsbergse inzet over de lat te tikken.
  Na 25 minuten spelen leek de thuisploeg op voorsprong te komen. Eerst miste Xavi de bal op het middenveld. Jitze kopte vervolgens onder de bal door en voor VVR lag het veld open. Op wonderbaarlijke wijze wisten de blauwhemden echter niet te scoren. En waren het de bezoekers die vervolgens wel keihard toesloegen. In de counter ging de bal snel van voet tot voet tussen Jonathan, Jasper en Wahib. Steeds kwam er een half been van VVR tussen, maar de aanval bleef doorlopen. Tot de bal voor de voeten van Mart kwam die met een droge knal de 0-1 binnen schoot.
  VVR drong nog wel aan, maar Ricardo, Jitze, Gloire en doelman Marne gaven geen krimp en haalde zo met een 0-1 voorsprong de rust.

  In de regen buiten de rust pakken. Met een bekertje limonade van een dubieus merk. Iedereen blij dat de tweede helft weer kon beginnen.
  Gastel begon goed aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. Een aanval van achteruit opgezet door Mart en Tycko, kwam via Xavi bij Wahib. De spits van SC Gastel JO15-1, is echter nog steeds niet volledig fit. Een aantal weken geleden had Wahib op zeker deze kans in een doelpunt omgezet. Nu kwam hij kracht tekort en kon de VVR defensie nog redding brengen.
  In de 43e minuut ging diezelfde VVR defensie lelijk in de fout. Een voorzet van Tycho werd volledig gemist door verdediging en doelman. Tot zijn eigen verbazing had Jonathan de bal vervolgens voor het intikken. De 0-2 door Van Rijsbergen in Rijsbergen.

  Hoewel de ploeg in balbezit soms slordig was, hadden de rood-zwarten de wedstrijd nu wel onder controle. In de 52e minuut onderschepte Xavi een slechte uittrap van de VVR doelman. Van grote afstand raakte Xavi de kruising, maar sloeg de bal via de paal toch in de andere hoek binnen, 0-3.
  Wedstrijd in de tas, al maakte de scheidsrechter de wedstrijd nog even spannend. Een correcte ingreep van Tycko buiten het strafschopgebied werd bestraft met een penalty. Marne werd kansloos gelaten en VVR op 1-3. De thuisploeg ging alles of niets spelen en zette de Gastelaren nog onder druk. Jitze haalde in de slotfase veel weg met zijn hoofd. Echt in de gevaar kwam de zege niet meer. Diep in blessuretijd maakte VVR nog wel de 2-3. Na 4 extra minuten vond de leidsman het gelukkig ook genoeg en kon SC Gastel in wedstrijdtenue weer in de auto op weg naar Halderberge. Met de 3 punten op zak.

  VVR JO15-1 - SC Gastel JO15-1 2-3

  Doelpunten:
  26e min. Mart Koolen 0-1
  43e min. Jonathan van Rijsbergen (assist Tycho Tampoebolon) 0-2
  52e min. Xavi Frik 0-3
  66e min. VVR (strafschop) 1-3
  70e min. VVR 2-3