• Gastel laat de kansen liggen in topper

  14 nov 2022
 • Vandaag stond de topper op het programma tegen Halsteren 3.

  Gelukkig waren de manschappen weer goed aangevuld door Koen en Joey. Dank hiervoor.
  Helaas was broer Michiel niet op tijd, omdat zijn motor haperde.

  Het liefste had ik een verslag gemaakt met de goals van Gastel, de mooie aanvallen, het drukken van de tegenstander in hun eigen 16 meter. Helaas lief de wedstrijd een beetje anders.

  Al snel werd duidelijk dat Gastel de beter voetballende ploeg was van de 2. Dit resulteerde nog niet in grote kansen, maar als snel werd duidelijk dat hier zeker 3 punten te halen viel. Halsteren concentreerde zich vooral op het verdedigen tot 10 meter voor de 16 meter. Gastel had op 0-1 moeten komen, maar Pascal faalde 1 op 1 met de keeper. Ook Ramon kreeg een aantal goeie kansen om de wedstrijd open te breken.
  Dan komt de alom oude voetbalwet weer tevoorschijn. Halsteren komt 1 keer voor het doel maar dat was gelijk dodelijk. Een scrimmage voor de goal zorgde voor de onterechte 1-0. Vlak daarna kregen ze nog een kop kans, maar deze werd vakkundig nagekeken door Ruud.
  Hoe kon het zijn dat deze ruststand tot stand kwam was de grote vraag. Achterin stond het als een huis, het middenveld was heer en meester, alleen voorin werden de kansen niet benut.

  Tweede helft kwam Tygo erin (Joey was intussen al ingevallen voor de geblesseerde Niels) Yordi ging met Ramon voorin spelen. Die kreeg gelijk de kans op de 1-1, maar miste jammerlijk. De kansen bleven voor Gastel, maar uiteindelijk viel hij dan toch. Een goede voorzet van Yordi werd simpel binnengetikt door Ramon. Nu erop en erover zou je zeggen, maar helaas.

  Na een discutabele vrije trap, waarbij Rein ook lichtgeel kreeg gepresenteerd, schoot de laatste man van Halsteren de bal prachtig in de kruising. Mooie goal, maar helaas hadden wij daar niets aan. Gastel bleef drukken, maar de ruimtes werden groter en goed benut door de slimme spelers van Halsteren. Eind van de wedstrijd viel daarom ook nog de 3-1. Een goeie les van Gastel 3. Zelf de kansen maken, dan win je zo`n pot met 3-8.

  Volgende week weer een weekje vrij.