• Voor de coaches van SC Gastel JO15-1 is het dit nog prille seizoen telkens weer een hele puzzel om een opstelling op papier en in het veld te krijgen. Voorafgaand aan de tweede competitiewedstrijd, uit tegen Roosendaal, konden liefst 7 spelers van de 14 koppige slectie vanwege blessures of ziekte niet of slechts aangepast trainen. Uiteindelijk stond de ploeg op sportpark Hulsdonk toch met 11 man op het veld. De volle 3 punten gingen na afloop zelfs ook mee terug naar Oud- Gastel. Dat ging niet zonder het nodige pijn verbijten, bloed, zweet en tranen.

  Dat de al langer afwezige Luuk en Quintijn ook nu niet aan de aftrap zouden verschijnen was al langer bekend. In de warming-up bleek vervolgens dat Quinten niet in staat was om te gaan spelen. Een lelijke, onverwachte streep door de rekening, aangezien JO15-1 al de nodige half fitte spelers had. Op de reservebank nu nog slechts één speler, Dani Luijten van de JO13-1. Met enige jaloezie werd naar naar de reservebank van Roosendaal JO15-2 gekeken. Daar zaten liefst 6 (zes!) reservespelers. Het steeds kunnen inbrengen van fitte spelers door de thuisploeg zou een belangrijke rol spelen in het verloop van de wedstrijd.

  SC Gastel begon matig aan het duel. Te snel werd van achteruit gekozen voor de lange bal naar voren, met steeds balverlies als gevolg. De eerste grote kans van de wedstrijd was dan ook voor Roosendaal. Na een scrimmage voor het doel van Quintin, was het uiteindelijk Ricardo die de bal van de lijn wist te halen.
  Op het kwartier was er het eerste serieuze gevaar van de bezoekers. Kas kopte net naast, na een prima corner van Stan.
  Met name over de rechterkant zorgde Roosendaal voor veel gevaar. Nadat Bart en Jonathan van positie hadden gewisseld, kwam SC Gastel beter in het spel. En nam het in de 18e minuut zelfs een 0-1 voorsprong. Een prima spelhervatting van Quintin, kwam via Jop bij Kas. Die gaf een uitstekende steekpass waardoor Stan alleen op de doelman af kon gaan. Stan maakte geen fout, 0-1.
  Stan kreeg vervolgens nog 2 uitgelezen kansen om een loepzuivere hattrick te maken. Na een half uur was het Jop die hem vrij voor de doelman wist te zetten. Een kopie van de kans voor Stan als bij de 0-1, maar ditmaal ging zijn inzet net naast de paal. Twee minuten later opnieuw een bal op maat van Jop op Stan. Die kon voor de derde maal alleen op de keeper afgaan, maar leek te twijfelen door zijn eerder gemiste kans. Stan besloot af te spelen op Yorick. Die stond echter in een lastigere positie en schoot over het doel.
  De ruststand bleef zo 0-1 en dus nog niets beslist. Na de redding van Ricardo had Roosendaal geen grote kansen meer gehad. Wel slaagden hun middenvelders er steeds in om slim uit de rug van hun tegenstander te komen, waardoor de Gastel verdediging nogal eens een overtal van blauwe shirts tegenover zich vond. Onder leiding van de sterke Tycko werd doelgevaar voor Roosendaal echter steeds tijdig onderbroken.
  Daarentegen wisten Jop en Kas met uitstekende passes, steeds hun spitsen Vince en Stan te voeren. Vince vond echter een verdediger tegenover zich met net zo veel snelheid, terwijl de kansen (en het doelpunt) van Stan al eerder beschreven zijn.

  Direct na de pauze sloeg SC Gastel keihard toe. Hoofdrol voor Tycko Witters. Eerst gaf hij de assist voor de 0-2, opnieuw gemaakt door Stan Mol. En nog binnen de 5 minuten na rust maakte hij zelf de 0-3. Op eigen helft veroverde Tycko de bal. Daarna volgde een rush van zeker 60 meter, die pas eindigde nadat hij van dichtbij de Roosendaalse doelman passeerde. Een absolute wereldactie.
  De buit leek binnen en het moment was ook daar om Matthijs te vervangen, die op mentaliteit zijn pijn had verbeten en nu zijn geplaagde knie rust kon geven. JO15-1 moest nu wel wat rommelen met de opstelling, maar had ook de hoop dat de thuisploeg zich gewonnen gaf. Dat was buiten de veerkracht van Roosendaal gerekend. En natuurlijk had die ploeg de weelde om steeds weer fitte spelers in te brengen.
  In de 52e minuut draaide Pieter Looyschelder knap weg bij zijn tegenstander en schoot de 1-3 binnen.
  SC Gastel leek direct weer terug te slaan. Jop zette Dani alleen voor de doelman, maar de jonge invaller had iets te veel tijd nodig waardoor een Roosendaal verdediger zich nog voor diens schot kon werpen. Bart schoot de rebound op doel, maar de doelman bracht redding.
  Het publiek op de goed bezette tribune zag een zeer vermakelijke wedstrijd met volop kansen voor beide doelen.
  Roosendaal schoot op de lat en uit de tegenaanval stuurde Jop, Vince alleen op de doelman af. Zeker 30 meter moest Vince nog afleggen naar het vijandelijke doel, met alleen de doelman nog als obstakel naar de 1-4. Juist die lange afstand gaf Vince waarschijnlijk te veel tijd tot nadenken. De spits van SC Gastel kreeg de bal namelijk niet langs de doelman en zo bleef het 1-3.
  Het gebrek aan verse krachten en te veel spelers met pijntjes leidde er toe dat SC Gastel steeds moeizamer aan aanvallen toe kwam. De druk van Roosendaal, dat bleef knokken voor een beter resultaat, nam steeds meer toe.
  Jop had voor verlossing kunnen zorgen als hij een solo door de Roosendaal verdediging had kunnen afsluiten met een doelpunt, maar de doelman was opnieuw een sta in de weg. Het was de laatste actie van Jop, want getroffen door kramp in de kuit moest hij naar de kant. Noodgedwongen moest hierdoor Matthijs terug het veld in. Prompt ging ook het licht uit bij kilometervreter Tycko, bij wie het melkzuur tot achter de oren zat, maar vooral in de benen. Wissels waren er echter niet meer, Jop lag nog gestrekt langs de kant. Met een strompelende Matthijs en Tycko moest SC Gastel zien stand te houden tegen een fit Roosendaal dat bloed rook en het doel van Gastel bleef bestoken. Quintin hield echter goed stand. Geholpen door Ricardo, Bart, Jonathan, Stan, Kas en Yorick die zich in de slotfase alleen nog bezig hielden om de Roosendaalse aansluitingstreffer te voorkomen. Voorin stonden Vince en Dani tegenover een overmacht aan verdedigers en konden aanvallend geen vuist meer maken. Op het tandvlees en puur op inzet sleepte SC Gastel de winst binnen. Mooi was het allemaal niet meer op het eind, maar dat was gezien alle blessuregevallen ook niet meer mogelijk. Een zware overtreding van Roosendaal, bracht SC Gastel bijna nog meer schade toe. Gelukkig hoefde het Gastelse slachtoffer van de doldrieste Roosendaalse aanslag niet het nabijgelegen Bravis ziekenhuis te bezoeken. Dat was niet de verdienste van de dader die een dieprode kaart met schorsing verdiende. De verder prima fluitende scheidsrechter hield de kaart echter op zak en ook nu liet SC Gastel zich niet van de wijs brengen. Nadat de ruime blessuretijd was overleefd, konden de moegestreden Gastelse helden tevreden het strijdperk verlaten. Hopen dat de komende week de meeste mannen weer kunnen herstellen, want dan wacht titelfavoriet Hoeven.
  Roosendaal JO15-2 - SC Gastel JO15-1 1-3

  Doelpunten:
  18e min. Stan Mol (assist Kas Tamaela) 0-1
  37e min. Stan Mol (assist Tycko Witters) 0-2
  39e min. Tycko Witters (solo) 0-3
  52e min. Pieter Looyschelder 1-3