• Gastel stunt bij de koploper!

12 dec 2021
  • Zoveel afwezigen deze keer dat de technische staf bijna de tel kwijt was. Ze dachten een man teveel te hebben voor op het wedstrijdformulier maar in de kleedkamer bleken we toch op 16 uit te komen. En half team van jezelf afwezig; dan wordt het aftellen naar de winterstop. Gelukkig bleken Jo19 en het 2e en bijna vaste waarde Daan bereid te helpen. Een brede bank dus, luxe voor de technische staf.
    De nieuwelingen bleken zich goed aan te passen aan de senioren, of andersom, en Gastel tikte de bal lekker rond en zette vroeg druk. En dat uit bij de koploper!
    De neefjes Tak voorin combineerden er op los. De jonge Robin lopen en de oude Yordi praten en combineren.
    Uit een mooie voorzet van Bram Aarssen kopte Robin Tak vallend de 0-1 binnen. Helaas was de voorsprong van korte duur. Een als voorzet mislukte volley leek over keeper Dijkers in de goal te verdwijnen. Dijkers kon er nog net bij maar uit de rebound maakte NSV de gelijkmaker. Echter Gastel bleef het betere van het spel houden en kwam weer op voorsprong. Yordi Tak stuurde Bram Aarssen weg die alleen voor de keeper beheerst 1-2 scoorde.
    Terecht en met goed voerbal afgedwongen. Leider Lazaroms dus dik tevreden in de rust.
    Na rust liep Gastel weg bij NSV. De Takkies voorin waren scherp. Eerst scoorde Yordi Tak alert de 1-3 uit de rebound. De mooiste Gastel goal was voor Robin Tak, hij schoot de voorzet van Yordi Tak via lat en paal in de verre hoek. Gastel 1-4 voor en de wedstrijd leek gespeeld. Toch kwam NSV terug in de wedstrijd. De 2-4 werd te makkelijk weg gegeven. De 3-4 was schitterend, een streep van ruim 20 meter die in de winkelhaak bleef hangen. Toch nog druk op Gastel dus. Ondanks het opportunistische voetbal van NSV in de laatste minuten bleef Gastel overeind. In de allerlaatste minuut kon keeper Dijkers met zijn vingertoppen nog redden op een harde knal. Daarna was het klaar en kom Gastel zich op gaan maken voor de finale van de F1. Nog een wedstrijd voor de winterstop. Mocht Gastel die winnen dan nestelt het zich in de top.