• In het SC Gastel feestweekend houdt het maar niet op met activiteiten. Traditioneel begint het pinksterweekend met het jeugdkamp. Ook weer zo’n prachtig event wat van begin tot einde genieten is. Een verslag:
  Eindelijk… na 2 jaar geen kamp of improviseren eindelijk weer een ‘normaal’ kamp. Normaal, zonder beperkingen en zoals het hoort met overnachting.
  Nadat de jongste deelnemers (JO7 - JO8 - JO9) hun slaapplekken hebben ingericht in de gymzaal van school en de oudste deelnemers (JO10 - JO11) hun intrek hebben genomen, kan het programma beginnen.
  Op vrijdagavond een vol programma: een voetbaltoernooi op het hoofdveld, lasergamen in het bos om vervolgens na een heerlijk broodje kroket of frikandel een speurtocht door Oud Gastel te lopen. Tijdens deze speurtocht moeten bekende voetballers geraden worden. Hier blijkt maar weer eens hoe ver de voetbalkennis van de jeugd tegenwoordig rijkt.
  Dan de nacht… de jongste jeugd blijkt behoorlijk uitgeput en valt vlot in slaap. Dit was bij de oudere jeugd wat lastiger. Terwijl de begeleiding ’s nachts geniet van enkele culinaire hoogstandjes van de barbecue-brigade, maakt de oudste jeugd er een feestje van. Sommige van hen (we noemen maar geen namen) zien het zelfs 05:00 uur worden!
  Zaterdag ochtend op tijd weer uit bed voor een overheerlijk ontbijt wat inmiddels al is voorbereid en klaargezet. Nadat de buikjes zijn gevuld en inmiddels ook de nieuwe JO7 is aangesloten, starten we met de zeskamp. Iedereen heeft zich enorm uit kunnen leven op de buikschuifbaan, stormbaan, met het levend tafelvoetbal en nog vele andere spelvormen.
  Als afsluiting van het kamp staat sinds een aantal jaar de finale van de penaltybokaal op de planning. Wie wordt dit jaar de opvolger van Dani Luijten (2019) en Lucas Malfait (2021)? De finale vindt plaats onder luide aanmoediging van alle kampdeelnemers en de inmiddels toegestroomde ouders. Van de vijf finalisten uit alle leeftijdscategorieën (Mick Houtepen, Jurre Tax, Tijs Nieuwkamer, Max Zaalman en Storm Schijven) blijkt Jurre Tax van JO8 het beste in staat zijn penalty’s langs keep Siem van de Merbel te schieten.
  Nadat alle vrijwilligers (leiders, trainers, ouders) en sponsors/partners (Jumbo Broos, Bakkerij Ton van Hees, Nicky’s Paviljoen, Zwembad Blankershove en BS Talente) zijn bedankt, gaan we over tot de laatste prijsuitreiking. Alle deelnemers mochten hun medaille in ontvangst nemen en over het gehele kamp is Liverpool de grote winnaar geworden.
  Mede door het mooie (en in ieder geval droge) weer, het enthousiasme van alle deelnemers en alle vrijwilligers, kijken wij als organisatie terug op een meer dan geslaagd pupillenkamp en kijken wij nu al uit naar 2023! 🔴⚫️⚽️💪👍🤛
  Na het pupillenkamp was het tijd voor de teams JO 12, JO12, JO13, MO13, JO14, en JO15. Deze teams hadden door Corona hun trouwe junioren dag in het water zien vallen en de organisatie, onder bezielende leiding van Tonio Lazaroms en Dennie van Eekelen, hadden hiervoor een zeskamp uitgezet. Er werd met veel plezier en sportiviteit gestreden om de plaatsen. JO13-1 ging er met de hoofdprijs van door. Ook voor deze middag alle sponsoren, vrijwilligers, ouders en activiteitencommissie bedankt!