• Eindelijk kon het dan nu voor het “echie”. Klaar met oefenen, gelijk een bekerkraker om het seizoen 2020-2021 officieel te openen. Twee seizoenen geleden, ver voor iemand van corona had gehoord, was het BSC dat na strafschoppen SC Gastel de weg naar de finale wist te versperren. Een groot gedeelte van de huidige JO15-1 selectie kreeg nu de kans op sportief revanche.

  Daar zag het de eerste helft bepaald niet naar uit. BSC was de baas op het veld, met goed technisch verzorgd voetbal. Al na 3 minuten kroop de thuisploeg door het oog van de naald, toen BSC al een enorme kans kreeg. In de counter sloeg SC Gastel razendsnel toe. Met een prachtige pass bereikte Jop, Tycko. Die stuitte op de doelman van BSC. De bal werd vervolgens tegen Wahib aangeschoten en die zei dankjewel, 1-0.
  BSC bleef echter het betere spel hebben. Via een wereldgoal, prachtige lob van afstand over Marne heen, kwam BSC verdiend op gelijke hoogte, 1-1.
  Ricardo voorkwam met goed ingrijpen een voorsprong voor BSC. SC Gastel leek vervolgens na 18 minuten opnieuw op voorsprong te komen. Een doelpunt van Mart werd om dubieuze redenen afgekeurd wegens buitenspel. Hier leek BSC de clubgrensrechter dankbaar voor te mogen zijn. Die hulp hadden de Roosendalers helemaal niet nodig, want het speelde een prima wedstrijd. Toch leek SC Gastel met een gelijke stand de rust te kunnen halen. Opnieuw was het Ricardo die een zeker lijkend doelpunt van BSC wist te voorkomen. Maar vlak voor de pauze ging het dan toch mis. Goede combinatie van BSC, te veel ruimte gegeven door de defensie van SC Gastel en 1-2 ruststand.

  Die rust werd door SC Gastel aangegrepen om wat herstelwerkzaamheden te verrichten. Even wat poppetjes anders neerzetten en afspraken aanscherpen. En dan is het hopen op een positief effect. Wat heet! Als een tornado blies een ontketend SC Gastel in de tweede helft BSC van het veld. Al na 18 seconden stond Jop alleen voor de doelman. Hier schrok de aanvoerder zelf van, want zijn schot ging over het doel. Maar de beer was los! Een geweldige bal van Luca over 30 meter, bereikte Jonathan, die van dichtbij raak schoot, 2-2. En binnen 3 minuten na rust stond SC Gastel op voorsprong. Ditmaal een knappe actie van Wahib en Mart als afmaker 3-2.
  Na een slippertje van Marne kwam BSC bijna op 3-3, maar verder kwamen de wit-groenen er na rust niet meer aan te pas. Eerst voorkwam de grensrechter een zuiver doelpunt van SC Gastel door opnieuw zijn vlag de lucht in te gooien. Het was slechts uitstel van executie want in de 51e minuut maakte Xavi de 4-2 na een mooie voorzet van Jonathan. En in de 55e minuut gaf Xavi een geweldige crosspass op Wahib die ondanks hangende tegenstanders aan zijn lijf de 5-2 wist te maken.
  De frustratie bij BSC nam toe en even dreigde het spel te ontsporen. Goed ingrijpen van Gloire (compliment!) voorkwam dat zijn ploeggenoten ingingen op de provocaties uit Roosendaal. De rust keerde dan ook weer snel terug op het veld.
  Betrekkelijke rust, want SC Gastel bleef een wereldpartij op de mat leggen. In de 58e minuut draaide Xavi knap om zijn as, waarna zijn schot net naast ging. En in dezelfde minuut was Jop dicht bij een doelpunt na prima voorbereidend werk van Jonathan. Waar Tycko, Tycho, Ricardo, Gloire, Kas, Jonathan, Luca, Stan en Kick in de eerste helft hun handen vol hadden aan hun tegenstander, hadden zij nu hun man in de zak. Terwijl de aanvallende carroussel Xavi, Mart, Jop en Wahib het arme BSC helemaal dol draaide. De mooiste treffer kwam er na 61 minuten spelen. Mart won weer eens zijn persoonlijke duel en speelde Wahib in. Die draaide á la Gerd Müller (voor de oudjes onder ons) weg van zijn tegenstander en knalde het leer snoeihard in de kruising.
  BSC wist zich ondanks de zware tweede helft te herpakken en ging op zoek naar toch nog een sportief succesje. Klasse dat de bezoekers niet de handdoek wierpen. SC Gastel gaf echter niets meer weg. Twee prima reddingen van doelman Marne in de slotfase markeerde dat prima.
  Het slotstuk was weer voor de thuisploeg. Weer een prima bal van achteruit van Xavi. Jop sprintte de BSC defensie eruit en pikte zo ook zijn doelpuntje mee, 7-2. Waaat? 7-2, zegt het voort. Wie alleen de eerste helft heeft gezien, zal deze uitslag niet kunnen geloven. Maar SC Gastel JO15-1 leverde in de tweede helft een prestatie van formaat. Chapeau!
  Bedankt ook Stan en Kick van de JO14 om de door blessures uitgedunde selectie van JO15 aan te vullen.

  SC Gastel JO15-1 – BSC JO15-1 7-2

  Doelpunten:
  4e min. Wahib Tahri (kluts) 1-0
  11e min. BSC 1-1
  34e min. BSC 1-2
  37e min. Jonathan van Rijsbergen (assist Luca Roks) 2-2
  38e min. Mart Koolen (assist Wahib Tahri) 3-2
  51e min. Xavi Frik (assist Jonathan van Rijsbergen) 4-2
  55e min. Wahib Tahri (assist Xavi Frik) 5-2
  61e min. Wahib Tahri (assist Mart Koolen) 6-2
  67e min. Jop van Meel (assist Xavi Frik) 7-2