• Gezapig SC Gastel 1 verliest slotduel

    28 mei 2024
  • Het laatste officiële duel voor Kees de Rooij en Harry Tak als staf van SC Gastel 1. De spelersgroep was gebrand om deze twee mannen een mooi einde te geven door te winnen thuis van Rimboe. De volgende elf starten aan deze wedstrijd: Coert Doomen, Dennis Buijs, Davey Forster, Mats Helmons, Richard Hamers, Koen de Vos, Sven Damen, Robin Tak, Rhinaldo Rockx, Bas van Oers en Sjoerd van den Eijnden.
    In de openingsfase was het Gastel dat veelvuldig de bal had. Door de hoge druk die Gastel gaf had het snel de bal weer in eigen bezit en kon het de aanval continu zoeken. In de 12e minuut was het Gastel dat de eerste en gelijk goede mogelijkheid kreeg van de wedstrijd. Richard zag Bas vetrekken en gooide de bal snel in. Bas geeft een goede voorzet op Robin, die gretig voor z’n man duikt en de bal net naast kopt. Kort hierna was het dan ook Rimboe wat hun eerste kans kreeg. De centrale verdediger werd vrijgespeeld op het middenveld en kon ver door dribbelen. Van grote afstand kan Coert zijn schot met moeite naast tikken. Uit de corner die hierna volgt was het Robin die zijn directe tegenstander vasthield, wat gezien werd door de scheidsrechter en Rimboe een penalty kreeg en benutte (0-1). Gastel moest zich herpakken, maar kreeg vrij kort na de 0-1 weer een tegentreffer. In de 16e minuut werd de bal door de spits doorgekopt, stond de verdediging verkeerd en kon de andere spits de bal laag langs Coert binnenschuiven (0-2). Een lesje effectiviteit. Toch bleef Gastel rustig en geconcentreerd spelen. Dit resulteerde in een snelle aansluitingstreffer. In de 23e minuut viel na slecht wegwerken de bal voor de voeten van Bas, die de bal laag in het zijnet binnenschiet (1-2). Na de aansluitingstreffer zakte het wat weg bij Gastel en kwam het nog goed weg dat het geen tegentreffer meer incasseerde. Een fout in de opbouw bij Gastel werd gelukkig niet afgestraft. Hierna gebeurde er weinig en ging Gastel rusten met een achterstand.

    Gastel kwam gretig en fel uit de kleedkamer. Dit resulteerde in wat kansjes. Rimboe zakte steeds verder in en probeerde de voorsprong met man en macht te verdedigen. Na lang ploeteren was het dan eindelijk in de 70e minuut raak voor Gastel. Een vrije trap van de ingevallen Harm werd strak in de kruising geschoten. Gastel kreeg meer geloof en de wedstrijd begon meer te kantelen. In de 79e minuut groeide het gevoel meer toen Rimboe met een man minder te spelen kwam. Kort hierna kreeg Gastel een grote kans om eindelijk op voorsprong te komen. Matthijs stuurt Harm op rechts weg, die een strakke lage voorzet geeft. Rhinaldo duikt bij de 1e paal op en dacht de bal binnen te tikken, maar helaas staat er een verdediger van Rimboe die de bal net van de lijn houdt. Gastel bleef doordrukken en wat mogelijkheidjes creëren voor de overwinning, maar plots uit het niet was het Rimboe dat er met de overwinning vandoor gaat. Een lange uittrap van de keeper zorgde voor miscommunicatie tussen Coert en Sjoerd, de bal werd over Coert heen helaas in eigen goal gekopt. Een teleurstellend einde van een toch prachtig seizoen.

    Na de wedstrijd werden alle kampioenselftallen gehuldigd wat een prachtig gezicht was. Nadien nam selectie 1 in de kleedkamer afscheid van Kees de Rooij en Harry Tak voor hun bewezen diensten.