• Gastel brengt zich onnodig in de problemen

 • Op een regenachtige koude zondagmorgen mocht Gastel op het drassige hoofdveld van RCD aantreden tegen RCD 3. Met de aankomende toppers in het vooruitzicht was een overwinning broodnodig.
  Leider Lazaroms had weer alles op alles moeten zetten om de afwezigen te vervangen. Gastel zou zelf deze ochtend nog wat surprises weggeven maar sommigen hadden er al een gekregen van schoonmoeders.
  En er zijn oud corifeen in Gastel die wel weten wat een surprise van schoonmoeder betekent!

  Maar op naar de wedstrijd. Voor de rust geen vuiltje aan de lucht voor Gastel. Gastel gaf niks weg, voetbalde beter dan de tegenstander en een 2-0 ruststand was een logisch gevolg. Robin Dierks (jawel!! Hij scoort) scoorde na een knappe actie hard in de lange hoek. De 2-0 kwam van de voet van Ramon van Aalst die het op het natte veld met een harde zwabber de keeper verraste. Keeper ging niet geheel vrijuit maar dat kan de beste gebeuren.

  Na rust leek Gastel de kluts kwijt. Het spel was slap en warrig. Uit een vrije trap werd na slecht verdedigen de 1-2 binnen gekopt. Keeper Dijkers gaf daarna nog een surprise weg aan RCD door dom de stuit af te wachten bij een indraaiende vrije trap. Onnodig 2-2. Maar Gastel zette de schouders er weer onder. Ramon van Aalst stelde met een goede actie Jorre Broeren in staat om te scoren. 2-3 voor Gastel.
  In de allerlaatste minuut nog een gevaarlijke aanval. Theo vlagt voor buitenspel maar de scheids fluit niet. Keeper Dijkers grijpt goed in ruim buiten de 16 en blokt de bal die bij Niek de Vos komt. In plaats van de bal het Dordrecht stadion in te schieten speelt Niek terug op de keeper maar die is er niet….. die was ver uit zijn goal gekomen.
  Eigen goal en 3-3 lijkt het.
  Maar de scheids gaat toch even bij Theo kijken. Die bevestigd gedecideerd; buitenspel!
  Scheids (dat maak je uit niet vaak mee) volgt Theo en fluit kort daarna af. De puntjes zijn binnen!