• SC Gastel JO15-1 zit in een moeizame periode. Na de forse nederlaag vorige week tegen koploper Hoeven, ging de ploeg een week later opnieuw onderuit. Tegenstander Kogelvangers ging een stuk efficiënter om met de kansen dan SC Gastel. De 2-5 nederlaag was geflatteerd, maar vooral te wijten aan een gebrek aan scherpte bij de thuisploeg.

  In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand voor SC Gastel. Al na 4 minuten kreeg het een enorme kans. Jop vond Vince van Dijk die op 5 meter voor de doelman de bal voor het inschieten had. De spits leek te schrikken van die kans, want hij miste de opgelegde mogelijkheid.
  Twee minuten later was daar de eerste kans voor Kogelvangers. Na een slippertje van Jonathan, was er vrije doortocht voor hun aanvaller naar het Gastel doel. De spits uit Willemstad (West-Brabant, niet Curacao) produceerde echter een afzwaaier waardoor Quintin niet eens in actie te hoefde te komen.
  De thuisploeg nam hierna het initiatief stevig in handen. Scherpte voor het doel was echter een groot probleem. In de 14e minuut kopte Vince een corner van Matthijs net naast het doel. Een minuut later zette Jop, Bart alleen voor de doelman, maar ook Bart wist niet te scoren. Na 25 minuten spelen een prima dieptepass van Jop. Vince sprintte de defensie van Kogelvangers eruit en kon alleen op de doelman afgaan. Helaas ontbrak ook nu het laatste beslissende zetje. De 27e minuut dan. Een prima corner van Matthijs verraste bijna de doelman bij de eerste paal. Van dichtbij kregen Kas en Tycko in de rebound de bal ook niet in het doel. Op het half uur soleerde Jop door de groene verdediging en gaf Bart een niet te missen kans. Bart verklaarde in de rust zich een hoedje te zijn geschrokken van de nogal fors uitgevallen doelman van Kogelvangers, waarmee hij oog in oog stond. Resultaat: weer geen doelpunt.
  Vlak voor de pauze kwam de thuisploeg dan toch nog op voorsprong. Jonathan bereikte Kas met een slim passje. Kas dribbelde naar binnen toe en vanaf 20 meter schilderde hij de dikverdiende 1-0 met een prachtig gekruld schot in de kruising op het bord.

  In de tweede helft moest SC Gastel het dan gaan afmaken. Dat liep echter geheel anders. Eerst kreeg echter Vince opnieuw een dot van een kans. Na een pass van achteruit van Stan kon Vince opnieuw alleen op de doelman afgaan. Maar de doelman van Kogelvangers kwam weer als winnaar uit het één op één duel.
  En toen trad de bekende voetbalwet in werking: Als je de kansen zelf niet maakt...
  Eerst was er een mislukte buitenspelval bij SC Gastel waardoor Kogelvangers vrije doortocht kreeg. En waar SC Gastel keer op keer vrij voor de doelman niet wist te scoren, deed Kogelvangers dat beter, 1-1. En nauwelijks bekomen van deze tegenvaller, kreeg de thuisploeg de volgende tik te verwerken. Een ogenschijnlijk correcte tackle van Tycko werd bestraft met een vrije trap op de rand van de 16 meter. En opnieuw pakte Kogelvangers het kado zonder scrupulus uit, 1-2.
  Jop leek direct na deze tegenvaller toe te gaan slaan. De aanvoerder van SC Gastel stuurde een Kogelvangers verdediger het bos in, die hem vervolgens meedogenloos onderuit schopte. Gele kaart en Kogelvangers moest voor 5 minuten met 10 man verder. Veelzeggend was het gegeven dat SC Gastel zich in deze man meer situatie geen enkele kans wist te scheppen. Zodra het weer 11 tegen 11 was sloeg Kogelvangers direct toe. Quintin, verblind door de zon, verkeek zich op een houdbaar schot, 1-3.
  Nu was het wel direct raak voor SC Gastel na de aftrap. Kas stuurde Jop de diepte in. Die wist de doelman te omzeilen en met enkele verdedigers in zijn nek, schoot hij de aansluitingstreffer binnen, 2-3.
  Er was nog 10 minuten te spelen en dat leek genoeg tijd voor de thuisploeg om in ieder geval een punt binnen te slepen. Tot grote teleurstelling van iedereen aan de kant (minus het plukje inwoners uit Willemstad, West-Brabant dus, niet Curacao), leek alle energie bij de thuisploeg verdwenen. Zelden een beroerder slotoffensief (nul, lees 0, kansen) gezien. Het was Kogelvangers dat nog 2 maal wist te scoren. SC Gastel stond erbij en keek ernaar. Wedstrijdstatistiek: SC Gastel: 8 kansen: 2 doelpunten; Kogelvangers 6 kansen: 5 doelpunten. Duidelijker kan het gebrek aan scherpte bij de thuisploeg niet worden omschreven. Er is een hoop werk aan de winkel voor Voor SC Gastel JO15-1. En dan staat ook nog de ontmoeting met het sterke Seolto op het programma.

  SC Gastel JO15-1 - Kogelvangers JO15-1 2-5

  Doelpunten:
  34e min. Kas Tamaela (assist Jonathan van Rijsbergen) 1-0
  43e min. Kogelvangers 1-1
  50e min. Kogelvangers 1-2
  59e min. Kogelvangers 1-3
  60e min. Jop van Meel (assist Kas Tamaela) 2-3
  64e min. Kogelvangers 2-4
  65e min. Kogelvangers 2-5