• Gastel doet zichzelf te kort

29 nov 2021
  • Op de (waarschijnlijk) laatste speelronde van dit jaar, moest SC Gastel naar het onbekende HOV/DJSCR uit Rotterdam. Een totaal onbekende ploeg voor de Gastelaren.
    Het bleek, als je ze laat voetballen, een technisch vaardige ploeg te zijn. Als je er kort op zit en zelf het spel maakt, is het een ploeg die door middel van tuffen, intimideren en slaan de tegenstanders probeert te imponeren. Tuffen en slaan zijn echter dingen die je niet hoort te doen op het veld. Ook na de wedstrijd liet de keeper zich gaan door Ricardo Elgin in het gezicht te slaan. Het zegt genoeg dat een speler van HOV/DJSCR na de wedstrijd zijn excuses kwam maken voor het gedrag van zijn medespelers.
    Trainer de Rooij had heel veel spelers tot zijn beschikking. Vooral na de puike wedstrijd van vorige week was het moeilijk kiezen. Sven Damen en Richard Hamers maakten hun rentree weer na enkele weken blessureleed.
    Gastel begon scherp aan de wedstrijd en een indraaiende corner van Pascal van Caam, werd knap binnen gekopt door Keano Elgin. Gastel zat op rozen en kon 1 minuut later de 0-2 binnenwerken, maar Pascal faalde oog in oog met de keeper, na een geweldige bal buitenkant voet van Matthijs Nagtzaam.
    Niet veel later kon een speler van HOV/DJSCR, vrijuit op goal schieten. Door het slechte kunstgrasveld gleed doelman Coert Doomen weg. Hierdoor belandde de bal in het netje. De 2-1 liet niet lang op zich wachten. Een vrije trap werd binnengeschoten en Gastel moest de schade proberen te repareren. Gastel bleek voetballend niet het niveau te halen van de wedstrijd vorige week. Pascal had de 2-2 op zijn schoen, maar faalde wederom. Waar terugleggen een betere optie was geweest. Gelukkig viel de 2-2 net voor rust. Een steekbal van Sven, werd vakkundig tot doelpunt gepromoveerd door topscoorder Matthijs.
    Na de rust werd Dennis Buijs in de ploeg gebracht voor Sven. Gastel wilde weer domineren en het spel maken. Dat lukte. De tegenstander begon zich steeds meer bezig te houden met randzaken die niets met voetbal te maken hebben. 10 seconden na rust had Ricardo de 2-3 op zijn schoen, maar op wonderbaarlijke wijze stond de binnenkant van de paal de treffer in de weg. Even later was het Pascal die een vrije trap op de onderkant van de lat poeierde. Gastel zette aan, maar de treffer wilde niet vallen. HOV/DJSCR had weinig in te brengen en het was wachten op de 2-3. Mats Hellemons leek ook een treffer te maken, maar helaas werd deze net voor de doellijn gepareerd door een speler van HOV/DJSCR. Ook Mathijs schoot nog een keer net naast. Helaas bleef het bij deze 2-2 en verloor het 2 dure punten van een tegenstander waar het zeker van had moeten winnen.
    Het is nu afwachten wat de maatregelen gaan doen en of we dit jaar nog in actie zullen komen.