• Deze week stond zowel de midweekse thuiswedstrijd tegen vv Oosterhout als de zondagse uitwedstrijd tegen RCD in Dordrecht op het programma. Wederom twee zeer belangrijke wedstrijd richting het slot van de competitie tegen niet de minste tegenstanders. Tegen beide ploegen had SC Gastel 1 in de eerdere ontmoeting moeite om de drie punten over de streep te trekken.

    In de thuiswedstrijd tegen vv Oosterhout was er aan het publiek te zien dat de belangen groot waren, gezien de grote opkomst. De eerste 20 minuten oogde van Gastelse kant wat gespannen en dat was ook te zien aan het voetbal. Het leek nog niet op het voetbal wat we gewend zijn en wat verwacht mag worden. Toch kreeg Gastel kansen via Pascal van Caam en Matthijs Nagtzaam. Ook vv Oosterhout kreeg kansen. De spits van Oosterhout had vrije doortocht naar het doel na balverlies van Richard Hamers. De spits van Oosterhout probeerde doelman Coert Doomen te omspelen, maar Coert plukte de bal van zijn voeten. Na ongeveer een kwartier kwam Gastel op een 1-0 voorsprong. Harm Lambregts loste een schot op doel, waarbij de keeper van Oosterhout moeite had om deze bal te klemmen. Bart Aarssen was er als de kippen bij en tikte van dichtbij binnen. Dit gaf Gastel wat rust in het spel en meer aan voetballen toe. Ook creëerde het gelijk kansen via Pascal en Sven Damen, welke jammerlijk niet tot doelpunt gepromoveerd konden worden. Ook vv Oosterhout kreeg goede kansen wat leidde tot een bal op de paal en een schot over het doel vanuit vrije positie. In het begin van de tweede helft wist vv Oosterhout de wedstrijd snel te keren. Binnen het kwartier in de tweede helft wist Oosterhout namelijk de achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong door twee doelpunten van hun spits. SC Gastel moest iets forceren en bracht Ricardo Elgin in de ploeg voor Davey Forster. Dit leidde tot een open wedstrijd met mogelijkheden aan beide zijden. Uiteindelijk scoorde Keano Elgin de 2-2 door een afvallende bal op de pantoffel te nemen. SC Gastel had vv Oosterhout over de knie en drukte door om nog de 3-2 te forceren. Kansen volgden uit dode spelmomenten, maar deze konden niet gepromoveerd worden tot nog een doelpunt, waardoor 2-2 de eindstand werd.

    Na het gelijkspel tegen vv Oosterhout stond er op zondag wederom een lastige pot op het programma. Een uitwedstrijd naar Dordrecht tegen RCD. Een ploeg die zich niet zomaar 1,2,3 naar de nederlaag liet leiden. Trainer de Rooij kon beschikken over dezelfde selectie als de midweekse wedstrijd tegen vv Oosterhout. Iedereen is en blijft fit, dat is ook wel nodig in dit slot van de competitie. SC Gastel kende een weifelende start aan de wedstrijd en gaf kleine kansjes weg aan RCD. Voorin had RCD een geslepen spits lopen, welke sterkt en behendig was en dus een handenbinder is. Na vijftien minuten ging de bal op de stip voor RCD. Na misgrijpen van Davey Forster en een overtreding van Luc de Jong, schoot RCD de penalty perfect achter de kansloze keeper Coert Doomen. Gastel moest de rug rechten en deed dat ook. Twee minuten na deze domper, schoot Keano Elgin op de paal. Dit na goed doorkomen van Harm Lambregts en dito voorzet. Even later mocht Gastel ook aanleggen vanaf elf meter. Matthijs Nagtzaam werd vakkundig naar de grond gewerkt in de zestien meter. Harm benutte zoals zo vaak dit buitenkansje. Gastel drong meer naar voren en kon dan ook in de 38ste minuut de 1-2 laten noteren. Ricardo Elgin liep goed door en punterde de bal achter de doelman van de tegenstander. Dit bleek ook de ruststand te zijn. Gastel had al op een grotere voorsprong moeten komen. Na de rust was het zaak snel de 1-3 te maken en dan verder uit te lopen. Dit bleek echter moeilijker dan verwacht. RCD is een stugge ploeg, welke veelvuldig de lange bal hanteerde maar kreeg hieruit weinig kansen. Gastel daarentegen had het beter moeten uitspelen. Sven Vermeule kwam erin voor Sven Damen en even later vervingen Jurgen Buuron en Mats Helmons nog Ricardo Elgin en Davey Forster. Gastel kon op de counter nog zeker 2 goals maken, maar het vizier stond niet op scherp vandaag. Zelf had het nog hachelijke situaties voor eigen goal door zeer opportunistisch spel van RCD, maar verder dan wat speldenprikjes kwam RCD niet. Een verdiende overwinning.

    VV Virtus had ook gewonnen dus het blijf zeker spannend. SC Gastel 1 is volgend weekend vrij en kan rustig afwachten wat VV Virtus gaat doen tegen Slikkerveer. De week erna staat de ontmoeting tegen VV Virtus op het programma in Zevenbergen.